Poengdeling mot Sandnes Ulf i sesongavslutningen

Vi hedret Erik Ruthford Pedersen etter lang og tro tjeneste, og Martin Ramslands siste kamp. Slik var kampen mot Sandnes Ulf. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det var god stemning på Sparebanken Sør Arena både før og under kampen mot Sandnes Ulf på lørdag. Før kampen var det julestemning med Julegada fra Vennesla på Karstens plass, mens flere tusen unge Start-supportere fra lokalfotballen hadde stilt opp for å heie frem de gule og svarte.

Og det kunne virke som laget fikk en boost av de mange heiaropene på tribunen, for laget åpnet med et bra press og noen fine pasningskombinasjoner, noe som blant annet førte til at kantene Eman Markovic og Sander Sjøkvist kom til mange gode muligheter fra kanten.

Men selv om de to kantspillerne skapte flere gode muligheter for medspillerne, var det bortelaget som scoret først.

Sandnes Ulf fikk frispark like utenfor 16-meteren, men på tross av at Start stablet på plass en mur med Emir Derviskadic liggende for å stanse lave skudd, smalt Ingvald Sandvik Halgunset ballen direkte i mål ed et presist skudd.

Start tok initiativet igjen i kampen og skapte flere sjanser utover i førsteomgangen, men laget klarte aldri å skape store nok sjanser til å utligne.

Sandnes Ulf fikk også et par muligheter til å øke ledelsen blant annet på en kontring, men førsteomgangen ebbet ut i 1-0 til bortelaget.

Andreomgangen åpnet med et smell, og etter bare to minutter utlignet Start ved Eman Markovic, mens Sander Sjøkvist fullførte snuoperasjonen bare minutter senere. 2-1.

Etter 56 minutter gikk Martin Ramsland av banen for aller siste gang i Start-drakten og ble omfavnet av samtlige Start-spillere, og inn kom unge Sander Svela.

Men bare minutter senere satt utligningen for bortelaget på en kontring, og lagene var like langt. 2-2.

Mot slutten åpnet det seg veldig opp, og Start skapte flere store sjanser, men ballen ville ikke i mål. Også Ulf hadde en stor mulighet i sluttminuttene, men det ble ikke flere mål, og årets siste kamp ender med poengdeling og 2-2.