Start med tre poeng etter en forrykende førsteomgang mot Kisa

Start kjørte over Ullensaker/Kisa i førsteomgang og dro i land en fortjent 3-1-seier på Jessheim. Slik var kampen. Foto: Rune Hægeland.

Start og Sindre Tjelmeland reiste til Jessheim for å møte Ullensaker/Kisa til kveldskamp på Ullensaker stadion.

Kisa vant det motsatte oppgjøret i Kristiansand, et oppgjør som var preget av at nåværende Start-trener Tjelmeland nylig hadde forlatt Jessheim-klubben.

Kisa gikk rett i strupen på Start, og de fikk av gårde et godt skudd allerede før minuttet spilt, men resultatet ble ikke mer enn et hjørnespark.

I stedet var det Start som skulle ta ledelsen, og det tok bare seks minutter før bortelaget scoret på Jessheim. Eman Markovic forserte fint oppover venstrekanten, før han la et godt innlegg foran mål. Der stor Kisa-spiller Steffen Jenssen og fikk satt ballen i eget mål. 1-0 til Start.

Deretter fulgte en periode med balltrilling fra begge lag, uten at noen klarte å skape noe særlig, men plutselig våknet Start.

Matias Belli Moldskred gikk på et fint løp sentralt i banen og smalt til fra distanse. Ballen føk inn i mål bak en litt passiv Stefan Hagerup – 2-0 til Start.

Og det skulle bli mer. For etter 23 minutter fikk Start straffespark, etter at Henrik Robstad fikk et Kisa-bein i bakhodet. Straffesparket satte Markovic sikkert i mål, og dermed stod det 3-0 til bortelaget.

Etter halvtimen spilt burde det stått 4-0 til Start, da Jon-Helge Tveita ble stående alene foran mål på under en meters avstand, men klarte på en eller annen måte å sette ballen over mål.

Ti minutter senere kunne Start igjen gått opp i 4-0, da Mikael Ugland slo et flott frispark fra distanse, som utspilte Hagerup i Kisa-målet, men ballen strøk stolpen og gikk utenfor mål.

Start burde kanskje ha scoret et par mål til, men 3-0 til pause var absolutt godkjent av de gule og svarte.

Kisa gikk ut høyt i andreomgangen og presset Start høyt, noe som gjorde at Start ikke fikk til spillet som satt så godt i førsteomgangen.

Men heldigvis for Start fikk ikke Kisa til de store sjansene heller.

Etter en drøy time kom Ask Tjærandsen-Skau og Adeleke Akinyemi inn for Mikael Ugland og Martin Ramsland i et forsøk på å snu trenden i kampen.

Og Start fikk kampen inn på sitt spor igjen, og selv om det ikke ble de store sjansene, hadde Start god kontroll på hjemmelaget.

Peter Reinhardsen fikk 20 minutter for Jon-Helge Tveita på høyrebacken, og ikke lenge etter fikk Markovic en gylden sjanse til å øke ledelsen da han kom alene med målvakt Hagerup, men et langt bein avverget nok et mål til bortelaget.

Med drøye ti minutter igjen å spille glapp det for Start. Et hjørnespark ble bare klarert et par meter ut i feltet, og der stod Morten Sundli og banket ballen i mål til 1-3.

Dermed ble det litt nervøst mot slutten, men hjemmelaget kom aldri nærmere, og Start tok en viktig og fortjent seier på Jessheim.