Robstad: – Jeg ser bare ned i bakken og løper

Henrik Robstad ble den store helten i Sandnes, og fikk noen travle timer etter kampen.

Annonse:

Det ble noen travle kveldstimer på Henrik etter at den rutinerte venstrebacken kom inn og avgjorde seriepremieren i OBOS-ligaen mot Sandnes Ulf sent i går kveld.

– Det ble en del meldinger og telefoner, men det er veldig gøy, sier Henrik dagen derpå.

Laget kom ikke hjem før nærmere tre på natta, og med små barn i huset, er det ingen bønn. Da må man opp kl. 7.

– Det går fint nå. Jeg har fått meg et par timer søvn. Det ble sent i går.

 

Inn i en uvant rolle

 

Start leverte en ganske svak førsteomgang og var heldige som kunne gå til pause på 1-1. Men i andreomgang viste Start seg fra en helt annen side, og Joey gjorde et par vellykkede innbytter. Peter Reinhardsen ble byttet inn tidlig i andreomgang og leverte en solid prestasjon, mens Robstad kom inn etter 68 minutter slo til umiddelbart.

Den ballsikre forsvareren ble byttet inn i en uvant venstre kantrolle og brukte bare tre minutter på å få ballen i mål.

– Jeg skulle inn på venstrekanten, og jeg fikk beskjed om å prøve å angripe. Vi spilte mye mer direkte, så det var meningen vi skulle slå litt lengre og i bakrom, så sånn sett var det planlagt.

Eman startet angrepet med et flott løp opp langs høyrekanten, der han dro forbi to Sandnes Ulf-spillere, før han slapp ballen til Robstad bare hundredeler før han selv blir lagt i bakken.

– Jeg ser ikke så mye av situasjonene i forkant. Jeg ser bare ned i bakken og løper, så slipper Eman meg perfekt igjennom.

– Når keeper kommer rusende så forventer jeg at han skal bare feie meg ned etter at jeg får en touch på ballen, men det gjorde han ikke, så jeg måtte holde meg på beina.

 

Håper å kunne bidra på flere plasser

 

Robstad har måtte se Kristoffer Tønnessen ta venstreback-posisjonen, mens Joackim Jørgensen og Vegard Bergan er blitt prioritert som midtstoppere. Men med prestasjonen han leverte i kantrollen i går, tror Robstad det kan bli enda mer spilletid på ham fremover.

– Jeg håper kan bidra begge plasser. En typisk venstrekant kan passe meg greit, der jeg kan skape litt sjanser.

– Det er i hovedsak venstreback jeg er, men jeg kan også spille midtstopper.

– For min del er det veldig positivt å kunne bidra i nye posisjoner med tanke på spilletid. Jeg håper det kan være en mulighet fremover også.

Men det var ikke bare målet som gjorde Henrik så viktig i gårsdagens kamp, for med en 2-1-ledelse måtte Start være kyniske for å sikre inn seieren.

– Når jeg kan holde på ballen, terge litt og drøye litt tid, er det noe av det gøyeste jeg vet. Men det er viktig også. Sandnes Ulf kommer med et press på slutten og får en del frispark og situasjoner som gjør det farlig.

 

Fokus på Jerv-kampen

 

Men selv om vi skal suge på denne karamellen, så kommer det en kamp allerede til onsdag. Og det er kanskje årets høydepunkt for mange av Start-spillerne.

– Det er den kampen vi har sett frem til helt siden vi så oppsettet. Det er blir bare gøy. Årets høydepunkt.

 

Annonse fra Obos-ligaen: