Start - Stabæk 0-0

Start var nærmest seieren, men det ville seg ikke foran mål. Dermed ble det sesongens sjette uavgjorte kamp for Start. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix)

Søndag kveld var det klart for den tiende serierunden i Eliteserien hvor Start jaktet sesongens første seier da Stabæk kom på besøk.

Start lå før denne serierunden på en 15. plass med fem poeng etter å ha spilt fem uavgjorte kamper. I de to siste kampene hadde det blitt 0-0 hjemme mot Rosenborg og 1-1 borte mot Brann.

Stabæk lå før denne kampen på en 6. plass med 15 poeng etter fire seirer, tre uavgjorte og to tap på de første ni kampene. Forrige helg vant Bærum-klubben 3-1 mot AaFK i Ålesund.

Sist Start og Stabæk møttes på Sparebanken Sør Arena var 8. juli 2018. Den gang  tok Stabæk ledelsen ved Tonny Brochmann før Start snudde og vant 2-1 etter scoringer av Kevin Kabran og Afeez Aremu.

Til dagens kamp hadde Start blant annet gjort en endring på keeperplass hvor Amund Wichne hadde kommet inn for Jonas Deumeland. Sistnevnte var ikke med i dagens 20-mannstropp.

Lagoppstillinger:

Starts lag: Amund Wichne - Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen, Eirik Wichne - Isaac Twum (Skaanes fra 88), Eirik Schulze - Mathias Bringaker, Eman Markovic (Ugland fra 67), Kevin Kabran (Børufsen fra 67) - Martin Ramsland (Lie Skålevik fra 58).

Innbyttere: Henrik Webb Dahl, Henrik Robstad, Joackim Jørgensen, Adnan Hadzic, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Espen Børufsen, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik.

Stabæks lag: Marcus Sandberg - Jørgen Olsen Øveraas, Mats Solheim, Andreas Hanche-Olsen, Emil Jonassen - Hugo Vetlesen (Lundal fra 57), Jonathan Tortol Lumanza, Emil Bohinen (Kinoshita fra 90) - Kornelius Normann Hansen, Erik Botheim (Valencic fra 82), Romain Gall (Edvardsen fra 57)

Innbyttere:

Jonas Brauti, Will Donkin, Kosuke Kinoshita, Magnus Strandman Lundal, Oliver Edvardsen, Nicolas Pignatel Jenssen, Peder Vogt, Filip Valencic, Jesper Isaksen.

Slik var kampen:

1. Eman Markovic og Start sparker igang dagens kamp.

5. min: Rolig åpning på kampen hvor Stabæk har hatt ballen mest. De får også kampens første corner, men blir ufarlig.

9. min: Start forsøker å sette igang en kontring, men ballen blir akkurat litt for lang for Bringaker på midtbanen og Stabæk overtar ballen.

12. min: Start og Eman Markovic setter igang en kontring etter en Stabæk-corner. Lyngdølen har med seg to man til, men går seg istedet fast og lager frispark mot.

15. min: Kampens største sjanse! Innlegget fra Wichne treffer Ramsland og han pirker ballen til Bringaker som fyrer av fra hjørnet av femmeteren, men via en forsvarer og ut til corner. Corneren blir ufarlig.

16. min: Stabæks Emil Bohinen drar seg fint fri og fyrer av med venstrefoten, men ballen går rolig inn til Amund Wichne.

20. min: Eirik Wichne utfordrer inn i banen og fyrer av med venstrefoten. Skuddet har god retning men klareres av et Stabæk-hode.

25. min: Isaac Twum forsøker seg fra distanse, men ballen går høyt over.

30. min: Strålende brutt av Schulze på midten og han stikker kompis Ramsland fint igjennom. Ramsland tar førsteberøringen inn i banen og en Stabæk-spiller får satt inn en takling. Hadde han tatt med seg ballen andre veien kunne det blitt en stor sjanse!

31. min: Stabæk med frispark i god posisjon. BLir slått inn i feltet hvor Hanche-Olsen kommer til en heading, men Wichne redder greit.

40. min: Gult kort til Kevin Kabran for å ha stoppet en Stabæk-spiller.

PAUSE:

Lagene går til pause på stillingen 0-0 etter en jevnspilt 1. omgang. Start har klart seg bra defensivt, men slitt mer offensivt.

start Stabæk Foto Kristian Øverland 7
Kabran i duell med Lumanzana. Foto: Kristian Øverland

2. omgang

2. omgang er igang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

50 min: Stabæk med stygg feilpasning i eget forsvar og Markovic kan stikke igjennom Bringaker, dessverre er pasningen for hard.

55. min: Bringaker dribler seg innover i banen og avslutter fra 16-17 meter, dessverre til side for mål.

57. min: Dobbeltbytte hos Stabæk: Gall og Vetlesen går ut. Inn kommer Lundal og Edvardsen.

58. min: Bytte hos Start. Ramsland går av, inn kommer Skålevik.

63. min: Eman Markovic er for hard mot en Stabæk-spiller og får det gule kortet.

65. min: Stabæk med frispark på 17 meter, men bakken går rett i muren.

67. min: Dobbeltbytte Start: Markovic og Kabran ut - Ugland og Børufsen inn.

72. min: Nære for Start! Tønnessens innlegg klareres rett i beina på Skålevik. Han fyrer av men keeper redder, returen får også Skålevik avsluttet på, men igjen redder keeper.

73. min: Ny god sjanse for Skålevik. Børufsen skyter fra returrommet, men treffer ikke ordentlig. Det blir i stedet en god pasning til Skålevik som får til en ok avslutning, men keeper får vippet ballen over.

76. min: Nok en stor sjanse for Start! Børufsen drar seg fri på venstresiden og lobber ballen over den utrusende keeperen, men ballen klareres på streken!

79. min: Fint Start-angrep som ender hos Bringaker, men forsøket fra rogalendingen går via en Stabæk-spiller og ut.

DSC_0848
Bringaker kom til flere gode sjanser mot Stabæk, men mål ble det ikke. Foto: Kristian Øverland

83. min: Bytte Stabæk: Botheim ut - Valencic inn.

84. min: Gult kort til Isaac Twum.

88. min: Bytte Start: Twum ut - Skaanes inn.

88. min: Wichne og så Bringaker fyrer av fra 14-15 meter, men det første skuddet blokkeres og det andre går over.

90. min: Mimimum fire minutter er lagt til.

90. min: Bytte Stabæk: Bohinen ut - Kinoshita inn.

90. min: Corner til Start. Dessverre heades det utenfor.

90. min: Ny corner til Start. Den går gjennom hele feltet, og ender ut i ingenting.

SLUTT.

Dermed ender kampen uavgjort 0-0. Start var helt klart nærmest seieren i 2. omgang, men det ville seg ikke foran mål for de gule og svarte.

Neste kamp for Start er allerede onsdag kveld når Start drar til Sunnmøre for å møte Ålesund på bortebane.

Neste hjemmekamp for Start er førstkommende søndag, 2. august, mot Mjøndalen.