a_TES3853

Kampdag: IK Start - Bryne FK

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før IK Start - Bryne FK her. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Etter en ny nedtur på bortebane er nå kvalik det beste vi kan klare og da gjelder det å komme seg på 3.plassen så vi slipper å spille bortekamp - for det er noe vi ikke lykkes med i år. Kampen mot Mjøndalen var svak, og bortsett fra 15 minutter mot slutten av 1.omgang så var det en dårlig kamp av oss.

Til tross for mye ballinnehav ble det skapt lite sjanser. I ettermiddag kommer Bryne på besøk, og det blir slettes ikke noen enkel kamp, så Start må heve seg mange hakk hvis det skal bli 3 poeng i denne kampen.

Lyspunkter fra forrige kamp

Forrige kamp var bortekampen mot Mjøndalen som endte med 0-2 tap.

- Alagie Sanyang: Sanyang viser igjen at han er den største offensive trusselen i Start. Han hadde en heading som mesterlig ble reddet av målvakt og er ellers aktiv i store deler av kampen.

- Start-supporterne: Start har i hele år slitt veldig på bortebane, men har hele sesongen hatt veldig bra med støtte fra tribunen. Det er imponerende at så mange fortsetter å reise på bortekamper - selv etter mange skuffelser.

Bryne FK

Bryne har hatt en god sesong og jakter faktisk en kvalik-plass og derfor er denne kampen så viktig. Blir det borteseier i denne kampen, så er det kun 1 poeng mellom lagene, så dette er definitivt en nøkkelkamp for Bryne. Og Bryne har virkelig vist at de kan hamle opp med de beste. De har slått Kongsvinger i begge kampene denne sesongen. De har spilt uavgjort mot KFUM, FFK og KBK og taper sjeldent med mer enn ett mål.

Toppscorer for Bryne er Andreas Dybevik og Duarte Moreira med 5 nettkjenninger hver. Robert Undheim har flest målgivende (5).

Her er laget de startet med i forrige seriekamp hjemme mot Skeid (og poengene fra Nettavisen):

18Duarte Moreira5

Bryne har ingen spillere som soner karantene og har heller ikke noen spesielle skadeproblemer som jeg kjenner til.

IK Start

Hos Start så er Grundetjern tilbake fra karantene og så får vi se om han har ristet av seg lårhøna han har slitt med og blir klar til denne kampen. Start har heller ingen andre som soner denne kampen, men det som er spennende er om Eirik Schulze og eller Jack Lahne kan bli med på benken og kanskje få noen minutter mot slutten av kampen. Begge har deltatt mer og mer på trening i det siste.

Mathias Grundetjern scoret to mål sist gang han spilte, i ettermiddag er han tilbake fra karantene. (Foto: Tor Erik Schrøder)

I faresonen

Det er interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start borte mot Hødd. Disse må unngå kort om de skal få med seg den kampen:

IK Start: Vito Wormgoor (7 gule), Emir Derviskadic (5 gule),  Henrik Robstad (3 gule), Jasper Silva Torkildsen (3 gule)

Hødd: Erlend Larsen (3 gule), Sverre Økland (3 gule), Bernardo Morgado (3 gule), Marius Alm (3 gule), Halvard Urnes (3 gule).

Noen tanker til slutt

Start er ligaens nest-beste hjemmelag, men ligaens 11 beste bortelag og det er den borteformen som gjør at Start nå ikke har muligheten til å rykke direkte opp, og det ser også vanskelig ut å komme seg gjennom en kvalik når man ikke presterer bedre på bortebane.

Sander Sjøkvist og co. er klare for å revansjere seg fra forrige helg. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Mot Mjøndalen startet vi tamt, og det var først når hjemmelaget fikk en scoring at Starts spillere våknet. Men etter en ganske god avslutning på 1.omgang så var det et tamt Start-lag som kom ut i 2. omgang - og dermed ble det nytt bortetap.

U Start-KFUM (1-1) 12.11.2023 14:30 Sparebanken Sør Arena

Nå handler alt om å sikre seg en kvalikplass, og da aller helst en 3 plass. Skjer det, vil vi få hjemmekamp mot vinneren av 4-6 plass og kommer vi oss gjennom den, vil det bli et dobbeltoppgjør mot lag nr 14 i Eliteserien. Kommer vi derimot på 4-6 plass må vi spille minst en bortekamp, og det blir uansett vanskelig. MEN, det er fremdeles mulig å rykke opp og vi får klamre oss til det håpet så lenge det er mulig.

Da må uansett Bryne slås i ettermiddag. Jeg tror det blir vanskeligere enn mange tror og har en litt dårlig følelse foran kampen.

Ellers så er det solgt ganske bra med billetter og det er håp om at vi kan få opp mot 5000 tilskuere. Det er veldig bra om det skjer, og så får vi håpe at den gode hjemmeformen vår fortsetter. 3 poeng her er utrolig viktig så jeg håper mange tar turen og heier fram guttene. Det pleier jo å ende bra når vi spiller på hjemmebane.