Sindre Tjelmeland: – Vi burde klart å avgjøre kampen tidligere

Start slo Raufoss 3-1 på bortebane onsdag kveld og tok tre etterlengtede poeng, men trener Tjelmeland fant mange ting laget må forbedre seg på. Foto: Skjermdump Discovery+

Annonse:

Start ledet 2-0 til pause, men en redusering av Raufoss-spiller Markus Karlsbakk skapte spenning i andreomgang.

Men dagens Start-spiller, Eman Markovic, punkterte kampen syv minutter før slutt, og sørget for at Start tok alle tre poengene på Raufoss og reiste seg etter 2-6-tapet hjemme for Fredrikstad.

Men Tjelmelands umiddelbare reaksjon etter kampen var ikke bare positiv.

– Vi burde klart å avgjøre kampen tidligere. Jeg ble skuffet over at vi slapp dem inn igjen i kampen i andreomgang. Vi skulle ha utnyttet rommene bedre i andreomgang, og vi gjemmer oss litt bort og blir passive når vi vinner ballen, sa Tjelmeland til ikstart.no etter kampen.

Raufoss har imponert denne sesongen og ligger på en sterk syvendeplass, og laget slo ut Hamarkameratene av cupen på bortebane i forrige uke.

– Det var en sterk borteseier. Raufoss er et godt lag, de slo HamKam ut av cupen på bortebane og har vært i bra form. Men vi skulle gjerne hatt en enda hvassere prestasjon i andreomgang, fortsette Tjelmeland.

Og det var flere Start-spillere som spilte opp mot sitt beste i går. Kristoffer Tønnessen var bunnsolid på venstrebacken, mens Markovic vartet opp med to nye mål. Og trener Tjelmeland var veldig fornøyd med prestasjonen til den viktige vingspilleren.

– Eman er viktig for oss med sin uforutsigbarhet, tempo og gode offensive kvaliteter, men jeg vi også gjerne fremheve hans gode defensive jobb for laget.

– Jeg synes han får godt betalt for en mye bedre «treningsattitude». Han har tatt steg hele veien, og han forstår veldig godt at det er viktig at å være en del av laget, så vil han skinne individuelt som en konsekvens av det.

Markovic står med ti mål og åtte målgivende pasninger så langt denne sesongen (kilde: transfermarkt.com), noe som betyr at kun HamKams Jonas Enkerud og Groruds Oscar Aga har flere målpoeng enn lyngdølen i årets OBOS-liga.

 

Åsane neste

 

Start møter Åsane allerede på lørdag, men laget har ikke klart å vinne to strake kamper under Tjelmelands ledelse. Så hva blir nøkkelen til å få tre poeng igjen på Sparebanken Sør Arena til helgen?

– Vi må klare å snu hodene raskest mulig, og så må vi innse at det er langt ifra noen perfekt prestasjon i dag. Vi har masse å ta tak i og jobbe med, og vi må ta med oss det gode spillet fra førsteomgangen og at vi klarer å stå i det i de 15 minuttene der vi har mest trykk på oss.

– Det blir en nøkkel å opprettholde den fysiske tilstedeværelsen i forsvaret vårt.

Den kampen går trolig uten stjerneskuddet Basilio Ndong, som måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime mot Raufoss.

– Jeg tror ikke det er veldig alvorlig, men han måtte jo ut. Det blir nok noen dager, så håper vi at vi får han i sving så fort som mulig.

 

Start møter Åsane førstkommende lørdag kl. 15:00, og vi håper på en fullsatt stadion med masse støy og leven.

Annonse fra Obos-ligaen: