Start - Vålerenga 2 - 1

En dramatisk slutt endte med en deilig seier! (Foto: NTB Scanpix)

Etter to tap på fire dager på Nord-Vestlandet var det etterlengtet med noen dager på treningsfeltet for Start-laget før møtet med Vålerenga.

Start kom til kampen med kun én seier på de 14 første kampene, mens Vålerenga er med i medaljekampen og kunne gå forbi RBK og overta 4. plassen på tabellen med seier.

Sist lagene møttes, i 2018, endte det med 3-2-seier til Vålerenga i Oslo, mens det ble hele 1-6 i "kampen da alt gikk galt" i oppgjøret på Sparebanken Sør Arena tidligere samme sesong.

Siden år 2000 har vi åtte seiere, seks uavgjort og 17 tap mot laget fra hovedstaden, og vi må tilbake til 2013 for å finne sist gang Start slå Vålerenga. Den sesongen vant vi riktignok både hjemme og borte.

Til årets kamp har Joey Hardarson fortsatt Ramsland, Aremu, Tryggvason, Sjøkvist og Gjesdal ute med skader.

Vålerenga meldte om tinærmet skadefri tropp før oppgjøret, men Borchgrevink måtte stå over på grunn av karantene.

Oslo-laget spilte uavgjort mot Bodø/Glimt i forrige runde, mens de slo Brann i Bergen i sist bortekamp.

Med i troppen har de tre tidligere Start-spillere, Amin Nouri, Matthias Vilhjálmsson og Herolind Shala. Sistenevnte var faktisk den siste spilleren som scoret for Start mot Vålerenga, ettersom han satte inn 3-2-målet i oppgjøret høsten 2018.

Lagoppstillinger:

Starts lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen - Joackim Jørgensen (Segberg fra 78), Eirik Schulze, Eman Markovic (Isaac Twum fra 62) - Kasper Skaanes (Steffen Lie Skålevik fra 70), Kevin Kabran (Henrik Robstad fra 78), Mikael Ugland (Espen Børufsen fra 62)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Johannes Eftevaag, Isaac Twum, Erlend Segberg, Espen Børufsen, Adeleke Akinyemi, Steffen Lie Skålevik

Vålerengas lag (1-4-3-3)

Kristoffer Klaesson - Felix Horn Myhre, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Magnus Lekven (Benjamin Stokke fra 60), Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala (Odin Thiago Holm fra 80), Aron Dønnum, Osame Sahraoui (Bård Finne fra 68), Matthias Vilhjalmsson

Innbyttere: Christian Kjetil Haug, Johan Lædre Bjørdal, Bård Finne, Odin Thiago Holm, Benjamin Stokke, Brage Skaret, Amin Mimoun Nouri

Fakta:

Start - Vålerenga

Sparebanken Sør Arena  - 17. august 2020

Dommer: Tommy Skjerven

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Eirik Schulze (22'), 1-1 Benjamin Stokke (74'), 2-1 Eirik Schulze (90+3')

Gule kort: Vegard Bergan (Start), Mikael Ugland (Start), Kevin Kabran (Start), Ivan Nasberg (Vålerenga)

Slik var kampen:

8’ Veldig jevn kamp så langt, ballen skifter mellom Start og Vålerenga og lagene føler fortsatt litt på hverandre.

12’ Jørgensen med et par driblinger sentralt i banen før han spiller frem til Skaanes. Han avanserer videre og fyrer av fra 20 meter, men det går dessverre rett på keeper.

20’ Vålerenga har mest ballbesittelse, men Start forsvarer seg godt. Sahraoui prøver seg på et løp men blir taklet av Bergan, som får gult kort. Frisparket klareres.

21’ Innlegg fra Wichne til Kabran, skuddet går like over mål. Det var en stor sjanse!

Start-VIF 2-1 førstemaaal-2
Eirik Schulze drar til..
Start-VIF 2-1 førstemaaal-1
og ballen fyker inn i krysset

22’ MÅL! Fint forarbeid fra Kabran, som skyter fart fremover og spiller videre til Schulze som fyrer av fra 22 meter rett i krysset! 1 – 0 til Start!

NTB_k6sHzqfr-jw
Kristiansand 20200817. 1-0 ved Starts Eirik Schulze to fra venstre under eliteseriekampen mellom Start og Vålerenga på Sør Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

26’ Kampen har fått en liten vending, nå er det Start som har mest ballbesittelse. Ballen havner hos Ugland som får til at skudd innenfor 16-meteren til Vålerenga, men skuddet blir klarert.

28’ Litt misforståelser i Start-forsvaret, som gir Vilhjalmsson en gylden sjanse, men Jørgensen kaster frem en lang tå og får klarert til corner.

34’ Godt angrep fra Vålerenga, de spiller gjennom flere Start-spillere og ballen ender hos Horn Myhre, men skuddet ender utenfor mål.

37’ Et kjapt angrep fra Schulze ender med en takling fra Tollås Nation som fører til gult kort og frispark til Start på 35 meters hold. Innlegget sklir forbi alle. Kabran plukker opp ballen og prøver et skudd, men det reddes til corner.

39’ Kjapt angrep fra Vålerenga og Shala prøver et skudd,  men en god redning av Deumeland stopper ballen.

45’ Stor sjanse til VIF når Dønnum får fyre av fra 5-6 meter men han skyter heldigvis like utenfor målet.

45+1’ PAUSE: Start går til pause med 1-0 etter at Schulze fikk drømmetreff fra 20-22 meter. Vålerenga kom mer med i kampen etter det og var nære utlikning like før pause. Samtidig er Start giftige på kontringer.

46’ Straffespark! Horn Myhre feller Ugland innenfor egen 16-meter og det blir straffe til Start. Schulze forsøker å sette den nede i høyre hjørne, men keeper redder.

62’ Kampen er preget av mye frem og tilbake. Kabran plukker opp ballen og går kjapt i angrep, Servere til innbytter Twum, men skuddet hans fra 16-17 meter går like utenfor mål.

74’ MÅL! Vålerengas Finne skyter fra 16-meteren og ballen går via Stokke og inn i Starts nett. 1 – 1. Et merkelig mål.

82’ Det siste kvarteret har Vålerenga vært det førende laget når det gjelder ballbesittelse, men Start forsvarer seg OK og har også kommet mer med i kampen.

89’ Frispark fra Oldrup Jensen stusset i mål, men det er blåst av for offside. Det var nære på.

Start-VIF 2-1 maaal-
Eirik Schulze setter inn 2-1

90+3’ MÅL! For en dramatikk! Et innlegg fra Tønnessen på bakre stolpe heades tilbake i feltet av Børufsen. Ballen går over Twum og Vålerengas keeper, men der dukker Schulze opp og setter inn 2-1.

SLUTT: Kampen er over og Start tar med seg 3 viktige poeng videre! En jevn kamp der Start tok ledelsen etter et flott angrep som ble kronet med et fantastisk skudd av Schulze. Etter at Start bommet på straffe kom Vålerenga sterkt tilbake og tok over initiativet. Det var ikke ufortjent at det fikk 1-1, selv om målet kom etter mye klabb og babb. Til slutt dukket Schulze opp og sendte de 200 fremmøtte til himmels!

Neste kamp for Start er lørdag, borte mot serieleder Bodø Glimt.

Se bildeserie fra dagens kamp under (Foto: Gunnar Langeland):

Publisert: 17.08.2020, oppdatert: 19.08.2020
Skrevet av: Kristian Øverland og Ole Gerhard Sørensen