Sarpsborg - Start 1-0

Det endte med tap i en kamp der vi hadde ballen mye, men manglet litt på presisjonen og kvalitet for å få utlikningen. Foto: NTB scanpix

Start reiste til Sarpsborg i den syvende serierunden i Eliteserien, og målet var klart: Å ta sesongens første seier.

Sist kamp endte med nok en uavgjort etter at vi tok ledelsen mot Viking, men igjen kom motstanderne tilbake på slutten. Sarpsborg tok sin første trepoenger mot Sandefjord i forrige runde, etter å ha tapt sine fem første seriekamper. Dermed lå Sarpsborg på plassen over Start med like mange poeng etter seks spilte kamper.

Start har faktisk ikke vunnet på bortebane mot Sarpsborg 08 i en offisiell kamp siden 2008. Den gang var det Leif Otto Paulsen og Bernt Hulsker som sørget for en 2-0-seier til Start. Begge lagene spilte i 1. divisjon i 2008-sesongen. Siden den seieren har det blitt seks tap og to uavgjort i bortemøtene mot Sarpsborg.

Start møtte Sarpsborg i generalprøven før årets sesong også, og den gang ble det tap 0-4.

Til denne kampen var Afeez Aremu tilbake i startoppstillingen, mens Isaac Twum var med i troppen for første gang i år. Martin Ramsland og Espen Børufsen var med i troppen igjen, men ingen av dem startet kampen.

Starts lag (1-5-3-2):

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan (Ugland fra 86), Henrik Robstad (Børufsen fra 62), Kristoffer Tønnessen - Afeez Aremu, Eirik Schulze, Kasper Skaanes (Markovic fra 76), Kevin Kabran, Mathias Bringaker (Ramsland fra 62)

Innbyttere:

Amund Wichne, Joackim Jørgesen, Isaac Twum, Mikal Ugland, Eman Markovic, Espen Børufsen, Martin Ramsland

Sarpsborgs lag (1-3-4-3):

David Mitov Nilsson- Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Nicolai Næss- Jonathan Lindseth, Ismalia Coulibaly (Jarl fra 78), Anton Saletros, Joachim Thomassen- Ole Jørgen Halvorsen, Jørgen Strand Larsen (Abdellaoue fra 78), Mohamed Ofkir (Soltvedt fra 70)

Innbyttere:

Aslak Falch, Alexander Jakobsen, Sebastian Jarl, Aboubacar Konte, Joachim Soltvedt, Mustafa Abdellaoue, Alexander Ruud Tveter

Mål: 1-0 Lindseth (8)

Gult kort: Thomassen, Coulibaly, Strand Larsen (Sarpsborg) , Schulze (Start)

1 min: Skaanes fyrer av og får registrert det første skuddet på mål, men det skapte ikke de store problemene for keeper.

5 min: Frisk start på kampen der begge lag er ivrige til å angripe. Men uten at det har blitt store sjanser av det.

6 min: Enorm kontringsmulighet for Sarpsborg når Tønnessens skudd i returrommet går rett i blokken og sender Lindseth alene mot Start-målet med en halv bane foran seg. Afeez Aremu gjør et fantastisk returløp og hindrer ham i å komme til avslutning.

8 min: 1-0. Lindseth plukker opp en klarering og skyter lavt i lengste hjørne. Ballen går mellom flere bein og sniker seg forbi Deumeland.

15 min: Strand-Larsen vender opp og fyrer av fra 12-13 meter, men Deumeland er fint nede og redder skuddet.

18 min: Ofkir fyrer av fra 20 meter og tvinger Deumeland ut i full strekk for å slå ballen ut til corner.

20 min: Sarpsborg 08 har vært det førende laget de første 20 minuttene. Start har slitt med presisjonen og har blitt løpende en del i mellom når hjemmelaget triller ball på midtbanen.

22 min: Vårt beste angrep til nå i kampen ender med at Skaanes får avsluttet fra 11-12 meter, men skuddet blokkeres.

24 min: God sjanse igjen. Schulze og Tønnessen kombinerer fint på venstresiden og det ender etterhvert med at Wichne og så Kabran får skuddmuligheter fra 13-14 meter. Begge skuddene blokkeres og det ender med en corner. Vi trykker litt på nå.

27 min: Et langt Wichne-innkast heades ut i retturrommet og der fyrer Aremu av på volley, men skuddet fyker langt over.

32 min: Pent angrep ender med at Schulze tar med seg ballen inn i feltet og fyrer av med venstrefoten. Keeper er nede og fanger ballen, og det blåses frispark mot Kabran når han prøver å pirke ballen ut av hendene på keeperen. Mye bedre fra Start nå.

42 min: Der er det ganske utrolig at ikke Sarpsborg scorer. Først en heading fra Halvorsen som går i tverrligger. Så får Thomassen returen, han header returen fra kort hold, men Bergan kommer i mellom.

Pause: Det står 1-0 til hjemmelaget. Sarpsborg 08 var det beste laget i første halvdel av omgangen, før vi kom bedre med og kom til flere ok muligheter, men uten av det ble til store målsjanser. Mot slutten hadde Sarpsborg en stor mulighet til å doble ledelsen.

NTB_eO4UG9unX_M

46 min: Vi er i gang med andre omgang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

54 min: Vi har hatt ballen mest de første snaue ti minuttene av omgangen, men vi har ikke klart å spille oss til klare målsjanser. Sarpsborg legger seg lavt i banen.

56 min: Innoverskrudd corner fra Tønnessen bokses ut av keeper, der kommer Bringaker og fyrer av på volley, men skuddet går en halv meter utenfor målet.

61 min: Ofkir driber seg fri og fyrer av fra 17 meter, men Robstad blokkerer skuddet. Sarpsborg roper på straffe for hands, men dommer vinker videre.

62 min: Dobbeltbytte. Børufsen og Ramsland kommer inn for Robstad og Bringaker.

72 min: Skaanes spilles gjennom i bakrom og slår ballen inn foran mål, men keeper rekker ut og plukker ballen før Ramsland.

80 min: Vi triller ball og leter etter løsninger, men foreløpig er det for lite presisjon på innlegg og siste pasninger til at det blir målsjanser av det.

91 min: God mulighet for Markovic men skuddet blokkeres, på returen går Ugland og Børufsen litt i veien for hverandre og skuddet fra Ugland blir klarert til corner. Den bokses unna.

93 min: Markovic spilles fint frem på høyrekanten, men innlegges hans går inn til keeper. Kvaliteten på innleggene våre har vært svak i denne kampen.

Slutt: Det ender med 1-0-seier til Sarpsborg i en jevn kamp der vi slet med å omsette ballinnehav til klare sjanser. Hjemmelaget åpnet kampen best og tok ledelsen da Lindseth utnyttet et par svake klareringen og skjøt ballen i lengste hjørne. Utover kampen tok Start mer over initiativet, og hadde flere gode innleggsmuligheter og noen gode skuddmuligheter, men verken innleggene eller skuddene var presise nok til å score. Igjen ender vi opp med null poeng etter en relativt jevn kamp.

Neste kampe er hjemme mot Rosenborg førstkommende torsdag.