Start - Sandefjord 0-1

Vi sløste med sjansene og ble straffet av Sandefjord. Dermed ble det tap i kampen vi så gjerne skulle vunnet. Foto: NTB scanpix

Start tok i mot Sandefjord i den 22. serierunden. Utgangspunktet før kampen var greit. Start lå fire poeng Sandefjord på tabellen, og var avhengig av å vinne for å krype opp i ryggen på dem og dermed nærme seg sikker plass på tabellen.

De tre siste oppgjørene mellom lagene hadde endt uavgjort, mens Sandefjord vant begge kampene i 2018-sesongen, da begge lagene endte på nedrykksplass.

På Start-laget kom Eman Markovic inn for Kevin Kabran, etter at svensken hadde slitt med skade de siste dagene.

Ellers stilte Joey Hardarson med samme lag som mot Haugesund og Strømsgodset.

Sandefjord hadde overrasket mange denne sesongen og stod med tre seiere på sine siste fem kamper.

Dette var også den første kampen på Sparebanken Sør Arena i år der det var tillatt med 600 tilskuere, så dermed ble det en solid publikumsrekord for sesongen.

Lagoppstillinger

Starts lag (1-4-3-3:

Amund Wichne - Kristoffer Tønnessen, Jesper Daland, Vegard Bergan, Henrik Robstad (Wichne  fra 66) - Mohamed El Makrini, Espen Børufsen (Ugland fra 75), Eirik Schulze - Christian Bolanos (Bringaker fra 84), Eman Markovic (Kabran fra 75), Martin Ramsland (Skålevik fra 75)

Innbyttere: Fredrik Repstad Hansen, Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Kevin Kabran, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Kasper Skaanes

Sandefjords lag (1-4-2-3-1):

Storevik - Wembangomo, Valés, Kreuzriegler, Grorud - Markmanrud, Vallès (Palsson fra 82) - Jónsson (Kralj fra 82), Singh (Risan  Mørk fra 90), Vega (Normann Hansen fra 90) - Gussiås (Gibson fra 90).

Innbyttere: Granlund, Palsson, Normann Hansen, Haakenstad, Brenden, Risan Mørk, Moen Foss, Gibson, Kralj

Slik var kampen:

2 min: Start får kampen første corner. Corneren bokses ut av keeper, Schulze får til en heading, men den går rett i armene på Storevik.

3 min: Corner til Sandefjord, men den går igjennom hele feltet.

4 min: Sandefjord spiller seg til en avslutning fra ok posisjon, men Wichne redder og Børufsen klarerer returen til corner.

7 min: Centimetere fra 1-0! Et vakkert angrep ender med et innlegg fra Robstad på bakerste stolpe. Der lader Bolanos en volley, men den går via en Sandefjord-forsvarer og et par cm utenfor mål!

9 min: Bolanos tar et frispark fra siden tidlig og slår et perfekt innlegg på den lyse luggen til Ramsland, men han klarer ikke styre headingen på mål.

15 min: Igjen spiller vi oss fint frem. Denne gangen vrir Bolanos fint ut til Tønnessen, som spiller igjennom Schulze på høyresiden. Han løfter på bakerste stolpe og Børufsen prøver seg på en luftig volley, men han kommer ikke over ballen.

Vi har vært det klart beste laget det første kvarteret her.

20 min: Så smeller det i tverrligger bak Wichne. Et strålende langskudd fra Vega. Der er vi heldige.

23 min: Nytt bra skuddforsøk fra bortelaget, men igjen er Wichne med på notene. Sandefjord bedre med i kampen nå etter at vi styrte det første kvarteret.

27 min: Sandefjord kommer til en avslutning etter en kort corner, men skuddet fra 11-12 meter går over mål.

32 min: El Makrini kommer til skudd fra 22 meter, men det blokkeres og det ender med corner.

33 min: Corneren heades ut i returrommet, der kommer Børufsen i hundre og drar til. Keeper redder skuddet men må gi retur, og Schulze er nære på å komme først på den. Til slutt får keeper Storevik fanget ballen.

38 min: Daland header et innlegg ut av farlig sone, men i returrommet kommer en Sandefjord-spiller og drar til på volley. Langt utenfor.

41 min: KJEMPESJANSE! Markovic vinner ballen på venstresiden og spiller inn til Ramsland. Han spiller ballen videre inn til Bolanos på fem meter, og han skal bare bredside ballen inn, men en Sandefjord-forsvarer får kastet seg frem og blokkert skuddet i siste liten!

Pause: Det ender målløst til pause. En omgang der vi var klart beste i starten, men der Sandefjord kom sterkere utover i omgangen. Mot slutten var vi igjen det førende laget og kom til et par gode sjanser. Alt i alt er det rart det ikke ble mål, da begge lag hadde gode sjanser.

2. omgang: Ingen bytter på noen av lagene. Vi er igang med andre omgang.

46 min: Stor sjanse! Schulze slår inn fra høyre og Ramsland får avsluttet fra fem meter. Keeper setter seg på ballen! Der burde det stått 1-0!

50 min: Ramsland drar seg innover i feltet og fyrer av et bra skudd. Keeper redder og Børufsen, som setter returen i mål, står i offside. Nære ledelse nå!

51 min: 0-1. I stedet er det Sandefjord som tar ledelsen. Kommer frem på høyresiden og serverer Singh foran mål og han setter den sikkert i mål.

61 min: Innlegg fra venstre legges tilbake av Schulze og Bolanos fyrer av fra 20 meter. Får ikke det beste treffet og skuddet går utenfor mål.

68 min: Sandefjord fyrer av fra 30 meter, men den har Wichne  god kontroll på.

75 min: Trippelbytte. Kabran, Skålevik og Ugland kommer inn. Ut går Børufsen, Ramsland og Markovic.

76 min: Sandefjord har vært gode til å dra ned tempoet og få tiden til å gå etter at de tok ledelsen. Vi skapte flere store sjanser de første fem minuttene av omgangen, men har skapt lite etter at det ble 0-1.

80 min: Daland stiger til værs på en corner, men headingen går via et Sandefjord-hode og ut til ny corner.

84 min: Sandefjord kommer til en ok sjanse, men  Gussiås bommer på ballen når han får et innlegg foran mål.

90 min: Sandefjord lykkes i stor grad med å dra ned tempoet i kampen og drøye tiden. Vi sliter med å sette trykk på dem.

90 min: Corner skrus inn, men Sandefjord header den ut til ny corner. Den får de også klarert ut, og headingen fra Bringaker på innlegget som fulgte var for løs til å bli farlig.

Slutt: Et skuffende resultat i en kamp vi måtte vinne for å tette gapet til lagene foran oss på tabellen. Vi var det beste laget i 50 minutter og hadde flere gode muligheter. Men etter at Sandefjord tok ledelsen etter 51 minutter klarte vi ikke komme tilbake. Bortelaget dro ned tempoet i kampen og snørte igjen sekken bak. Dermed ble det null poeng.

Neste kamp er borte mot Rosenborg neste søndag.