Start-Ranheim 4-2

To mål av Niels Vorthoren (bildet) og Steffen Lie Skålevik sørget for at Start snudde 0-2 til 4-2-seier mot Ranheim. (Foto: NTB Scanpix)

Tirsdag var det klar for en meget viktig kamp i opprykksstriden mellom Start og Ranheim. Før oppgjøret lå Start på 2. plass mens Ranheim lå på 5. plass.

Etter to poeng på tre kamper, ble det endelig en seier igjen for Start borte mot Strømmen sist. For Ranheims del stod laget med to poeng på de fire siste kampene før dagens kamp.

Med Start-seier i denne kampen, vil klubben ha en luke på fire poeng ned til Sandnes Ulf på kvalik-plass.

Slik så vi kampen:

Etter to jevne åpningsminutter, kom Start og Steffen Lie Skålevik til kampens første skumle mulighet etter en stikker fra Tobias Christensen. Skålevik fikk derimot ikke et ordentlig touch på ballen, som trillet inn til keeper.

Etter åtte minutter kom Start seg til en ny brukbar mulighet da Espen Børufsen driblet seg frem og fikk avsluttet fra hjørnet av 16-meteren, men rett på keeper.

Etter ti minutter kommer Start til et bra angrep som endte med en god avslutning fra Kristjan Floki Finnbogason, men også den rett på keeper.

Ranheim-mål

Etter 18 minutter satt derimot scoringen for bortelaget. Start var i angrep, men mistet ballen, Ranheim fikk kontre og Andreas Rye sendte trønderne i ledelsen.

Tre minutter senere satt den igjen for Ranheim, og denne gangen er det Mads Reginiussen som dobler ledelsen for bortelaget.

Etter 22 minutter kommer Kristjan Floki Finnbogason seg til en mulighet, men forsøket fanges av Ranheim-keeper Even Barli.

Etter 24 minutter var Ranheim igjen skummelt frempå, men Håkon Opdal får avverget.

Etter dette fortsatte Start å ha ballen og initiativet i kampen mens Ranheim lå lavt og satset på kontringer.

I det 29. minutt fikk Espen Børufsen slått inn fra venstre til Kristjan Floki Finnbogason på bakre stolpe. Islendingen fikk derimot ikke til en god heading og Barli i Ranheim-målet fanget ballen.

Redusering og utligning

I det 35. minutt satt endelig reduseringen for Start. Espen Børufsen fikk slå inn fra venstre og fant Niels Vorthoren på fem meter. Første forsøk får Ranheim-keeperen avverget, men Starts nederlender er på plass på returen og satte inn en fortjent redusering.

Rett før stadionuret rundet 45 minutter fikk Start corner, og her var Niels Vorthoren igjen på plass og satte inn utligningen.

Dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 2-2 etter to mål av Niels Vorthoren.

2. omgang

Til den andre omgangen stilte begge lag uforandret fra før pause.

Åpningen av den andre omgangen minnet mye om 1. omgang, hvor Start spilte og Ranheim lå lavt og kontret.

Etter 52 minutter fikk Start frispark like utenfor 16 meteren. Tobias Christensen, som scoret på et tilsvarende frispark mot Strømmen sist var selvskreven også denne gang. Dessverre hadde ikke 17-åringen like stor hell denne gangen, og forsøket gikk rett i armene til Barli i Ranheim-målet.

2 x Lie Skålevik

Etter 55 minutter var Christensen nære på fra skrått hold, men Barli fikk slått til corner. Corneren fra høyre blir slått på bakre stolpe og der stod Steffen Lie Skålevik og sendte Start i føringen 3-2, og snuoperasjonen var et faktum.

Etter 67 minutter er Ranheim nære ved å redusere, men forsøket gikk til side for mål.

To minutter senere satt istedet 4-2 for Start. Steffen Lie Skålevik kom på en kontring. Først forsøkte han å gi til Kristjan Floki Finnbogason, men passningen gikk via en Ranheim-spiller. Da snappet vestlendingen ballen og satte inn sitt andre mål for kvelden og 4-2 til Start.

Etter 71 minutter var innbytter Jens Skogmo nære ved å sette inn 5-2, men forsøket gikk til side for mål.

Etter rundt 75 minutter fikk tomålsscorer Steffen Lie Skålevik seg en smell som gjorde at han måtte byttes ut. Inn kom Daniel Aase.

Etter dette har Start god kontroll på kampen.

Det ble lagt til fire minutter, og på overtid får Start frispark i god innleggsposisjon. Start valgte heller å prøve å holde på ballen fremfor å slå inn. Tilslutt endte det med utspark fra mål.

Dermed ble det ikke flere mål i kampen, og Start vinner fortjent 4-2 og sikrer seg en luke på fire poeng ned til Sandnes Ulf på kvalikpalss.

Steffen Lie Skålevik ble stemt frem til Dagens Starter

Neste kamp for Start er borte mot Arendal førstkommende lørdag med avspark kl. 15:00.

Neste hjemmekamp er mot Elverum søndag 29. oktober med avspark klokken 12:00 (merk tiden!).

Start - Ranheim 4-2

• Pause: 2-2

• Sparebanken Sør Arena, 27. runde

• Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

• Gult kort: Espen Børufsen (39), Kristjan Floki Finnbogason (63), Henrik Robstad (86), Adnan Hadzic (90), Start. Mats Lillebo (48), Aslak Fonn Witry (90), Ranheim.

• Mål: 0-1 Andreas Rye (18), 0-2 Mads Reginiussen (21), 1-2 Niels Vorthoren (35), 2-2 Niels Vorthoren (45), 3-2 Steffen Lie Skålevik (57), 4-2 Steffen Lie Skålevik (68)

• Tilskuere: 3.569