Start - Ull/Kisa 3-1

Start vant toppoppgjøret 3-1 mot Ull/Kisa. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag tok Start imot Ull/Kisa til toppkamp i Obosligaen, hvor Start jaktet revansje etter tirsdagens sure 2-3-tap i Bodø.

Slik fulgte vi kampen:

Kampen åpnet relativt jevnspilt uten de store sjansene, men hvor gjestene fra Akershus stod høyt og kom til noen halvsjanser som kunne blitt farlige.

Etter 19 minutter kom Daniel Aase til et bra innlegg, men dessverre for Start fikk ikke Niels Vorthoren satt ballen i mål.

I minuttene etter kommer Start seg noe høyere i banen og kommer seg til noen muligheter, blant annet etter 24 minutter da Antwi og Vorthoren kombinerer fint ved 16-teteren. Sistnevntes skudd gikk derimot via en Ull/Kisa-spiller til corner. Her kommer Start til noen farligheter, men uten å gi keeper Hagerup de store problemene.

Også etter dette kommer Start til flere innlegg, men uten å få det helt store ut av dem.

Etter 39 minutter blir Tapio Heikkilä og Ull/Kisa-spille Ciise Aden Abshir liggende i gjestenes 16-meter etter en duell. Mens Heikkilä kommer seg på beina med en ispose på hodet, blir Ull/Kisa-spilleren liggende og får tilsyn av ambulansepersonell i flere minutter. Etter å ha fått behandling i rundt et kvarter, kommer ambulansen ut ved banen og Ull/Kisa-spilleren blir etterhvert kjørt bort, og spillet kan tas opp igjen etter nærmere 20 min. Ifølge rapportene skal spilleren være bevisst og kjørt til sykehus for sjekk.

Fire-fem minutter ut i overtiden får Start endelig hull på byllen da Espen Børufsen får satt inn sitt første mål for sesongen.

Like etter er Ull/Kisa svært nære ved å utligne, men Start får reddet på strek.

Men ledelsen varer ikke lenge. Minuttet etter at Start redder på strek får Ull/Kisa frispark på 17-18 meter, som Niklas Sandberg setter i mål.

Dermed går lagene til pause på stillingen 1-1.

2. omgang

Til 2. omgang foretok Start to spillerbytter for Jens Kristian Skogmo og Rolf Daniel Vikstøl erstattet Tapio Heikkilä og Eirik Wichne.

Etter pause er det Start som tar et visst initiativ i oppgjøret, og etter 52 minutter er Dennis Antwi nære ved å gi Start ledelsen fra skrått hold, men ballen går dessverre over.

Etter 56 minutter sitter scoringen igjen for Start. Jens Kristian Skogmo er med opp i banen og slør inn i feltet fra dødlinja. Der er Erlend Segberg og sender Start i ledelsen med sitt første mål for sesongen.

Etter dette fortsetter Start å ha kontroll på kampen, og spiller seg til noen muligheter.

Så etter 70 minutter kommer 3-1 da  Espen Børufsen ballen på 16-17 meter, tar to-tre touch setter inn sin andre scoring for kvelden.

Etter 85 minutter er Niels Vorthoren nære ved å øke ledelsen ytterligere etter et fint slått frispark fra Tobias Christensen, men Ull/Kisas keeper er nede og fanger ballen.

Fem minutter senere er Espen Børufsen nære ved å score sitt tredje for kvelden, men headingen går like over mål.

Dermed ble det ikke flere scoringer, og Start tar en fullt fortjent seier.

Dagens starter ble for øvrig Espen Børufsen.

Førstkommende lørdag drar Start til Vestlandet og møter Florø på bortebane. Neste hjemmekamp er tirsdag 16. mai mot Sandnes Ulf.

Kampfakta

Start - Ull/Kisa 3-1 (1-1)

Sparebanken Sør Arena

Obosligaen, 6. runde

Tilskuere: 3.084

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Steinskjer FK

Målscorere: 1-0 Espen Børufsen (45), 1-1 Niklas Sandberg (45), 2-1 Erlend Segberg (56), 3-1 Espen Børufsen (70)