Start - Sandnes Ulf 2-1 (1-1)

Dermed kan Start feire 17. mai på toppen av tabellen. (Foto: NTB Scanpix)

Start tok altså i mot Sandnes Ulf til toppkamp i Obosligaen på 16. mai. Før oppgjøret lå Start på 2. plass med 16 poeng, a poeng med dagens motstander, men med bedre målforskjell.

Se vår direktesending like etter kampen nederst i denne saken.

TIl kampen får også Abu Ibrahim, som fikk sine første minutter i Start-drakten og scoring som innbytter i Florø sist,  sin første kamp fra start mot Sandnes Ulf.

Slik fulgte vi kampen

Det er Start som tar kommando i oppgjøret fra starten av, triller ball og kommer til noen innlegg og cornere, uten å ha komme til de store sjansene de knappe ti første minuttene.

Etter ti minutter kommer derimot Abu til en god mulighet etter en corner, men headingen går like over mål.

De neste minuttene skjer det ikke allverden.

Etter 25 minutter har Abu og Daniel Aase noen fine kombinasjoner i Sandnes Ulfs 16 meter, men får dessverre aldri til noen ordentlig avslutning.

Så kommer endelig scoringen for Start etter en halvtime. Espen Børufsen kommer på løp på venstresiden, slår inn til Niels Vorthoren, som sender Start i ledelsen.

Fire minutter senere er også Henrik Robstad relativt nære ved å score, men ballen går via ryggen på en Ulf-forsvarer og til hjørnespark.

Etter ledermålet fortsetter Start å ha kontroll på oppgjøret og kommer til noen småfarlige forsøk mens gjestene fra Rogaland ikke skaper allverden.

På slutten av omgangen blir Start lave, og lar Sandnes Ulf trille mye ball. Det ender med at Sandnes Ulf til slutt får satt inn utligningsmålet på overtid ved Oddbjørn Skartun.

Dermed går lagene til pause på stillingen 1-1.

2. omgang

I pausen blir Tapio Heikkilä erstattet med Rolf Daniel Vikstøl.

Etter pause bølger spillet frem og tilbake hvor begge lag har kommet til muligheter. Etterhvert tar Sandnes Ulf også et visst initiativ i kampen, men uten å komme til de helt store sjansene.

Ettet 65 minutter har Sandnes Ulf ulf frispark på rundt 25 meter som Kenneth Sola skyter en meter over mål.

Minutter senere har også Start frispark i god innleggsposisjon, men headingen ender i nettaket.

Muligheter

Etter 71 minutter er også Espen Børufsen nære på, men skuddforsøket går like over mål.

På dette tidspunktet er kampen fortsatt jevnspilt og sjansefattig.

Etter 77 minutter er Oddbjørn Skartun nære med å gi Sandnes Ulf ledelsen, men Håkon Opdal er fint nede og avverger. Minutter senere er også gjestenes Tomas Kristoffersen nære på, men skuddet ender med corneren.

Den påfølgende corneren ender med en kontringsmulighet for Start, men men Dennis Antwi får ikke utnyttet muligheten skikkelig.

I det 83. minutt kommer Tobias Christensen inn for Daniel Aase. Er det han som skal sørge for at alle poengene blir igjen i Kristiansand?

Etter 88 minutter er derimot Kjell Rune Sellin nære ved å gi Sandnes Ulf ledelsen, men skuddet går like til side for mål.

Seiersmålet

I stedet kommer Start på en kontring som ender med corner, og den utnytter Start bra. For Dennis Antwi er på plass og sender Start opp i ledelsen sekunder før klokken passerer 90 minutter.

Flere mål blir det ikke, og Start kan dermed feire 17. mai på toppen av tabellen.

Førstkommende søndag drar Start til Trondheim for å møte Ranheim på bortebane før cup-kampen på Flekkerøy onsdagen etter. Neste hjemmekamp er mot Jerv lørdag 27. mai kl. 15:00.

Kampfakta

Start-Sandnes Ulf 2-1 (1-1)

Sparebanken Sør Arena, 16. mai

Obosligaen, 8. runde

Tilskuere: 3.835

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL.

Målscorere: 1-0 Niels Vorthoren (30), 1-1 Oddbjørn Skartun (45), 2-1 Dennis Antwi (90).

Gult kort: Tobias Christensen, Start,