Start-Sandefjord 1-4

Det ble tungt avslutning på påska for Start. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Mandag 2. påskedag tok Start imot Sandefjord til sesongens andre hjemmekamp i Eliteserien 2018. I første serierunde mot Tromsø for tre uker siden slo Start Tromsø 4-1 på Sparebanken Sør Arena. Den planlagte bortekampen mot Stabæk for to uker siden ble utsatt på grunn av baneforholdene på Nadderud, har ikke Start spilt noe ligakamp siden. Sist helg ble derimot 3-1-seier i en treningskamp hjemme mot Viking.

Sandefjord på sin side tapte serieåpningen 0-5 borte mot Molde før deres hjemmepremiere mot Ranheim ble utsatt for to uker siden.

Starts lagoppstilling (1-4-3-3):

Håkon Opdal

Eirik Wichne - Simon Larsen - Damion Lowe - Elliot Käck

Isaac Twum (Salvesen fra 73) - Afeez Aremu - Tobias Christensen

Aron Sigurdarson - Kristjan Floki Finnbogason - Kevin Kabran

Innbyttere: Benjamin Boujar, Adnan Hadzic, Michael Ogungbaro, Lars-Jørgen Salvesen, Mikael Ugland, Gudmundur Andri Tryggvason.

Sandefjords lag:

Eirik Holmen Johansen - El-Hadji Gana Kane, Christer Reppesgård, Lars Grorud (Seck fra 85) - Victor Demba Bindia, Erik Mjelde (Ofkir fra 73), Enric Vallès, Joackim Olsen Solberg - Håvard Storbæk, Flamur Kastrati (Engblom fra 65), André Sødlund

Innbyttere: Ingvar Jónsson, Abdoulaye Seck, Mohamed Ofkir, Pau Morer, Herman Solberg Nilsen, Sabawon Shamohammad, Pontus Engblom.

Start - Sandefjord 1-4 (1-1)

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, 3. serierunde

• Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding TIL

• Gult kort: Damion Lowe (29), Eirik Wichne (43), Afeez Aremu (54), Start. El-Hadji Gana Kane (56), Enric Vallès (61), Sandefjord

• Mål: 1-0 Kristjan Floki Finnbogason (21), 1-1 Håvard Storbæk (34), 1-2 Pontus Engblom (68), 1-3 Enric Vallès (78), 1-4 Pontus Engblom (84)

• Tilskuere: 4.716

10 min: Dagens første sjanse. Tobias Christensen ble spilt fint igjennom, og skøyt fra skrått hold. Keeper slår ut til corner, som det ikke ble noe ut av.

21. min: 1-0 til Start! Et langt innlegg fra høyre heades i mål av Kristjan Floki Finnbogason fra rundt elleve meter. Ballen går via stolpen og i mål.

23. min: Stor sjanse! Lowe chipper ballen igjennom til Kabran. Han prøver seg på en lobb, men keeper får slått ballen over til corner. På denne corneren er Floki Finnbogason nære på, men forsøket gikk like til side for mål.

34. min: 1-1. Håvard Storbæk utlignet for Sandefjord etter en corner.

45. min: Elliot Käck skyter i stolpen fra rundt 25 meter. Nære for Start!

Pause

2. omgang.

Begge lag stiller uforandret fra den første omgangen.

47. min: Start går i angrep rett etter pause. Får frispark som Tobias Christensen skrur fint over muren, men keeper strekker seg så langt han kan og redder ut til corner.

59. min: Kabran skår et fint innlegg til Finnbogason, som får stå alene og heade mot mål. Dessverre rett på keeper.

68. min: 1-2. Sandefjord kommer på en kontring og innbytter Pontus Engblom sender bortelaget i ledelsen.

72. min: Klabb og babb på rundt 16 meter mellom Finnbogason og Sigurdarson. Førstnevnte fikk til slutt avsluttet, men over mål.

73. min: Start gjør sitt første bytte for dagen: Isaac Twum ut - Lars-Jørgen Salvesen inn.

78. min: 1-3. Enric Vallès øker ledelsen for Sandefjord.

84. min: 1-4. Pontus Engblom scorer sitt andre for dagen for Sandefjord.

Start klarer aldri å slå tilbake, og går dermed på et 1-4-tap mot et effektivt Sandefjord-lag.

Høydepunkter fra kampen ser du her:

Førstkommende mandag, 9. april, drar Start østover for å møte Lillestrøm på Åråsen. Deretter venter Vålerenga på Sparebanken Sør Arena lørdag 14. april kl. 18:00.