Strømmen - Start 1-2

Kristjan Floki Finnbogason og Tobias Christensen på scoringslista da Start vant på Strømmen. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag ettermiddag møtte Start altså Strømmen i håp om å komme tilbake på vinnersporet etter tre kamper på rad uten seier. Før denne runde lå Start på en 2. plass, to poeng foran Sandnes Ulf på 3. plass.

Da lagene møttes på Sparebanken Sør Arena i juni, vant Strømmen 1-0.

Ettersom Steinar Pedersen forlot trener-jobben før helgen, ble dagens kamp ledet av Mick Priest og Joey Hardarsson (assistent).

Til denne kampen ble for øvrig Steffen Lie Skålevik plassert på benken fra start for første gang siden han kom på lån fra Brann i sommer. Lie Skålevik har vært småskadet i forkant av kampen.

Slik var kampen

Oppgjøret åpnet relativt jevnspilt de første minuttene, men med et lite overtak til Start.

Etter sju minutter kom Espen Børufsen til en god mulighet. Det ble slått inn i feltet fra høyre, men Strømmens keeper reddet heading-forsøket fra Starts nummer 14.

Etter dette fortsatte Start å kjøre kampen, og kom til noen brukbare muligheter.

Etter et visst Start-trykk en periode innledningsvis, roet det seg noe en periode, men fortsatt med et Start-overtak.

Floki-scoring

I det 29. minutt satt scoringen for Start. Espen Børufsen slo inn fra venstre og fant Kristjan Floki Finnbogason som headet ballen i mål via keeper.

Minuttet senere kom Floki Finnbogason seg til nok en god mulighet, men forsøket fra skrått hold gikk i stolpen og ut.

Etter 34 minutter fikk Strømmen frispark 18 meter, hvor Anders Dieseruds forsøk gikk rett over mål.

Etter 38 minutter kom hjemmelaget til et bra angrep, men Håkon Opdal fikk til slutt fanget ballen.

Det siste kvarteret av omgangen kontrollerte Start uten å skape de store sjansene.

Dermed kunne de gule og svarte gå til pause med en 1-0-ledelse.

2. omgang

Til den andre omgangen stilte begge lag uforandret.

Etter en jevnspilt start, satte Strømmen inn utligningen etter 53 minutter da Martin Trøen ble spilt fri.

Etter 57 minutter kom Strømmen til en skummel mulighet på en corner, men Håkon Opdal fikk avverget.

Seiersmålet

Etter 63 minutter skaffet Tobias Christensen Start frispark på rundt 19 meter. Unggutten tok frisparket selv og hamret ballen i mål. En flott scoring, som også er hans første mål i serien.

Etter 70 minutter erstattet Steffen Lie Skålevik kampens første målscorer Kristjan Floki Finnbogason.

Etter at Start gikk opp i 2-1, fortsatte laget å kjøre kampen.

Mot slutten av oppgjøret kom Strømmen høyere i banen i jakten på et utligningsmål.

Fem minutter tillegg

På grunn av bytter og stopp i spillet på grunn av skader, ble det lagt til fem minutter.

Halvannet minutt på overtid glapp det for Start, og Strømmen kom på en skummel kontring. Heldigvis for Start avsluttet Kachi utenfor.

Tre minutter på overtid fikk også hjemmelaget frispark i god innleggsposisjon, men ballen gikk over alle og ut til utspill fra Opdal.

Dermed holdt Start unna, og tok en fortjent seier på Strømmen stadion.

Kommende helg er det spillefri i Obos-ligaen. Neste kamp for Start er hjemme mot Ranheim tirsdag 17. oktober kl. 19:00

Strømmen - Start 1-2 (0-1)

• Strømmen stadion, runde 26

• Dommer: Torkjell Jonsson Trædal, Årvoll IL

• Gult kort: Pål Steffen Andresen, (63), Strømmen, Conor O´Brien (52), Tapio Heikkilä (68) Start.

• Mål: 0-1 Kristjan Floki Finnbogason (29), 1-1 Martin Trøen (53), 1-2 Tobias Christensen (64)