Spissene leverte i 2-0 seier mot Bryne

Her feirer Alagie Sanyang sitt 7. mål for sesongen etter målgivende fra Henrik Robstad, da vi slo Bryne 2-0. (Foto: Helge N. Olsen)

IK Start tok imot Bryne på Sparebanken Sør Arena, søndag klokken 15:00, i OBOS-ligaens runde #28.

Start åpnet kampen glimrende og etter kun 2 minutter på klokka fikk Sander Sjøkvist ballen ut på høyrekanten og leverte et pent innlegg som Mathias Grundetjern fikk satt i mål!

Mathias Grundetjern ga jærbuene noe å bryne seg på da han satt 1-0 etter 2 minutter. (Foto: Helge N. Olsen)

Start fortsatte å kontrollere kampen og presset Bryne lave i banen. Etter 12 minutter fikk Sander lagt inn nok et bra innlegg mot målet til Bryne, men Jesper Gregersen fikk ikke hodet på ballen.

Utover i omgangen begynte tempoet å senke seg for begge lag. I det 40. minutt tok Jesper Gregersen med seg ballen fint opp i banen og fikk sendt ballen videre til Fabian Ness som fikk skutt på mål, men den gikk like utenfor. Helt på tampen av omgangen fikk vi en kjempesjanse til å øke ledelsen. Sander spilte til Tom Strannegård som fikk sendt den videre til Alagie Sanyang som fyrte av fra nært hold, men Spiridonov reddet skuddet. Start gikk dermed til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

I starten av andre omgang fortsatte Start å presse Bryne langt ned på egen banehalvdel. Bryne forsøkte seg med et par kontringer, men Start forsvaret lyktes med å avverge mulighetene. I det 72. minutt ble et  innlegg fra Sander Sjøkvist tatt av vinden og holdt på å snike seg inn bak keeper, men gikk like over mål.

I det 77. spilleminutt fikk Henrik Robstad ballen på venstre kant og la inn til Alagie Sanyang, som dempet ballen på brystkassen og satt ballen fint nede i høyre hjørne i Brynes mål. Både Alagie og Grundetjern har dermed scoret 7 mål i OBOS-ligaen denne sesongen.

På slutten av kampen la Deni Dashaev et nydelig innlegg til Mathias, men gutten fra Flekkerøy fikk ikke satt den på mål da han forsøkte seg på hel-volley. Start vant kampen 2-0 etter en god forestilling på Sparebanken Sør Arena!

#10 Alagie Sanyang

Innbyttere: Jensen, Wallius, Vikstøl, Dashaev, Robstad, Sakor, Osestad, Nkubiri.

Utilgjengelige spillere: Jon-Helge Tveita, Eirik Schulze, Jack Lahne, Agon Sadiku.

1’ Vi er i gang på Sparebanken Sør Arena.

2’ MATHIAS GRUNDETJERN! DEN SITTER ETTER 2 MINUTTER!!!

14’ Vi står høyt og presser Bryne bak på egen banehalvdel.

40’ Vi spiller oss fint inn i Brynes boks. Jesper Gregersen dytter ballen ut til Fabian Ness som avslutter, men Bryne får blokkert forsøket.

45’ Vi er nærme å øke ledelsen like før pause! Tom Strannegård vender fint av Brynes forsvarer i Brynes bok og får spilt inn til Alagie Sanyang. Avslutningen reddes.

45’ Vi går i garderoben med 1-0 ledelse. Vi har hatt mest ball og skapt de største sjansene. Nå skal vi ut i 2. omgang og øke ledelsen!

46’ Vi er i gang igjen på Sparebanken Sør Arena. Kom igjen gutter!

65’ Vi styrer det meste av spillet de første 20 minuttene av 2. omgang, men har ikke klar å utnytte mulighetene våre enn så lenge.

71’ Henrik Robstad kommer inn for Bjarni Mark Duffield.

72’ Et innlegg fra Sander Sjøkvist blir tatt av vinden og holder på å snike seg inn bak keeper, men ender like over mål.

78’ DER SITTER DET ANDRE ENDELIG! Alagie Sanyang tar ned ballen på brystet og setter 2-0 etter innlegg fra Henrik Robstad.

84’ Vajebah Sakor kommer inn for Jesper Gregersen Salim Nkubiri kommer inn for Tom Strannegård

90’ Det blir lagt til 4 minutter.

90+’ Deni Dashaev kommer inn for Fabian Ness.

90+’ SLUTT. Vi slår jærbuene 2-0 etter scoringer av Mathias Grundetjern og Alagie Sanyang. Deilig gutter!