Start med tre poeng i sesongåpningen

Henrik Robstad ble matchvinner da Start slo Sandnes Ulf 2-1 på bortebane i årets første seriekamp.

Sandnes Ulf – Start 1-2 (1-1)

1-0 Erlend Hustad ’32
1-1 Eman Markovic (str.) ‘45
1-2 Henrik Robstad ‘72

Gule kort: Start: Henrik Robstad, Sandnes Ulf: Sander Ringberg, Adnan Hadzic, Maxwell Effiom, Espen Hammer Berger, Mathias Bringaker

IK Start: (1-4-3-3)

Jonas Deumeland - Sander Sjøkvist (Peter Reinhardsen fra 49), Vegard Bergan, Joachim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen - Mohamed El Makrini, Eirik Schulze, Matias Belli Moldskred - Emil Grønn Pedersen (Henrik Robstad fra 68), Martin Ramsland, Eman Markovic.

Det ble tre viktige poeng i serieåpningen mot et sterkt Sandnes Ulf-lag.

Start trillet mye ball i begynnelsen av kampen, mens Sandnes Ulf la seg bakpå og prøvde å kontre.

Etter noen jevnspilte første ti minutter tok Sandnes Ulf mer og mer over kampen og skapte flere gode sjanser.

Og vertene tok også en fortjent ledelse 1-0 etter en drøy halvtime ved Erlend Hustad.

Start slet med å skape sjanser og kom nærmest da Eirik Schulze raget høyt på lengste stolpe, men ballen ble etter litt klabb og babb klarert ut.

Da lagene så ut til å gå til pause på 1-0 til Sandnes Ulf, fikk Start tildelt et straffespark etter en hands i feltet, og Eman Markovic var sikker fra straffemerket.

Lagene kunne dermed gå til pause på stillingen 1-1.

Trener Joey Hardarson mante guttene til å prestere bedre i andreomgang, og det så ut til å hjelpe.

Laget kom ut og viste mye bedre takter, og det skapt flere sjanser foran Sandnes Ulf-målvakt Aslak Falch.

Etter 68 minutter byttet Joey ut Emil Pedersen til fordel for Henrik Robstad, og det var nettopp Robstad som skulle bli den store helten.

Kun få minutter senere ble han spilt igjennom av en frisk Eman Markovic, rundet målvakten og satte inn vinnermålet for bortelaget. 1-2

Mot slutten var Start kyniske og drøyde tid, noe som gjorde at Sandnes Ulf aldri fikk den sluttspurten de ønsket, og vi kan reise hjem med tre herlige poeng.

S Sandnes Ulf-Start (1-2) 15.05.2021 20:00 Øster Hus Arena