Jerv vant "Slaget om Sørlandet"

Start måtte se seg slått 3-2 av Jerv i ettermiddagens underholdende sjansebonanza på Levermyr i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder NTB

- Først og fremst synes jeg det er en jevn kamp, der vi har store sjanser til å score flere mål. Det er utrolig surt å tape, og det svir ekstra mye å tape her, sier Vegard Bergan til ikstart.no etter kampen.

Den høyreiste forsvareren banket inn et reduseringsmål på overtid, men dessverre for Start og Bergan ble målet bare et trøstemål..

- Det blir bare en liten notis. Jeg skulle ønske det var et mål som ble avgjørende for oss.

Like før Bergan satte inn målet, ble han liggende på bakken etter en duell, og det fløy gloser fra begge lag. Det så ut til å tenne Bergan som banket inn ballen knallhardt i mål.

- Jeg får en albue i hodet der, så jeg mener dommeren skal blåse på det, så går det ikke så mange sekundene så ligger ballen foran meg, og da er det bare å smelle den i mål.

Kampsammendrag

Jerv tok kommandoen på naturgresset i Grimstad og fikk en brukbar sjanse ved Torje Wichne allerede etter tre minutter. Skuddet fra farlig hold gikk imidlertid rett på firlingbror Amund i Start-buret.

Gjestene fra Kristiansand fikk sin første sjanse etter seks minutter. Et langt innkast havnet hos Matias Belli Moldskred, som ikke traff rent og skuddet gikk utenfor.

Etter 11. minutter fikk Start en fin kontringsmulighet etter en mislykket Jerv-corner. Kristoffer Valsvik stormet oppover og fant Eman Markovic, som fikk et litt dårlig mottak og mistet ballen. Kanskje skulle han hatt frispark.

10 minutter senere startet og avsluttet Martin Ramsland et angrep, men skuddet hans traff en Jerv-forsvarer og gikk til corner.

Dette var kampens til da største sjanse.

Start bet seg nå fast på Jervs halvdel og skapte noen halvsjanser til.

I det 25. minutt fikk Jerv en kjempesjanse, da Torje Wichne stormet fram på høyreside og la fint inn til John Olav Norheim som skjøt over.

Etter en halvtime fikk Start flere sjanser til å ta ledelsen. Ballen gikk fram og tilbake foran Jerv-målet, og både Peter Reinhardsen og Kristoffer Valsvik kom til avslutninger. Det var nesten ufattelig at ikke en av Start-spillerne fikk ballen over mållinja.

Så smalt det i stedet på den andre siden, da stadionuret viste 33 minutter.

Kristoffer Tønnessen og Vegard Bergan felte en Jerv-spiller på vei gjennom. Luis Furtado tok frisparket fra 17 meter, Amund Wichne reddet, men ballen gikk ut igjen Furtado som skjøt igjen via Diego Campos og i mål. Her var Start skikkelig uheldige og Jerv ditto heldige.

Like etter fikk Jon-Helge Tveita en kjempesjanse, da han avsluttet et fint Start-angrep med å skyte over.

Så fikk Jerv en stor sjanse da John Olav Norheim ladet kanonen og skjøt utenfor på halvvolley.

Lagene så ut til å gå til pause på 1-0 til hjemmelaget, men så ble Juan Pablo Sastre spilt alene gjennom av Diego Campos og gjorde ingen feil alene med Amund Wichne. 2-0.

Ett minutt på overtid fikk Torje Wichne en kjempesjanse til å gjøre 3-0, men skuddet hans gikk over.

Start gikk voldsomt ut etter pause og spilte seg til flere sjanser. Først da Peter Reinhardsen la knallhardt inn fra høyre, bare for å se at ingen Startere fikk avsluttet. Her så vi ballen i mål.

Så da Eirik Schulze skjøt fra spiss vinkel og traff en Jerv-forsvarer før ballen ble klarert.

Nå var det det tøft ute på det grønne naturgresset, og Peter Reinhardsen og Iman Mafi røk i tottene på hverandre.

28 minutter før slutt byttet Start-trener Sindre Tjelmeland Sander Sjøkvist og Basilio Ndong inn for henholdsvis Matias Belli Moldskred og Jon-Helge Tveita.

Så fikk Jerv en ny gigasjanse til å gå opp i 3-0, da Luis Furtado fikk ballen på bakerste stolpe etter corner og headet over.

Men i stedet for 3-0, så fikk Start en fortjent redusering. Basilio Ndong la nydelig inn fra venstre og Eman Markovic tuppet ballen over linja fra kort hold og 2-1.

20 minutter igjen og game on i Grimstad. Målet var Markovic sitt 12. for sesongen.

Tre minutter senere stormet Diego Campos oppover venstresiden, men skuddet hans gikk i Vegard Bergan og til corner.

Så ble det 3-1 til hjemmelaget: Shuaibu Ibrahim fikk en drømmepasning, løp fra Luc Mares og gjorde ingen feil alene med Amund Wichne.

Et hardt slag for Start som inntil da i 2. omgang hadde vært det beste laget.

Start fortsatte å kjøre på og fikk to store sjanser ved Eirik Schulze. Først headet mandalitten over fra veldig god posisjon, så traff han ikke ordentlig med et skudd, der ballen trillet inn til Jerv-keeperen

Så ett minutt på overtid skapte Vegard Bergan ny spenning i kampen, da han banket inn 3-2 på volley. Skuddet nesten flyttet målet på Levermyr!

Start kjørte nå kraftig på for å få utligning, og fikk en vanvittig dobbeltsjanse - Martin Ramsland headet i tverrliggeren og Eirik Schulze skjøt returen millimetere utenfor.

Dermed endte "Slaget om Sørlandet" med 3-2 seier til Jerv, som nå er på direkte opprykksplass. Start kom ikke nærmere en kvalik-plass, men skal ha mye ros for innsatsen på Levermyr. Det hadde ikke vært ufortjent om de hadde fått med seg ett poeng hjem.

3-2: Vegard Bergan (90+1)

Start: Amund Wichne, Vegard Bergan, Peter Reinhardsen, Luc Mares, Kristoffer Tønnessen, Matias Belli Moldskred (Basilio Ndong i 28 min.), Kristoffer Valsvik, Eirik Schulze, Jon-Helge Tveita (Sander Sjøkvist i 28 min.), Martin Ramsland, Eman Markovic.

Dommer: Christian Moen, Løvenstad

Gult kort: Juan Pablo Sastre, Jerv og Vegard Bergan, Start.

Peter Reinhardsen etter kampen i 1. divisjon i fotball mellom Jerv - Start på Levermyr i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB