Start-Tromsdalen 2-2

Finnbogason-scoring da Start og Tromsdalen delte poengene.

Start tok imot Tromsdalen på Sparebanken Sør Arena i den 21. runden av OBOS-ligaen 2017. Alle Starts nysigneringer var i kamptroppen, men kun Steffen Lie Skålevik startet kampen.

Tromsdalen i føringen

Som den forrige hjemmekampen åpnet Start kampen frisk og allerede etter fem minutter hadde Thomas Zernichow løsnet av et skudd på mål, dog uten at det gav uttelling i målprotokollen.

Åtte minutter ut i kampen slo Tromsdalens Jo Nymo Matland ett fantastisk frispark mot bakre stolpe, der var Mohammed Jama, som satte ballen like utenfor Opdals mål.

Etter ti minutter fikk Tromsdalen en corner. Der var Tapio Heikkiä uheldig og satte ballen i eget nett - dermed var det Tromsdalen som overraskende gikk opp i ledelsen på Sparebanken Sør Arena.

Start jaget utlikning

I minuttene etter Tromsdalens ledermål trykket de gule og svarte på for en tidlig utlikning og både Erlend Segberg og Niels Vorthoren var nære ved å lykkes ved hver sin anledning.

Etter 19 spilte minutter kom Start til sin første store sjanse da Daniel Aase spilte gjennom Eirik Wichne på høyresiden. Wichne fant Thomas Zernichow i 16-meter, men hverken nevnte Zernichow eller Steffen Lie Skålevik fikk satt ballen i mål bak Flasza i Tromsdalen-målet

Etter 27 minutter måtte Håkon Opdal i arbeid da Mohammed Jama fyrte løs fra 25 meter. Ballen hadde god retning mot mål, men Opdal strakk seg, lang som han er, og reddet.

Ny Skålevik-scoring

Zernichow var igjen frempå etter 33 minutter. Etter klabb og babb i feltet fikk han avsluttet, men Flasza i Tromsdalen-målet fikk slått ballen ut til corner og avverget utlikning for de gule og sorte.

Start spilte seg igjen frem til en stor sjanse da Vikstøl ble spilt gjenom av Zernichow. Venstrebacken fant Daniel Aase i Tromsdalens 16-meter, men lysluggen satte ballen like til side for mål.

Da kampuret viste 43 spilte minutter fikk Start endelig den utlikningen de hadde presset på for i store deler av omgangen. Thomas Zernichow spilte gjennom Steffen Lie Skålevik som alene med keeper satte ballen i hjørnet. Start og Tromsdalen gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Tromsdalen i ledelsen igjen

Ingen av lagene valgte å gjøre bytter når de sendte sine mannskap ut på kunstgresset igjen for den andre omgangen.

Ut av ingenting fyrte Tromsdalens Steffen Pedersen avgårde et skudd som gikk rett i mål bak en utspilt Håkon Opdal - Tromsdalen tok dermed ledelsen igjen kun tre minutter ut i den andre omgangen.

Like etter Tromsdalens ledermål fikk Niels Vorthoren en kjempemulighet da Daniel Aase la inn et frispark fra venstresiden. Ballen endte, etter å ha vært innom Tapio Heikkilä, hos Vorthoren som fra to meters hold ikke fikk ballen på mål.

Finnbogason fikk debuten og scoret

Etter 60 spilte minutter fikk Kristjan Floki Finnbogason sin Start-debut. Start la samtidig om til 1-4-4-2 i jakten på utlikning.

Start fortsatte å jage etter utlikning de neste minuttene, men greide ikke å få uttelling for arbeidet som ble lagt ned da Tromsdalen lå godt defensivt og nektet Start rom i 16-meteren.

Start jaget på for utlikning de siste 15 minuttene av kampen, men greide ikke å spille seg frem til de store sjansene som måtte til før en debutant viste seg frem for sitt nye publikum.

På et innlegg fra venstre satte Kristjan Floki Finnbogason ballen i nettet etter 81 minutter til stor begeistring fra hjemmepulikummet på Sparebanken Sør Arena.

Start fortsatte å sende folk i angrep etter utlikningen og både Steffen Lie Skålevik og Abubakar Ibrahim var nære ved å sikre alle poengene for Start like før dommeren blåste av kampen på stillingen 2-2. Dermed ble det poengdeling på Sparebanken Sør Arena.

Nå venter Sandefjord til treningskamp på bortebane førstekommende fredag, 25.august, før Start tar turen til Jerv og Levermyr for et realt lokaloppgjør 3.september.

Kampfakta

• Resultat: 2-2 (1-1)

• Målscorere: Tapio Heikkilä s.m (0-1), Steffen Lie Skålevik (1-1), Steffen Pedersen (1-2), Kristjan Floki Finnbogason (2-2)

• Gule kort: Rolf Daniel Vikstøl (Start), Mohammed Jama (Tromsdalen)