Landslagspausen er over - Mjøndalen neste test

Lørdag tar vi turen til Consto Arena for å møte Mjøndalen i OBOS-ligaens runde #27 klokken 15:00. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

På lørdag tar vi turen til Drammen for å spille mot Mjøndalen på Consto Arena. Mjøndalen ligger for tiden på en 13. plass i OBOS-ligaen og har tre poeng ned til nedrykkskvalik. Vi ligger på en fjerdeplass, med ett poeng opp til tredjeplass og åtte poeng til direkte opprykk.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0

Mjøndalen spilte 0-0 borte mot Raufoss forrige kamp, mens vi vant hjemme på Sparebanken Sør Arena mot tabell-rival Kongsvinger. Med to lag som er sultne på poeng, ligger det an til en spennende og underholdende fotballkamp i Drammen.

Tidligere lagkamerater som trener og kaptein

I førersetet på Consto Arena sitter Kevin Nicol. Den tidligere Asker-treneren er inne i sin første fulle sesong som Mjøndalen-trener. Han tok først over som midlertidig trener etter Vegard Hansen forlot klubben forrige sesong, før han fikk stillingen som permanent trener til denne sesongen.

Skotten har tidligere spilt for flere norske klubber, deriblant Strømsgodset, Haugesund og Mjøndalen. I sin tid i Mjøndalen spilte skotten blant annet sammen med nåværende Mjøndalen-kaptein, Joackim Olsen Solberg.

NTB_ZgsQIjFKDf4.jpg
Mjøndalens trener Kevin Nicol under kampen mot Fredrikstad tidligere i sesongen. (Foto: Annika Byrde / NTB)

Solberg er en rutinert spiller med flere OBOS- og Eliteseriekamper for klubben. Drammenseren har hele 386 kamper for A-laget og har spilt mot Start flere ganger de siste årene. Siste gang lagene møttes på Consto Arena var Solberg også kaptein for bruntrøyene. Oppgjøret endte 0-0. Den høyreiste forsvarsspilleren har også hatt et opphold i Sandefjord fra 2017 til 2018.

Landslagsdebutanter og målpoeng i pausen

Flere av våre spillere var aktive for aldersbestemte landslag i landslagspausen. Emir Derviskadic, Jasper Torkildsen og Jesper Gregersen var alle på banen for Norges U20 lag, i tillegg spilte Kalle Wallius og Agon Sadiku begge for Finland U21. Kalle noterte seg en målgivende pasning i Finlands seier mot Albania. 

Emir og Jesper fikk debuten sin for Norge U20 helt på tampen mot Tsjekkia. Begge to fikk debuten fra start i følgende kamp mot Romania, hvor Jesper scoret Norges to første mål da de slo rumenerne 5-0. 

Skader og suspensjoner

Til lørdagens kamp er det tre spillere som er utilgjengelige. Eirik Schulze og Jack Lahne er begge to ute med skade, mens Mathias Grundetjern fikk sitt 4. gule kort for sesongen mot Kongsvinger og må dermed stå over helgens oppgjør. 

Emir Derviskadic, Bjarni Mark Duffield og Alagie Sanyang er tilgjengelige for spill igjen etter å ha stått over forrige kamp grunnet suspensjon.

_TES0117.jpeg
Alagie Sanyang er igjen tilgjengelig for laguttaket. Her feirer han en scoring i treningskamp mot Mjøndalen før årets sesong. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Vi har tre spillere som vil måtte stå over neste seriekamp ved gult kort mot Mjøndalen: Vito Wormgoor (7), Henrik Robstad (3) og Jasper Silva Torkildsen (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene. 

Bussturer til kampen

Det forventes nytt godt oppmøte på bortebane i morgen. Vi husker fra i fjor at Mjøndalen borte ble en folksom affære på bortefeltet, og signalene er at det blir folksomt også i morgen.

SrujnXsDt1U.jpg
Det var folksomt på bortefeltet på Consto Arena i fjor, da vi spilte 0-0 mot bruntrøyene. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Londsia setter opp buss i samarbeid med Langsia fra Kristiansand (kampbillet inkludert), mens Tigerberget Øst setter opp buss fra Oslo (kampbillet ikke inkludert).

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 20.10.2023
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland