Jærbuene skal slås søndag ettermiddag

Slik så det ut forrige gang Bryne var på besøk på Sparebanken Sør Arena i OBOS-ligaen. Jærbuene ble sendt hjem på resultatet 6-0. Søndag går vi for å gjenskape jubelscenene fra kampslutt. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

.KJØP BILLETT HER

Søndag står er viktig oppgjør i kampen om kvalikplassene for tur, da Bryne kommer på besøk på Sparebanken Sør Arena. Bryne ligger om dagen på 8. plass på tabellen med fire poeng opp til oss og Sogndal på 5.-og 6.plass. Vi har nå ni poeng opp til 2.plassen KFUM og fire poeng opp til tredjeplass.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0
—-

Bryne har hatt to seiere på tre kamper i oktober måned, hvor de slo Kongsvinger og Skeid. Jærbuene har vist seg å være en vanskelig motstander for flere av lagene på øvre halvdel av tabellen denne sesongen, sett sammen med vår gode hjemmestatistikk ligger det an til god kamp søndags formiddag. 

Taper mye på bortebane

I årets OBOS-liga er det kun tabelljumbo Skeid som har tapt flere kamper på bortebane enn Bryne. Kevin Knappens mannskap har dratt tomhendt hjem fra hele 9 av 13 bortekamper de har spilt denne sesongen, og står med kun tre seire og en uavgjort borte i år. Seierene kom mot Hødd, Jerv og Kongsvinger.

NTB_cGCxhZULlHw.jpg
Bryne-trener Kevin Knappen har slitt med å sanke poeng på bortebane i år. Men borte mot Kongsvinger tok de tre viktige poeng. (Foto: Carina Johansen / NTB)

Mot Kongsvinger vant Bryne 1-3 etter Kongsvingers stopper Lars Gerson fikk rødt kort like før pause på stillingen 1-1. De slet med å score mot det reduserte Kongsvinger mannskapet frem til det 89. minutt da Duarte Moreira satt 1-2 for Bryne. Jærbuene vant til slutt 1-3 etter et straffemål 11 minutter på overtid.

Jærbuene slet og med å score i forrige rundes kamp mot Skeid, som var garantert nedrykk i september like før månedsskiftet. Bryne fikk ikke målet sitt før i det 86. minutt da innbytter Sjur Jonassen satt ballen i nettet. 

Skader og suspensjoner

Til søndagens kamp er det to spillere som er usikre for laguttaket. Eirik Schulze og Jack Lahne har begge to vært ute med skade, men er tilbake i full trening og jobber hardt for å komme seg tilbake på banen. Mathias Grundetjern måtte stå over forrige kamp mot Mjøndalen men er nå aktuell for laguttaket mot Bryne.

a_TES4204.jpg
Mathias Grundetjern er tilbake etter å ha sonet forrige kamp med karantene. Mannen i bakgrunn, Jasper Silva Torkildsen, er kun et gult kort unna å måtte stå over neste kamp. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Vi har fire spillere som vil måtte stå over neste seriekamp ved gult kort mot Bryne. Vito Wormgoor (7), Emir Derviskadic (5) Henrik Robstad (3) og Jasper Silva Torkildsen (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene.

Ny opptur foran hjemmefansen?

Vi har levert varene på Sparebanken Sør Arena denne sesongen, og mye av den æren skal supporterene ha. I skrivende stund, fredag kveld, nærmer billettsalget seg 4000 - og det ligger an til å bli en ny kamp med godt oppmøte for fansen på Sparebanken Sør Arena.

KJØP BILLETT HER

Annonse fra Obos-ligaen: