Start - Odd 0-5

En marerittaktig start på kampen satte standarden for det som endte med et stygt tap. Foto: NTB scanpix

Annonse:

Start tok lørdag kveld imot Odd til dyst i den fjerde serierunden av årets Eliteserie-sesong. 

De gulkledde fra Kristiansand måtte klare seg uten Adeleke Akinyemi, Martin Ramsland, Andri Trygvason og Isaac Twum som alle måtte stå over grunnet skader.

Den store nyheten i dagens startellever var at Afeez Aremu var tilbake i elleveren etter at han måtte stå over sist mot Molde. Aremu og Eirik Schulze utgjorde en duo på midtbanen for første gang sammen denne sesongen.

Starts lag (1-4-2-3-1): 

Amund Wichne - Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen (Vegard Bergan 74’), Kristoffer Tønnessen - Afeez Aremu (Mikael Ugland 58’), Eirik Schulze - Mathias Bringaker (Sander Sjøkvist 64’), Eman Markovic (Erlend Segberg 45’), Kevin Kabran (Kasper Skaanes 58’) - Steffen Lie Skålevik

Innbyttere: Jonas Deumeland, Vegard Bergan, Henrik Robstad, Mikael Ugland, Kasper Skaanes, Sander Sjøkvist, Erlend Segberg.

Odds lag (1-4-3-3): 

Sondre Rossbach - Espen Ruud, Odin Bjørtuft (Bjørn Mæland 87’), Steffen Hagen, Birk Risa - Joshua Kitolano (Fredrik Nordkvelle 72’), Filip Jørgensen (Marius Larsen 87’), Vebjørn Hoff - Markus Kaasa (Tobias Lauritsen 58’), Torgeir Børven, Onyekachi Ugwuadu (Bilal Njie 72’)

Innbyttere: Egil Selvik, Fredrik Nordkvelle, Elias Skogvoll, Bilal Njie, Tobias Lauritsen, Marius Bustgaard Larsen, Bjørn Mæland.

Fakta: Start - Odd (0-5)

Pause: 0-2

Sparebanken Sør Arena

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 4

Dommer: Sigurd Kringstad

Mål: 0-1, Markus Kaasa (4’), 0-2, Vebjørn Hoff (12’), 0-3, Torgeir Børven (49’), 0-4, Torgeir Børven (66’), 0-5, Tobias Lauritsen (85’).

Gult kort: Afeez Aremu (15’), Eirik Wichne (47’), Espen Ruud (58’), 

 

Slik var kampen:

1’ Det er fine forhold her i Kristiansand, og lagene har stilt seg opp og er klare for 90 minutter med deilig Eliteserie-fotball. Dommeren blåser med det kampen i gang!

4’ 0-1. Odd har hatt ballen mye i starten av kampen. Torgeir Børven som er Eliteseriens toppscorer tar på seg servitør-rollen denne gangen og flikker ballen til Markus Kaasa som alene med Amund Wichne chipper ballen over sisteskansen til Start. Tung åpning på kampen for Start.

8’ Stor Start-mulighet. Eirik Wichne kaster langt mot Daland som stusser den videre til Schulze som header klokkerent i tverrliggeren. Der burde Start ha utliknet. 

12’ 0-2. Håpløs åpning på kampen av Start som slipper inn igjen før det er spilt et drøyt kvarter. Vebjørn Hoff får avansere på Starts banehalvdel uten at noen går i press, og fra utsiden av 16-meteren skyter han ballen i mål. 

15’ Odd prøver å angripe langs venstresiden og får en fin kontringsmulighet gjennom Ugwuadu, men Aremu hopper inn i en knallhard takling og stopper kantspilleren til Odd på kynisk vis. Får kampens første gule kort av dommer. 

20’ Gjestene fra Skien styrer spillet fullstendig for øyeblikket. Start henger ikke med, og bortelaget får gjøre omtrent akkurat som de vil. 

22’ Start produserer en liten halvsjanse. Aremu finner Kabran som har gått på et flott på et flott løp på høyresiden og som slår et bra innlegg, men ingen som er fremme og snuser på den.

24’ Livsfarlig balltap på midten hos Start når Aremu slår den rett i beina på en Odd-spiller. Finner Børven som har gått på løp og som kommer alene med keeper, men skyter den like til side for mål fra skrått hold. 

27’ Tønnessen forsøker å slå et innlegg i retning Skålevik, men Start-spissen klarer ikke å få et ordentlig treff på headingen.

35’ Start klarer å legge litt press på Odd, og Eirik Schulze får avansere og kommer til et skudd fra distanse som går via en Odd-spiller og over mål. Hjørnespark til hjemmelaget.

36’ På det påfølgende hjørnesparket løper Schulze seg fri og kommer til en heading som går over mål. Bedre takter hos Start nå.

42’ Stor mulighet for Odd. Ugwuadu kommer seg fri fra venstre og skyter, men en god redning av Wichne i Start-målet. 

Pause: Start 0-2 Odd. Elendig åpning på førsteomgangen har gjort ting vanskelig for Start. Viste bedre takter utover i kampen, men vanskelig å ta tre poeng i Eliteserien når man slipper inn så enkle mål. En stor jobb å gjøre de siste 45 for å snu kampen.

45’ Vi er i gang med andreomgangen. Start har gjort et bytte; Eman Markovic har gått ut, og inn har Erlend Segberg kommet. 

47’ 0-3. Blytungt. Odd får et straffespark og da er ikke Eliteseriens toppscorer, Torgeir Børven, vanskelig å be. Setter den kaldt oppe i høyre hjørnet. Børvens femte mål for sesongen.

58’ Nå er det Odd som gjør sitt første bytte for kvelden. Ut med Markus Kaasa, inn med Tobias Lauritsen.

58’ Start gjør et dobbeltbytte. Afeez Aremu og Kevin Kabran går ut, Mikael Ugland og Kasper Skaanes kommer inn.

59’ Ugland kommer rett inn i kampen og tar et frispark fra rundt 25 meter. Får et bra treff, men Ruud står på linja og header den unna. Ville vært scoring for Start hvis ikke høyrebacken til Odd hadde stått der.

64’ Start gjør kveldens fjerde bytte. Sander Sjøkvist kommer inn for Mathias Bringaker.

64’ Veldig god redning av Wichne. Ugwuadu står på bakerste og header den inn til Lauritsen som kommer til avslutning, men en god refleksredning av Wichne.

65’ 0-4. God redning av Wichne til ingen nytte, for på det påfølgende hjørnesparket kommer Torgeir Børven seg fri og header inn 0-4. Det vil seg ikke for Start i kveld. 

70’ Wichne med en lang igangsetting mot Kasper Skaanes, som prøver å finne Skålevik i boksen, men pasningen blir brutt før den kommer til Start-spissen. 

72’ Dobbeltbytte for gjestene fra Skien. Ugwuadu og Joshua Kitolano går ut, inn kommer Bilal Njie og Fredrik Nordkvelle. 

74’ Start gjør deres siste bytte for kvelden. Joackim Jørgensen går ut, Vegard Bergan kommer inn. 

75’ Lufta har naturligvis gått ut av Start-laget. Triller ballen frem og tilbake, men klarer ikke å skape noe som helst. 

78’ Start på visitt inne på Odds midtbanehalvdel. Ugland triller den ut til Schulze som kommer til avslutning fra rundt 25 meter. Rossbach slår den ut til et hjørnespark. 

84’ Njie får vandre fritt og forsøker seg på et langskudd som Wichne har kontroll på. 

85’ 0-5. Tobias Lauritsen gjør ydmykelsen komplett for Start. Risa legger inn, Wichne kommer ut, får ikke slått den unna ordentlig og ballen lander på hodet til Lauritsen som enkelt setter den i mål.

87’ Dobbeltbytte for Odd. Odin Bjørtuft og Filip Jørgensen går ut, Marius Larsen og Bjørn Mæland kommer inn.

SLUTT: Start 0-5 Odd. En blytung kveld på jobben for Start. Rett og slett ikke gode nok i dag og må heve seg til neste kamp som er mot Haugesund førstkommende onsdag.

Nest hjemmekamp er lørdag 4. juli, mot Viking.

Annonse fra Obos-ligaen: