Start - Mjøndalen 2-1

Start rodde i land seieren etter en spennende avslutning på kampen. (Foto: NTB Scanpix)

Start tok lørdag ettermiddag imot Mjøndalen til kamp i OBOS-ligaens 18.runde. Før avspark var avstanden på tabellen sju plasser, med Start som nr. 3 og Mjøndalen som nr. 10. Se oppdatert OBOS-ligatabell her.

Slik var kampen

Start kom best igang med kampen, hvor laget fikk en corner etter to minutter etter at laget hadde et frispark i forkant som ble blokkert ut. Corneren blir skummel da den blir slått på bakre stolpe og Niels Vorthoren er nære ved å få satt ballen inn.

Etter dette fortsatte Start den positive åpningen, men foreløpig uten de store sjansene.

Etter åtte minutter får Daniel Aase slått inn fra høyre og finner Abubakar Ibrahim på rundt fem meter. Dessverre får han ikke noe godt treff på den, og ballen går inn til Bokwe i Mjøndalen-målet.

Start-scoringer

Etter 14 minutter sitter scoringen for Start. Daniel Aase slår en corner inn i feltet og etter litt klabb og babb i feltet får Abubakar Ibrahim headet Start i ledelsen 1-0.

Etter scoringen fortsetter Start å kjøre kampen, og det er spesielt fra høyresiden Start kommer til mulighetene så langt.

Etter 17 minutter er Abubakar Ibrahim nære ved å sette inn sitt andre mål for dagen, men forsøket går rett på keeper.

I det 21. minutt dobler Start ledelsen, nok en gang etter en corner fra Daniel Aase. Ballen blir slått inn til Tapio Heikkilä på første stolpe som stusser ballen videre til Niels Vorthoren på bakre stolpe, som sender Start opp i 2-0.

Se intervju med Vorthoren her

Etter dette fortsetter Start å ha kontroll på kampen.

På tampen av den første omgangen kommer Mjøndalen høyere i banen, og etter rundt 40 minutter får Mjøndalen noen cornere på rad, men uten å skape noen sjanser på dem.

Etter 43 minutter kommer derimot Abubakar Ibrahim til en skummel mulighet, men forsøket ender med utspill fra mål.

Dermed går Start til pause med en 2-0-ledelse etter å ha levert en god 1. omgang, særlig den første halvtimen.

2. omgang

Til den andre omgangen stiller begge lagene uforandret fra 1. omgang.

Den andre omgangen startet relativt rolig uten de helt store hendelsene fra noen av lagene.

Etter en time gjør Mjøndalen to bytter i håp om å komme tilbake i kampen.

Etter 67 minutter gjør Start sitt første spillerbytter i kampen, hvor Tobias Christensen kommer inn for Thomas Zernichow.

Like etter er Daniel Aase nære ved å sette inn Starts tredje mål for dagen, men forsøket går like til side for mål.

Etter 73 kom Tobias Christensen til en brukbar mulighet fra skrått hold, men keeper kommer ut og avverger.

Ny spenning

Etter 77 minutter blir det ny spenning i kampen når Amahl Pellegrino reduserer til 2-1 med et skudd fra 16 meter etter litt klabb og babb i feltet i forkant.

På slutten av oppgjøret jaker Mjøndalen utligningsmålet, og etter 88 minutter kommer Sondre Johansen seg til en skummel mulighet, men Håkon Opdal får avverget.

På overtid kommer Adnan Hadzic inn for Daniel Aase, og får dermed sine første minutter for Start på Sparebanken Sør Arena etter debuten borte mot Sandnes Ulf i forrige kamp.

Daniel Aase blir for øvrig også kåret til dagens starter av publikum på stadion.

På tampen av oppgjøret hadde Mjøndalen også flere cornere, og rett før dommer blåser sluttsignalet er de nære ved å sette inn utligningen. Men det gjør de ikke.

Dermed vinner Start 2-1, og ligger på en foreløpig 2. plass på tabellen før søndagens kamper. Da kan Ranheim passere.

Se jubelscenene fra garderoben under:

Hør hva Håkon Opdal hadde å si etter tre nye poeng:

Neste kamp for Start er hjemme mot Florø søndag 13. august kl. 18:00.

Slik stilte lagene:
Start (1-4-3-3)

1. Håkon Opdal

27. Eirik Wichne, 6. Simon Larsen, 3. Tapio Heikkilä, 28. Rolf Daniel Vikstøl

32. Thomas Zernichow (Christensen fra 67), 23. Erlend Wegberg, 7. Niels Vorthoren

9. Daniel Aase (Hadzic), 19. Abubakar Ibrahim (Antwi fra 82), 14. Espen Børufsen

Benken: 45. Benjamin Boujar, 2. Jens Kristian Skogmo, 5. Adnan Hadzic, 15. Henrik Robstad, 20. Tobias Christensen, 29, Philip Aukland, 33. Dennis Antwi

Mjøndalen (1-4-4-2)

25. George Motase Bokwe

5. Ulrik Ancher Henriksen Arneberg, 9. Mads Andre Hansen,        23. Sondre Solholm Johansen, 32. Vetle Winger Dragsnes

7. Amahl William D'Vaz Pellegrino, 8. Kingsley Ndidi Olie (Gulden fra 62), 15. Mathias Fredriksen (Jansen fra 90), 16. Mads Westlie Gundersen

21. Magnus Sylling Olsen, 31. Jibril Bojang  (Hellum fra 60)

Benken: 30. Marco Priis Jørgensen, 2. Quint Arie Jansen, 3. Petter Havsgård Martinsen, 4. William Sælid Sell, 18. Andreas Hellum, 22. Henrik Gulden

Start - Mjøndalen

• Resultat: 2-1 (2-0)

• Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn IL

• Målscorere: 1-0 Abubakar Ibrahim (14), 2-0 Niels Vorthoren (21), 2-1 Amahl Pellegrino (77)

• Gult kort: Ulrik Arneberg (71), Mjøndalen.

• Tilskuere: 3.335