Sadiku-dobbel i sin hjemmedebut

Tabelljumbo Skeid var motstander i høstsesongens første hjemmekamp, en kamp der en brennhet svenske og en innlånt spiss skulle bli avgjørende. (Foto: Helge N. Olsen)

Høstjakta på Sparebanken Sør Arena har startet, og det var Skeid som var første motstander.

Den første omgangen var målløs, til tross for et par muligheter. Skeid var veldig nære, da de kom gjennom etter et rask frispark, men Bjarni Mark Duffield fikk kastet seg inn og blokkert.

Vajebah Sakor var også nære, men hans skudd etter 45 minutter gikk via en Skeid-spiller og til corner. Til stor lettelse for en utspilt Skeid-keeper.

Etter en målløs førsteomgang skulle endelig målene komme i den andre. Etter 50 minutter spilte Tom Strannegård frem Fabian Ness som var i god innleggsposisjon. Venstrebacken dunket in et hardt og lavt innlegg, og i boksen dukket en brennhet svenske opp og banket inn 1-0. Zakaria Sawo.

Så var det vår nye leiesoldat på topp sin tur til å introdusere seg. Etter en time Ble Agon Sadiku byttet inn, og etter 75 minutter løp han inn 2-0 etter at Vajebah Sakor kriget frem en mulighet.

Men Sadiku var ikke ferdig der. Fem minutter før slutt var han på farten igjen. Salim Nkubiri vant ballen, fikk kontroll og sendte en stikker gjennom til Agon Sadiku, som på elegant hvis trillet ballen i hjørnet. 3-0.

#9 Zakaria Sawo

Innbyttere: Jensen, Wallius, Vikstøl, Robstad, Gregersen, Derviskadic, Nilsen, Nkubiri, Sadiku.

1’ Kampen mot Skeid er i gang.  Kjøre på nå!

6’ Sjøkvist spilles fri på kanten. Legger inn i farlig område, men Skeid får klarert.

8’ Så er Skeid nære. Kommer fri og får skutt fra kloss hold. Bjarni Mark Duffield kaster seg inn og blokkerer mesterlig.

12’ Nok en gang er vi fri på høyrekanten. Osestad legger inn i farlig område, men Skeid får også denne gang beinet ballen unna.

14’ Tom Strannegård får gult kort.

17’ Grundetjern legges i bakken, og hele stadion roper på straffe. Dommer vinker spillet videre.

23’ Jasper ligger nede og trenger behandling… Kommer seg på beina igjen.

35’ Vajebah Sakor stopper en Skeid-kontring med en strålende takling.

36’ Skeid ypper seg. Bjarni blokkerer et skuddforsøk, neste går utenfor.

45’ Vajebah Sakor er nære! Fyrer av et skudd som endrer retning. Skeids keeper er utspilt, men ballen går utenfor.

45’ Dommeren blåser av omgangen. 0-0 til pause.

46’ Vi er i gang med de siste 45 minuttene mot Skeid. Ut for å jage vinnermålet!

49’ Grundetjern skjærer inn fra venstre og skyter. Over.

50’ ZAKARIA SAWO!!!!! Tom Strannegård spiller fri Fabian Ness som slår hardt, lavt og presist til Sawo som setter ballen i mål! 1-0

58’ Gult kort til Vajebah Sakor.

59’ Zakaria Sawo ligger nede med skade. Får behandling, kommer seg på beina - men byttes likevel ut.

61’ Zakaria Sawo og Mathias Grundetjern byttes ut. Inn kommer Agon Sadiku og Emir Derviskadic.

69’ Sjøkvist med et fantastisk innlegg til Tom Strannegård. Dessverre skyter svensken like over…

74’ Salim Nkubiri og Henrik Robstad kommer inn for Tom Strannegård og Fabian Ness.

76’ AGON SADIKUUUUUUUUUUUU! Vajebah Sakor gir ikke opp en ball som blir skjermet inn mot keeper. Sakor får flikket ballen inn foran mål, der nysigneringer Agon Sadiku står og dytter ballen over linja! 2-0

85’ AGON SADIKUU!!!!! Nydelig forarbeid av Salim Nkubiri, og nydelig avslutning av Sadiku! 3-0

90’ Vi vinner 3-0!