Kampsammendrag Start - Grorud

Start var det klart beste laget mot Grorud på Sparebanken Sør Arena onsdag kveld. Her er oppsummering av kampen, video og bilder. Foto: Tor-Erik Schrøder / NTB

Start møtte onsdag kveld Grorud hjemme på Sparebanken Sør Arena i en avgjørende bunnduell i OBOS-ligaen. Hjemmelaget lå på 11. plass med 27 poeng, mens gjestene Grorud lå på 13. plass med 24 poeng, så Start kunne med seier ta et godt stykke bort fra nedrykksstriden.

Start åpnet kampen best og styrte mye av spillet de første minuttene. Laget var rolig med ball og spilte seg til et par brukbare sjanser de første 15-20 minuttene av kampen.

Og så kom målet for hjemmelaget. En lang ball fra Henrik Robstad ble tatt ned av Martin Ramsland i feltet, etter noe passivt forsvarsspill av Grorud, servert Eirik Schulze, som igjen takket og bukket ved å sette inn 1-0 til hjemmelaget fra ni meter.

Og det skulle bli mer fra hjemmelaget. Grorud var bare tidvis fremme og viste seg frem ved Starts 16-meter, mens hjemmelaget spilte seg til den ene sjansen etter den andre. Men 2-0 skulle komme etter en fin enkeltmannsprestasjon. Formspilleren Eman Markovic dro seg fro fra sin venstreside og plasserte ballen i motsatt hjørne – uttakbart for målvakten.

Start fortsatte presset, og en meget aktiv og god Martin Ramsland skapte flere gode muligheter for de gule og svarte. Bare minutter etter 2-0-målet burde det stått 3-0, da Ramsland kontret og fant Matias Belli Moldskred inne foran mål, men midtbanespilleren klarte ikke å få avsluttet før Grorud-forsvaret ordnet opp.

Like etterpå fant Ramsland igjen Belli inne foran mål, men heller ikke denne gangen endte ballen i nettmaskene. I stedet gikk lagene til pause med en fortjent 2-0-ledelse til Start.

I andreomgang startet hjemmelaget som de avsluttet i første, med godt spill og flere sjanser. Ramsland igjen sentral da han vant ballen like utenfor 16-meteren til Grorud og fant Eman Markovic på lengste stolpe, men en presset Eman Markovic klarte ikke å sette ballen i nettet.

Samme mann fikk to nye sjanser i løpet av de neste minuttene, etter at han først satte et frispark over mål, før han gjorde et strålende løp oppover langs venstrekanten og avsluttet like Grorud-målet.

Etter en snau time fikk Start omgangens beste mulighet, da Ramsland og Markovic igjen var involvert, og Kristoffer Valsvik til slutt smalt ballen i innsiden av stangen og ut fra distanse.

Men så kom endelig scoringen. Start kontret og plutselig var det Peter Reinhardsen som kom alene med målvakten, og midtstopperen var kald som skjæra på tunet og trillet inn 3-0 til Start.

Det var bare ett lag på banen. Start var aggressive og vant ballen fra et sjanseløst Grorud-lag gang på gang, og det var bare et under at det ikke ble fire eller fem mål.

Belli, Ramsland og Schulze skapte alle flere gode muligheter utover omgangen, mens Grorud ikke klarte å skape noe foran Amund Wichne i Start-buret.

Start oppretthold presset ut kampen, selv etter en rekke bytter og vant fullt fortjent 3-0.