Start-Strømmen 0-1

Det ville seg ikke for Start mot Strømmen. (Foto: NTB Scanpix)

Lørdag tok Start imot Strømmen på Sparebanken Sør Arena i håp om å revansjere det sure 2-1-tapet mot Mjøndalen sist søndag. Strømmen på sin side kommer fra en 4-1-seier hjemme mot Fredrikstad i forrige runde.

Før kampen stod for øvrig Lars-Jørgen Salvesen for Start-hymnen.

Slik fulgte vi kampen

Start åpnet oppgjøret best, og kom til fire cornere på rappen før det var spilt fire minutter, men uten å skape noe ordentlig farlig på dem.

Etter seks minutter får Espen Børufsen slått inn fra venstre, hvor han finner Niels Vorthoren på 12-13 meter. Skuddforsøket fra nederlenderen blir derimot blokkert og ut til nok et hjørnespark for Start. Det ender med et skudd høyt over fra Eirik Wichne fra 18 meter.

Etter et kvarter kommer derimot Strømmet til innlegg. Håkon Opdal feilberegner ballen, og Magnus Solum sender Strømmen i ledelsen.

Strømmen har altså spilt seg mer inn i kampen etter at Start var det førende laget de første minuttene.

Etter 25 minutter går Erlend Segberg for skudd fra rundt 20 meter. Ballen går inn til keeper, som må gi retur. Men i etterkant blir det avblåst for en offside inne i feltet.

Etter 32 minutter får start frispark på rundt 22 meter. Tobias Chrisensen sender ballen inn i feltet, som blir headet i mål. Dessverre for Start blåser dommer Saggi frispark til Strømmen for noe inne i feltet i forkant.

Minutter senere kommer også Daniel Aase til avslutning, men forsøket går rett på keeper.

Etter 40 minutter får Start igjen frispark i god innleggsposisjon. Christensen tar seg av frisparket denne gangen også, og innlegges heades i stolpen av en Start-spiller. Nære for Start!

Like etter har også Dennis Antwi en mulighet.

Dermed går Strømmen til pause med 1-0 ledelse etter scoring av Magnus Solum etter et kvarter.

2. omgang

I pausen blir Eirik Wichne erstattet av Jens Kristian Skogmo.

2. omgang startet med en skummel mulighet for Start, men den ballen går gjennom hele feltet uten at noen får et bein på den.

Etter 49 minutter er det en duell mellom Niels Vorthoren og Strømmens keeper i gjestenes 16 meter som ender med at keeperen blir liggende et par minutter mens Vorthoren får det gule kortet av dommer.

Etter 55 minutter kommer Tobias Christensen til en god mulighet. Dessverre blir det kun hjørnespark ut av det, og denne klarer ikke Start å få noe ut av.

Tilbake fra skade

Etter 59 minutter kommer Lasse Sigurdsen, som er tilbake fra skaden han fikk mot Fredrikstad i serieåpninga, inn for Dennis Antwi.

Etter dette er det en periode hvor det ikke skjer allverden.

Etter 76 minutter kommer Dany N'Guessan, som også er tilbake fra skade, inn for Henrik Robstad.

Like etter får Strømmen frispark som ender med et skudd i stolpen.

På overtid forsøker Espen Børufsen seg fra 18-19 meter, men ballen går over mål.

Fire minutter på overtid kommer Tobias Christensen seg til et farlig skuddforsøk fra 18-19 meter, men ballen går like til side for mål.

Dermed blir det sesongens første hjemmetap for Start i årets Obosliga. Selv om Start hadde mulighetene i kampen, klarte de gule og svarte aldri å utnytte dem. På slutten klarte Start heller ikke å sette inn en ordentlig sluttspurt mot Strømmen.

Neste kamp for Start er borte mot Levanger søndag 18. juni. Neste hjemmekamp er mot Arendal tirsdag 27. juni kl. 19:00.