Seier i sørlandsderbyet!

Et tidlig mål fra Vajebah Sakor sikret 3 poeng på Levermyr. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Det var duket for kampen om Sørlandet i kveld, da vi tok turen til Levermyr for å møte FK Jerv i OBOS-ligaens 23. runde.

Avsparket gikk og drøye halvannet minutt senere steg Vajebah Sakor til vers og stanget inn en perfekt slått corner fra Tom Strannegård.

Laget feirer Vajebah Sakors mål. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Mathias Grundetjern kom centimeter unna å doble ledelsen i det 25. spilleminutt. Start med sjanse-monopol første 45, vi skapte flere gode muligheter til å øke ledelsen, men det ble med 0-1 etter første omgang hvor vi var klar best både på banen og tribunen i Grimstad.

Vi gikk ut til andre omgang med et godt utgangspunkt og en heltent bortetribune. Åtte minutter ut i omgangen blåste dommeren frispark til Start, Bjarni Duffield blir holdt i trøya og detter inn i en takling som dommeren bedømmer som gult kort. Sander Sjøkvist fyrte av et godt skudd fra distanse rett før timen har gått, vi økte nesten ledelsen, men ballen gikk like utenfor.

Jerv var frempå første 20 minuttene av andre omgang og kom seg til noen cornere uten uttelling. Sander med et godt innlegg i det syttiende minutt, havnet like bak Mathias som ikke fikk ballen i mål. Jerv kom seg til mange cornere, men vår kaptein Vito Wormgoor raget høyest og stanget unna de fleste. Det ble spennende mot slutten, men vi stod i det og tok med oss alle tre poengene hjem til Kristiansand!

#10 Alagie Sanyang

Innbyttere: Jensen, Wallius, Vikstøl, Robstad, Dashaev, Gregersen, Osestad, Nkubiri, Sadiku.

Utilgjengelige spillere: Jon Helge Tveita, Eirik Schulze, Jack Lahne.

Slik så vi kampen:

1` Vi er i gang på Levermyr!

2` Vi scorer etter under 2 minutter!!! Strannegård slår en fin corner og på bakerste stolpe står Sakor og header den i mål til 0-1!

11` Nære for Start. Sjøkvist slår et innlegg som Sanyang nesten klarer å sette på mål.

25` Ekstremt nærme for Mathias Grundetjern, ballen sniker seg like utenfor mål!

26` Gult kort til Jervs spiller #3 Lucas Larade

28` Kjempesjanse igjen for Start! Mathias kontrer på venstresiden og fyrer av. Øvretveit slipper en farlig retur som Alagie setter så vidt utenfor.

31` Nok en nydelig slått corner av Tom Strannegård som blir headet på mål og tvinger Øvretveit til nok en redning .

39` Mathias drar seg inn fra venstre og fyrer, men skuddet går over mål.

45` Pause! Start har scoret det eneste målet i kampen og leder fortjent sørlandsderbyet etter en solid førsteomgang.

46` Andre omgang sparkes igang!

53` Dømt frispark til Start, Bjarni blir først holdt i trøya, før han setter en takling som dommer bedømmer som gult kort.

57` Gult kort til Jasper.

57` Gult kort til Jervs #2 Wichne etter takling på Tom Strannegård.

75` Kontring fra Start og Alagie kommer seg til avslutning, men den går over mål.

78` Henrik Robstad kommer inn for Fabian Ness Sindre Osestad kommer inn for Emir Derviskadic

86` Gult kort til Jervs #11 Samuel Pedro

89` Salim Nkubiri kommer inn for Tom Strannegård

90` Det legges til 6 minutter.

90` Agon Sadiku kommer inn for Mathias Grundetjern.

Det er slutt i Grimstad! Start tar med seg 3 poeng til Kristiansand og vinner kampen om Sørlandet!! Denne smakte godt!