Start med fem debutanter og ett poeng fra Fredrikstad

Sander Sjøkvist (bildet) scoret igjen, men det ble bare poengdeling i bortemøtet med Fredrikstad. Foto: Skjermbilde fra Discovery+

Etter en lang sommerpause var det endelig klart for OBOS-fotball igjen, og kveldens hovedkamp var Fredrikstad mot Start på Fredrikstad stadion.

Nyopprykkede FFK imponerte mange i den første halvdelen av sesongen, og lå foran kampen på en knallsterk andreplass på tabellen med 25 poeng. Det var åtte poeng mer enn Start på en åttendeplass.

3298 tilskuere hadde møtt opp for å overvære kveldskampen og skapte en fantastisk atmosfære på stadion.

Start hadde med seg tre debutanter fra start i Jon Helge Tveita, Luc Mares og Kristoffer Valsvik, mens tidligere de tidligere Start-spillerne Philip Aukland og Adnan Hadzic henholdsvis startet og satt på benken for Fredrikstad.

De gule og svarte fikk en drømmestart på kampen, da Sander Hansen Sjøkvist sendte Start i ledelsen etter bare åtte minutter. Et godt innlegg fra Eman Markovic ble vunnet i luften av Martin Ramsland, og like innenfor 16-meteren ventet målsniken Sander Sjøkvist som satte sitt tredje mål på tre kamper. 1-0 til Start.

Men ledelsen varte bare i fem minutter, for etter 13 minutter utnyttet Fredrikstad en feil i Start-forsvaret og utlignet til 1-1 ved Riki Alba.

Begge lagene hadde sine perioder etter dette, uten å skape de store målsjansene. Start brukte god tid til å spille seg ut bakfra og kom flere ganger opp på høyrekanten etter godt spill av Sjøkvist og Tveita.

Men det ble ikke flere mål i førsteomgangen, og lagene gikk til pause på 1-1.

– Jeg synes vi bygger oss opp fint bakfra og vi tør å spille. Vi kommer til farlige muligheter, så vi får bare kjøre på med det, sa Sander Sjøkvist til Discovery ved halvtid.

I pausen byttet Sindre ut Mohamed El Makrini, og inn kom Ask Tjærandsen-Skau til sin debut – den fjerde debutanten for kvelden.

Den unge midtbanespilleren viste frem en god pasningsfot og et godt overblikk fra første minutt.

Men det var allikevel hjemmelaget som skulle få det neste målet. Taofeek Ajibade Ismaheel smalt til fra utenfor 16-meteren og sendte FFK opp i en 2-1-ledelse etter 66 minutter. Ikke helt ufortjent etter at hjemmelaget hadde hatt mye av spillet også i den andre omgangen.

Start gjorde grep etter dette og satte inn Matias Belli Moldskred, Vegard Bergan og dagens femte debutant, Cameron Cresswell inn for Ugland, Mares og Sjøkvist.

Og det skulle vise seg å være en liten genistrek fra Tjelmeland, for kvarteret før slutt utlignet innbytter Belli Moldskred. Debutanten Jon Helge Tveita vartet opp med et flott innlegg fra høyrekanten, mens Belli dundret inn 2-2 på direkten. En flott scoring.

Fredrikstad presset godt på mot slutten, men en god Amund Wichne holdt Start inne i kampen. Flere mål ble det ikke, og Start fikk med seg 1 poeng fra Fredrikstad.

Fredrikstad - Start 2-2 (1-1)

Mål:

Start: Sander Sjøkvist, assistert av Martin Ramsland (8), Matias Belli Moldskred assistert av Jon-Helge Tveita (76)

Fredrikstad: Riki Alba, assistert av Taofeek Ismaheel (13), Taofeek Ismaheel (67)

Bytter:

Start: Ask Tjærandsen-Skau inn for Mohamed El Makrini (46), Matias Belli Moldskred inn for Sander Sjøkvist (68), Vegard Bergan inn for Luc Mares (68), Cameron Cresswell inn for Mikael Ugland (68), Adeleke Akinyemi inn for Jon-Helge Tveita (82)

Fredrikstad: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Riki Alba (61), Adnan Hadzic inn for Håvard Åsheim (61), Alexander Betten Hansen inn for Philip Aukland (70), Maikel inn for Nicolay Solberg (71), Noa Williams inn for Thomas Drage (80).