Start knuste Stjørdals/Blink

Start knuste Stjørdals/Blink 4-1 på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

På en solfylt Sparebanken Sør Arena møttes onsdag kveld Start og Stjørdals/Blink til den siste serierunden før sommerpausen i Obosligaen.

Det var god stemning på tribunen før kamp, men etter bare fire minutter fikk kampen en sjokkstart. Et uoppmerksomt Start-forsvar klarte ikke å klarere ballen, og Robin Jatta fikk smelle ballen i mål fra bare noen få meter - en skikkelig kalddusj.

Etter syv minutter klappet publikum i ett minutt for jubilanten Erik Mykland, og like etterpå skulle de få mer å klappe for. For etter et angrep som nærmest kan betegnes som en sjansebonanza, var det Martin Ramsland som fikk æren av å sette inn utligningen for de gule og svarte. Stillingen var da 1-1.

Etter utligningsmålet ble det mye pasningsspill og lite sjanser, der Start hadde de det var noe å snakke om. Det virket rett og slett som om begge lag slet litt i varmen.

Men fem minutter før pause så satt den endelig for Start. Martin Ramsland kom seg inn i feltet og satte ballen forbi Stjørdals-målvakten, og på lengste stolpe skled målsniken Sander Sjøkvist inn 2-1, noe som også ble pauseresultatet.

I pausen feiret vi Myggen med gaver og tverrligger-konkurranse, der Erik selvsagt avsluttet seansen med å sette ballen klink i «tverra». For en mann.

Drøye ti minutter ut i andreomgang satte Eman Markovic inn 3-1 etter et flott angrep. Det hele startet med at Sjøkvist vant ballen for Start og spilte veggspill med Martin Ramsland, før han sendte ballen frem til Eirik Schulze. Schuzle fortsatte inn i feltet og fant Eman på lengste stolpe. Dagens fineste angrep.

Etter en drøy time gjorde bortelaget tre bytter, noe som så ut til å skape litt futt i de blåkledde gjestene. De skapte et par bra muligheter, men en god Amund Wichne og noen blokkeringer fra Start-forsvaret gjorde at Start beholdt tomålsledelsen.

Drøye 20 minutter før slutt gikk Peter Reinhardsen og Matias Belli Moldskred ut, mens Mikael Ugland og Adeleke Akinyemi kom inn.

Tolv minutter før slutt fikk vi også se unge Lyder Daland entre banen, da Henrik Robstad måtte gå ut med en liten skade.

Åtte minutter før slutt punkterte Martin Ramsland kampen med sin 4-1-scoring etter en fin krossball fra Eman Markovic.

Og flere mål ble det ikke, og Start tok en fortjent og utrolig deilig seier.

Da tar vi en aldri så liten OBOS-pause, men vi skal allerede til helga ut i cupkamp mot Express.