HN4_5849

"Vi må vise hvem som bestemmer"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg foran Start - Skeid her. (Foto: NTB / Tor Erik Schrøder)

Start tok sommerferie etter en meget god kamp mot Mjøndalen, men det meste av selvtillit ble visket bort etter at vi tapte 1-5 i treningskamp borte mot Bryne. Og kampen mot KBK startet omtrent på samme måte og Start var heldige som ikke lå under etter 20 minutter. Etter dette kom Start seg heldigvis inn i kampen igjen, og etterhvert var Start det klart beste laget. Derfor var det ingenting å si på at det endte med poengdeling. Nå er det tabelljumbo Skeid som kommer på besøk og det er en kamp der ingenting annet enn 3 poeng er godt nok.

TABELLEN

6. Start....... 16...6-6-4...33-25...24 poeng

16. Skeid..... 16...2-5-9...18-34...11 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp.

Forrige kamp var bortekampen mot Kristiansund som endte med 1-1.

- Zakaria Sawo: Sawo utlignet like før slutt og sikret dermed Start et fortjent poeng. Men Sawo var god også før dette og kom til flere store sjanser. Faktisk kunne han scoret minst 3 mål denne kampen, men dette er en spiller i form som blir utrolig viktig for Start utover dersom han ikke selges i dette vinduet.

- Vajebah Sakor: Sakor har endelig kommet seg i kampform og spilte hele kampen i Kristiansund, og det var nok derfor at Start klarte å holde kvaliteten oppe utover i 2.omgang. Sakor er rolig med ballen, har godt overblikk, er en god ballvinner og en taktisk god spiller. Nå må han bare holde seg skadefri fremover.

SKEID FOTBALL

Skeid har som ventet fått det vanskelig i årets sesong og Oslo-laget har på sine 10 siste kamper tapt 7, spilt 2 uavgjorte og vunnet en kamp (hjemme mot Bryne). Målforskjellen er 8-24 på disse kampene. I tillegg ble laget knust 0-3 av 2.divisjonslaget Bærum i 2.runde av cupen.

Det er nok ingen som blir overrasket om Skeid er ett av lagene som må ta turen ned en divisjon, men samtidig er det kun 3 poeng opp til Hødd på kvalik.

Skeid er i tillegg ligaens nest-verste bortelag (bare Bryne er verre) og har kun 1 seier på sine 8 bortekamper.

Det må vel nevnes at Skeid var ganske gode mot FFK sist kamp og var uheldige som ikke endte opp med poeng i denne kampen.

Et stort tap for Skeid er det at Kristoffer Hoven forsvant til Allsvenskan i sommer. Dette var trolig Skeids beste spiller og han endte opp med 9 mål på sine 24 kamper i Skeid-drakta.

Nevnte Hoven er også toppscorer for Skeid med 5 mål på 15 seriekamper.

Her er laget de startet med i forrige seriekamp hjemme mot Fredrikstad (og poengene fra Nettavisen):

5

Skeid har ingen spillere som soner karantene, og har heller ingen store skadeproblemer foran kampen mot Start.

SKEIDS 5 SISTE KAMPER

11 juni: Skeid - KFUM 0-4 (serie)

25 juni: Raufoss - Skeid 1-0 (serie)

1 juli: Skeid - Sogndal 2-4 (serie)

9 juli: Åsane - Skeid 0-0 (serie)

4 august: Skeid - Fredrikstad 1-2 (serie)

IK START

Hos Start har skadesituasjonen blitt vesentlig bedre, og det er kun Eirik Schulze som ikke trener nå. Jon-Helge Tveita har kommet i trening nå, men er nok noen uker unna et comeback. Alagie Sanyang var ute sist, men forhåpentligvis er han klar til denne kampen. Zakaria Sawo er muligens på vei bort og er derfor usikker. Agon Sadiku er hentet inn på lån fra Rosenborg, og fikk noen minutter mot KBK, men her vil jeg tippe at han starter. En annen spiller som kan få sin debut er Kalle Wallius som signerte kontrakt med klubben denne uka.

I FARESONEN

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start hjemme mot Sogndal.

START: Vito Wormgoor (5 gule), Henrik Robstad og Fabian Østigård Ness (3 gule)

SOGNDAL: Daniel Arrocha (3 gule)

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter treningskampen mot Bryne var jeg fryktelig nervøs før vi skulle dra til Kristiansund, og jeg ble ikke roligere etter en fryktelig start på kampen der vi rett og slett ble utspilt. Jeg fryktet stortap, men etter 20 minutters mareritt, begynte Start å komme seg inn i kampen igjen. Og vi begynte å skape sjanser og utover i 2.omg var vi det beste laget, og jeg tror at hjemmelaget var mest fornøyd da dommeren blåste av kampen for hadde kampen vart 10 minutter til, tror jeg Start hadde stukket av med alle poengene.

Vi var også heldige med at Kongsvinger tapte for Raufoss, og dermed er avstanden "bare" 7 og 8 poeng opp til direkte opprykk.

Det er 14 kamper igjen å spille og vi har hjemmekamp mot lag nummer 1 (FFK), hjemmekamp mot lag nummer 2 (KIL), hjemmekamp mot lag nummer 3 (Sogndal), hjemmekamp mot lag nummer 4 (KFUM), vi er ferdige med lag nummer 5 (KBK) og vi har hjemmekamp igjen mot lag nummer 7 (Moss). Her er alt mulig og vinner vi disse 5 hjemmekampene og finner ut hvordan vi kan begynne å vinne også borte, så har vi en brukbar sjanse til å sikre oss en topp-2 plass.

Men da må vi for all del ikke snuble mot bunnlaget Skeid. Dette er en "must-win" kamp som vi sier her borte i USA. Start er et av ligaens beste hjemmelag mens Skeid er et av ligaens verste bortelag. Start har en stor og nesten skadefri tropp og her skal vi se kvalitetsforskjellen. Men det betyr ikke at det blir lett. Skeid spiller for sin eksistens i divisjonen og vil selge seg dyrt. De tok nesten poeng mot FFK på fredag og har ingenting å tape her. Det er definitivt et bananskall, og derfor håper jeg at Sindre Tjelmeland virkelig klarer å kommunisere med gutta at det eneste som er godt nok er 110% innsats. Vi må starte som vi avsluttet mot KBK. Vi må gå rett i strupen på Skeid. Vi må vise hvem som bestemmer. Vi må angripe samlet og forsvare oss samlet. Vi må jage 1-0, og deretter 2-0 og deretter 3-0. Start er best og det må gutta gå ut og bevise.

Til slutt: Er du Start-supporter, så sett av både onsdagskvelden og onsdagskvelden til en tur til Sparebanken Sør Arena. La oss bidra der vi kan bidra. Kom på kamp. Kjøp mat i kiosken og bidra med den stemningen du kan bidra med. Start trenger spiller nummer 12. Jeg tipper vi vil se et lavtliggende Skeid-lag og derfor er det utrolig viktig at publikum hjelper til med å inspirere Start-gutta.

Jeg tipper 3-0 og scoring av Sadiku!