Målløst i poengdeling borte mot Ranheim

Det ble en tøff og jevn bortekamp mot Ranheim, der ingen av lagene maktet å avgjøre kampen i sin favør. (Arkivfoto: Svein Grundetjern)

Ranheim var dagens motstander, i det som var vår 21. kamp av årets OBOS-liga. Kampen ble spilt på Extra Arena i Trondheim, og før kamp var det ingen tvil om at vi trengte å finne ut av borteformen for å holde liv i drømmen om direkte opprykk.

Ranheim viste revansjelyst fra tapet på Sparebanken Sør Arena i vår, og allerede etter 2 minutter var de nære. Ved høyt press vant de ballen i vår 16, og fikk skyte fra god posisjon, men Ruben saltes skudd gikk over.

Etter et kvarter sto det fortsatt 0-0, men Ranheim hadde satt ballen i mål ved to anledninger. I det ellevte minutt dunket keeper Frenderup ballen i bakrom, hvor Erik Tønne var fri og lobbet ballen over Jasper Silva Torkildsen og i mål. Det viste seg at Tønne hadde startet for tidlig, og assistentdommeren vinket for offside.

Minuttet sender satt Arne Gunnes i mål. Jasper Silva Torkildsen måtte gi retur etter et langskudd fra Alte, og Gunnes pirket returen i mål. Nok en gang ble det vinket for offside, da John Hou Sæter forstyrret Torkildsen på returen.

Etter omtrent 30 minutter fikk Vajebah Sakor muligheten på et langskudd. Sakor ladet kanonen, men skuddet gikk et stykke over målet til Frenderup.

Vajebah Sakor traff ikke mål med sitt langskudd. (Arkivoto: Helge N. Olsen)

Like før pause kom en god Ranheim-sjanse. Sivert Solli blåste ballen over fra skrått hold, etter et godt innlegg av Tønne.

På overtid prøvde Ranheim seg på ny, men fyrte av en markkryper som gikk utenfor. Flere sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

I pausen gjorde trenerteamet to endringer, da de erstattet Fabian Ness og Salim Nkubiri med Henrik Robstad og Emir Derviskadic.

Emir Derviskadic kom inn til pause, og klarte seg bra. Her er han avbildet i duell mot Sogndals Isaac Twum tidligere i sesongen. (Arkivfoto: Helge N. Olsen)

I den andre omgangen hevet vi oss betraktelig, og skapte vanskeligheter for Ranheim-forsvaret. På venstresiden slo Henrik Robstad ett god innlegg med retning mot Strannegård. Svensken slurvet med touchen og sjansen forsvant.

S Jerv-Start (0-1) 16.09.2023 20:15 Levermyr stadion
På høyresiden kombinerte også Strannegård og Sjøkvist bra, og etter drøye timen la Sjøkvist inn, men rett før Sakor skulle banke inn ledelsen fikk Ranheim klarert.

Vajebah Sakor fikk gult kort etter omtrent en time i Ranheim, og må dermed stå over neste kamp, som er hjemme mot Fredrikstad FK.

Etter 64 minutter fikk vi virkelig testet keeper Frenderup i Ranheim-buret. Strannegård i fint driv slapp til Grundetjern, som fyrte av fra omtrent 7 meter. Frenderup var med på notene, og Strannegård på returen maktet ikke å treffe mål.

Vi hadde flere gode kombinasjoner utover omgangen, men fikk det ikke til å klaffe i de avgjørende øyeblikkene foran Ranheims mål. Ranheimsforsvaret var gode til å blokkere de avslutningene vi kom med, og dermed gikk vi målløse av banen. Målløse av banen gikk også Ranheim, så kampen endte med poengdeling og 0-0.

#22 Agon Sadiku

Innbyttere: Mark Jensen, Kalle Wallius, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad, Jesper Gregersen, Emir Derviskadic, Sindre Osestad.

Utilgjengelige spillere: Jon Helge Tveita, Eirik Schulze, Alagie Sanyang, Jack Lahne og Zakaria Sawo.

1’ Vi er i gang i Trondheim. Stødig oppmøte på bortefeltet! Dere er fantastiske!

3’ Ranheim med en god sjanse. Alte skyter over fra innsiden av 16.

11’ Ranheim setter ballen i mål. Men dommeren hadde allerede blåst av for offside.

12’ Ranheim med ny scoring, men også denne gangen blir det vinket for offside.

23’ Ranheim farlige frempå på corner, Duffield får klarert.

24’ Vito Wormgoor takler på ball, men dommer mener han er for tøff og blåser for frispark og gult kort. Wormgoor ikke enig i den.

29’ Vajebah Sakor prøver seg på et langskudd, men det går et stykke over.

42’ Tønne chipper til Sivert Solli på bakre stolpe, som blåser ballen over. God sjanse for hjemmelaget.

44’ Grundetjern går i bakken innenfor 16 og blir liggende. Dommer dømmer utspill fra keeper.

45’ Det er pause borte mot Ranheim. Ingen mål.

46’ Dommeren blåser i gang de siste 45 minuttene. I pausen kommer Emir Derviskadic og Henrik Robstad inn for Salim Nkubiri og Fabian Ness.