aStart-Åsane 1922192023-08-23 2947

Kampdag: Ranheim borte i runde 21

Vajebah Sakor ble både matchvinner og banens beste mot Åsane forrige kamp. I dag trengs en ny god prestasjon for å ta alle tre poengene borte mot Ranheim. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Klokken 15:00 i dag møter vi Ranheim borte på EXTRA Arena i Trondheim.

Vi er tilbake på vinnersporet, og henger fortsatt med i kampen om direkte opprykk. Kampen mot Åsane på onsdag ga oss tre viktige poeng, til tross for at prestasjonen ikke var på topp. Etter tre poeng sist er det kun fem poeng opp til Kongsvinger på 2. plass, og ett poeng opp til KFUM på 3. plass.

K P
3 KFUM 20 34
4 Start 20 33
5 Sogndal 19 31
6 Kristiansund 19 29
De to lagene rett over oss møtes i ettermiddag, så med seier vil vi enten avansere en plass eller kneppe innpå direkte opprykk.

Det blir dog ikke enkelt. Ranheim er i god form og har vunnet tre kamper på rad. De har slått Skeid og Mjøndalen på bortebane, og KFUM på hjemmebane. Det har løftet de til 7. plass på tabellen, med 29 poeng på 20 kamper - 4 poeng bak oss.

Spillere tilbake fra karantene

Mot Åsane på søndag måtte både kaptein Vito Wormgoor og ventreback Fabian Ness stå over med karantene. Begge disse er tilbake og tilgjengelige til troppen.

Her gratulerer Vito Wormgoor (f.v.) og Fabian Ness, Emir Derviskadic med en scoring tidligere i sesongen. I dag er både Wormgoor og Ness tilbake fra å ha sonet karantene. (Foto: Tor Erik Schrøder)

I faresonen for å måtte sone neste kamp befinner tre spillere seg. Vajebah Sakor, Henrik Robstad og Emir Derviskadic har alle tre gule kort så langt i sesongen, noe som betyr at de vil måtte sone én kamps karantene ved ett gult kort til.

Dramatisk oppgjør i vår

Da vi møttes i vår ble det en kamp fylt med dramatikk og spenning. Ranheim tok ledelsen i første omgang, ved Ruben Atle. Vi utliknet ikke lenge etterpå ved Henrik Skogvold. Senere i første omgang fikk Alagie Sanyang straffe, som Luc Mares ekspederte videre i mål.

Luc Mares ble matchvinner mot Ranheim i hjemmeoppgjøret i vår. (Foto: Svein Grundetjern)

I 2. omgang ble Rolf Daniel Vikstøl byttet inn, og sekunder etterpå ble han smelt ned av Lasse Qvigstad som fikk sitt andre gule kort og dermed rødt. Kampen endte med 2-1 til oss, men etter kampslutt ble det også tildelt et rødt kort. Sander Sjøkvist fikk direkte rødt kort for kontakt med dommeren etter kampslutt.

Hvor ser man kampen?

Kampen sendes på streamingplattformene TV2 Play og direktesport.no. Har du et gult og sort hjerte, og befinner deg i nærheten av EXTRA Arena i dag, kjøper du billetter til kampen her.