Start tok alle tre poengene mot Strømmen

Sander Sjøkvist og Eman Markovic (bildet) hadde en kjempekamp da Start slo Strømmen 3-2 på hjemmebane. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Start møtte fredag kveld jumboplasserte Strømmen til kamp på Sparebanken Sør Arena. Med fire poeng opp til kvalifiseringsplass måtte Start ta tre poeng for å holde liv i opprykksdrømmen.

Og laget tok kommando fra Start av og fikk en drømmestart da Cameron Cresswell ble felt i 16-meteren, og dommeren blåste for straffespark. Strømmen-målvakten Simen Lillevik Kjellevold reddet det første forsøket fra Lyngdølen, men på returen var Markovic sikker og sendte Start i ledelsen. 1-0.

Start skapte noen halvsjanser, men inviterte Strømmen inn igjen i kampen, ved å slippe dem litt lett til. Og Strømmen takket og bukket, og utlignet ved Sander Birkeland etter en svak Start-klarering etter drøye 20 minutter.

Dette tente Start-laget ytterligere, og de gule og svarte vartet virkelig opp med angrepsspill som det luktet krutt av. Martin Ramsland, Sander Sjøkvist, Eirik Schulze og Eman Markovic skapte 5-6 sjanser i løpet av kort tid, men ballen ville ikke i mål.

Helt frem til en frisk Sander Sjøkvist fant Eirik Schulze inne foran mål etter en snau halvtime, der mandalitten sendte Start i føringen 2-1.

Kristoffer Valsvik banket til fra utenfor 16-meteren like før pause, og var bare cm unna å sende Start opp i 3-1, men tverrliggeren stod i veien.

Strømmen la seg kompakt i forsvar og gjorde det vanskelig for Start å finne åpninger, men de klarte heller ikke å skape mange sjansene selv.

Start fortsatte å lete etter smarte løsninger og fikk flere gode sjanser, blant annet da Ramsland og co kom 3 mot 2, men en svak pasning ødela angrepet. I det hele tatt skapte Start enormt med sjanser, men effektiviteten var ikke på plass.

Men da Eirik Schulze stanget inn 3-1 etter timen spilt, trodde hjemmepublikummet at laget skulle dra i land en komfortabel seier.

Start skapte noen enorme sjanser utover i kampen, og spillerne stod nærmest i kø for å score på et tidspunkt, men i stedet for å punktere til 4-1, fikk Strømmen litt for enkelt redusere til 3-2 ti minutter før slutt ved Alexander Sannes.

Dette skapte litt panikk i de bakre rekker, og Strømmen satte inn en sluttspurt. Heldigvis fikk de ingenting ut av det, og Start tok en meget fortjent seier.

Dermed klatrer Start til en niendeplass på tabellen, mens Åsane på sjetteplassen kun er to poeng foran.

- Det føltes veldig godt. Vi har slitt litt på hjemmebane i år, men nå begynner vi å få noen seire, sier Eirik Schulze til ikstart.no etter kampen.

- Jeg ser frem til fortsettelsen, og føler vi har kanskje funnet formen på et bra tidspunkt.

Eirik Wichne setter inn 3-1 for Start mot Strømmen. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Trener Sindre Tjelmeland var fornøyd med prestasjonen, men irritert over de enkle baklengsmålene.

- Prestasjonen i mye av spillet og store deler av kampen er jo fantastisk. Vi skaper enormt med muligheter. Vi er periodevis veldig gode, men så er jeg vannvittig forbanna på at vi ikke klarer å punktere kampen med alle de mulighetene vi får, sier trener Sindre Tjelmeland.

3 min: Start har fått hjørnespark. Valsvik slår inn, og etter litt klabb og babb i feltet blir ballen klarert. En strømmen-spiller blir liggende. Start får et nytt angrep etter at Stømmen-spilleren kommer seg på beina, men det blir ikke noe ut av det.

7 min: Start har mye ball i starten av kampen. Sjøkvist kommer seg rundt på høyrekanten og får lagt inn, før en Strømmen-spiller nesten forærer Start ballen i 16-meteren.

8 min: Start har fått straffespark etter at Cameron Cresswell går i bakken.

9 min: Start tar ledelsen ved Eman Markovic. Kantspilleren får straffen sin reddet av Strømmen-målvakt Kjellevold, men setter selv inn returen. 1-0.

12 min: Start nære 2-0 etter at Sjøkvist finner Schulze foran mål, men headingen går like over mål. Meget god start av Start.

15 min: Strømmen farlig frempå et par ganger, men den første avslutningen går over mål, mens Start får klarert den andre sjansen.

19 min: Ny stor sjanse for Start. Tønnessen med et flott innlegg til Cresswell, men engelskmannen får ikke headingen på mål.

20 min: Robstad kommer først på nærmeste stolpe etter et hjørnespark, men dessverre går avslutningen utenfor.

21 min: Strømmen utligner på en heading. Stillingen er 1-1.

22 min: Ramsland plutselig alene med målvakten, men avslutningen fra spiss vinkel blir reddet.

24 min: Så er Start nære på igjen. Både Ramsland og Schulze bare cm unna å sette Sjøkvist-innlegget i mål, men ballen triller i stedet ut til utspark fra mål.

25 min: Ramsland kommer alene med Strømmen-målvakt Kjellevold igjen, men avslutningen blir reddet.

26 min: Har du sett for noen sjanser. Ramsland igjen involvert da han finner Markovic inne foran mål, men ballen blir klarert.

27 min: Etter bøtter av sjanser går Start opp i 2-1 ved Eirik Schulze. Igjen er det Sander Sjøkvist som står bak innlegget.

29 min: Nok en Start-sjanse. Markovic kommer rundt på venstrekanten, finner Schulze utenfor 16, men avslutningen er for dårlig.

36 min: Strømmen legger seg bakpå og Start sliter med å finne åpninger. Da smeller Tønnessen til fra distanse i stedet, og det er like før den ballen dupper inn i mål.

41 min: Strømmen kontrer, men Peter Reinhardsen får klarert det farlige innlegget.

43 min: Luc Mares faller etter en takling, og Strømmen kommer til en avslutning, men Amund Wichne i Start-buret har kontroll.

45 min: Så er Start virkelig nærme, når Kristoffer Valsvik smeller ballen i tverrligger fra utenfor 16-meteren. Den hadde fortjent en bedre skjebne.

45 +: Frispark til Strømmen i farlig posisjon. Blir ingenting ut av det, og vi går til pause på 2-1.

Pause

45 min: Lagene er klare for andreomgang, og det er ingen endringer på Starts lag.

48 min: Start sliter med å finne åpninger. Markovic ender opp med å ta seg forbi et par Strømmen-spillere, men avslutningen går over mål.

50 min: Så får Strømmen sin første sjanse i andreomgang. Etter et raid på høyrekanten får de avsluttet fra en god posisjon, og Wichne må opp å bokse ballen til hjørnespark. Det blir det ingenting ut av.

52 min: Så kommer Start 3 mot 2, men Valsviks pasning blir for svak, og Ramsland avslutter høyt over mål.

53 min: Lur ball fra Schulze til en gjennombruddshissig Markovic, men målvakten er med på avslutningen. Start farlig frempå igjen etter det påfølgende hjørnesparket, men Strømmen får klarert.

55 min: Sjøkvist finner Cresswell foran mål, men spissen får ikke avsluttet, og det blir bare hjørnespark ut av det.

55 min: Men corner er mål for Start, og Eirik Schulze stanger inn 3-1-scoringen for hjemmelaget.

60 min: Cresswell kommer alene på høyrekanten og prøver å finne Ramsland foran mål, men en Strømmen-forsvarer kommer i veien.

66 min: Ramsland blir felt på vei igjennom og får frispark, men laget klarer ikke å utnytte sjansen.

72 min: Så får Start en eventyrlig sjanse. Sjøkvist herjer på høyrekanten og prøver å finne Ramsland foran mål. Ballen ender hos Markovic, som smeller til like utenfor.

74 min: Strømmen med et par sjanser etter hjørnespark, men Start får til slutt klarert.

77 min: Start gjør to bytter: Cameron Cresswell og Eirik Schulze går ut, inn kommer Matias Belli Moldskred og Jon-Helge Tveita.

79 min: Start kommer på en farlig kontring etter at Markovic på glitrende vis fant Ramsland på løp. Belli tar over, men pasningen blir klarert av Strømmen-forsvaret. Sjøkvist hadde vært nærmest på blank kasse, hadde pasningen truffet.

81 min: Så blir Markovic spit igjennom igjen, får litt spiss vinkel og spiller ballen inn foran mål. Der står Start-spillerne i kø for å score, men ballen havner dessverre litt for langt ut.

82 min: Så reduserer Strømmen på en av deres få sjanser. Stillingen er 3-2.

84 min: Start bytter ut Valsvik og Robstad, inn kommer Basilio Ndong og Mohamed El Makrini.

86 min: Nok en gigasjanse til Start. Markovic kommer på et godt løp og finner Belli foran mål, men utrolig nok blir det ikke mål denne gangen heller.

89 min: Corner er ikke mål denne gangen. Sjøkvist smeller ballen over mål.

93 min: Peter Reinhardsen ut, Vegard Bergan inn.

94 min: Basilio Ndong nære på å komme alene med målvakten, men Strømmen-forsvaret klarer å klarere ballen.

Kampen blåses av, og Start vinner 3-2.

Starts trener Sindre Tjelmeland etter Start og Strømmen på Sparebanken Sør Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB