Eman Markovic med to mål i borteseier over Raufoss

Start reiste seg etter hjemmetapet mot Fredrikstad og slo Raufoss komfortabelt 3-1 på Nammo stadion. Foto: Rune Hægeland.

Start møtte Raufoss på Nammo stadion onsdag kveld, og bortelaget skulle prøve å revansjere det smertefulle 2-6-tapet hjemme mot Fredrikstad forrige helg.

Kampen mellom de to lagene i Kristiansand i sommer endte 1-1, etter at Sander Sjøkvist sendte Start i ledelsen, mens Mame Mor Ndiaye utlignet på overtid.

Men til kampen på Nammo stadion var ikke Ndiaye friskmeldt etter skaden han pådro seg tidligere i måneden, og Raufoss mistet dermed et viktig angrepsvåpen.

Kampen åpnet jevnspilt, der ingen av lagene klarte å skape noen farligheter de første minuttene. Men etter hvert tok Start mer og mer over, og det var bortelaget som skapte de største sjansene.

Martin Ramsland fikk flere sjanser på kontringer i løpet av førsteomgangen, uten å klare å sette ballen i mål. I stedet var det forsvarer Jon-Helge Tveita som ble kampens første målscorer, da han kriget inn 1-0 etter 20 minutter.

Start styrte det meste utpå matta, og laget kunne scoret flere mål på farlige overganger, men litt for lite besluttsomhet på siste tredjedel gjorde at Raufoss holdt unna.

Men like før pause skulle Start allikevel få ballen i mål. Start fikk hjørnespark, og Eman Markovic banket ballen i mål etter en svak Raufoss-klarering – et knallhardt skudd fra vingen og 2-0 til Start.

Eman Markovic og Sander Sjøkvist feirer 3-1-scoringen mot Raufoss. Foto: Skjermdump Discovery+

Det ble også pauseresultatet.

I andreomgang kom Raufoss ut som et helt annet lag og presset Start tilbake. Og det skulle bare ta elleve minutter før de fikk uttelling. Sivert Westerlund smalt til fra distanse, og Markus Karlsbakk flikket ballen i mål, kanskje noe utilsiktet – stillingen var dermed 1-2.

Start klarte ikke å opprettholde det gode presset de hadde på hjemmelaget fra førsteomgangen, og ble liggende dypere i banen uten å skape noe særlig med sjanser. Hjemmelaget luktet muligheten for å ta både ett og tre poeng og skapte flere ok sjanser foran Amund Wichne i Start-buret.

Men heldigvis var heller ikke hjemmelaget skarpe nok foran målet. Og i stedet kunne dagens mann, Eman Markovic, punktere kampen til 3-1 etter en fin pasning fra Sander Sjøkvist.

Dermed ble det med tre poeng i bagasjen og en fin tur hjem til Kristiansand.