Start-Levanger 1-1

Det endte med poengdeling mot Levanger. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag ettermiddag tok Start imot Levanger på Sparebanken Sør Arena. Før dagens kamp lå Start på 2. plass med 45 poeng mens gjestene fra Nord Trøndelag lå på 7. plass med 34 poeng.

Vårens oppgjør mellom lagene i Levanger endte uavgjort 0-0.

Slik så vi kampen:

Start åpnet kampen aggressivt, og kom blant annet til et par småskumle muligheter i løpet av de to første minuttene.

Etter fire minutter fikk Levanger frispark i god innleggsposisjon, men laget fra Nord Trøndelag klarte aldri å komme til en god mulighet på dødballen.

Etter åtte minutter fikk gjestene også frispark på 25 meter, men Kim Nyborgs skudd gikk rett i Start-muren.

Bortsett fra gjestenes dødballmuligheter, foregikk det meste av spillet på Levangers banehalvdel, men uten at Start har kommet til noen ordentlige muligheter så langt.

Etter 16 minutter skaffet Espen Børufsen Starts første corner i oppgjøret. Innlegget blir først klarert av Levanger før Henrik Robstad avsluttet over mål fra 16-17 meter.

Sjanse

Etter å ha slitt lenge mot et lavtliggende Levanger-lag, kom kampens første gode Start-sjanse etter 33 minutter. Espen Børufsen slo inn fra venstre og Steffen Lie Skålevik var nære ved å sette inn 1-0, men ballen trillet til side for mål.

Like etter var også Levanger nære på etter en glipp i Start-forsvaret, men Robert Stenes forsøk gikk over mål.

Etter 40 minutter kom Start til nok en god mulighet. Niels Vorthoren fikk gitt til Espen Børufsen som akkurat ikke klarer å få ballen forbi Faye Lund i Levanger-målet.

På overtid kom Niels Vorthoren til omgangens siste mulighet, men forsøket gikk over mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0 etter en omgang hvor Start har hatt ballen mest, men slitt med å komme til gode sjanser mot et lavtliggende Levanger-lag.

2. omgang

Til den andre omgangen stilte Start uforandret mens Vegard Voll erstattet Kim Robert Nyborg  på Levanger.

Omgangens første sjanse kom Levanger og Jo Sondre Aas til i det 48. minutt. Spissen kom elene mot keeper, men satte ballen like til side for mål.

Minuttet senere får Start frispark i god posisjon. Til publikums store frustrasjon fikk Levangers Tom Erik Nordberg kun gult kort. Forsøket til Daniel Aase gikk derimot over mål.

Start fortsatte å jage kampens første mål, og etter 53 minutter kom Start seg til en ny mulighet, men forsøket endte med corner, som det ikke ble noe ut av.

Scoringer

I det 56. minutt satt den endelig for Start. Steffen Lie Skålevik får ballen på fem-seks meter, får vendt opp og setter ballen i mål.

Seks minutter senere satt derimot utligningen for Levanger. Robert Stene blir spilt fri og gjør ingen feil mot Håkon Opdal.

Etter 65 minutter kom Start og Espen Børufsen seg til en brukbar mulighet. Børufsen får skutt fra skrått hold, og Faye Lund i Levanger-målet fikk avverget.

Bytter

Etter 74 minutter gjorde Start et dobbertbytte. Ut gikk Daniel Aase og Conor O´Brien, og inn kom Kristjan Floki Finnbogason og Adnan Hadzic.

Etter 77 minutter er det nære for Start. Floki Finnbogason fikk ballen på høyresiden, løpte et lite stykke nedover før han fikk slått inn til Steffen Lie Skålevik inne i boksen, som ikke får til en skikkelig avslutning.

I det 84. minutt erstattet Thomas Zernichow Niels Vorthoren.

Sjanser

Etter 85 minutter varter Eirik Wichne opp med en flott gjenvinning før han går mot mål og avsluttet, dessverre til side for mål.

Etter 89 minutter var Steffen Lie Skålevik nære ved å sette inn sitt andre mål for dagen, men forsøket gikk like til side for mål.

Lie Skålevik ble for øvrig også kåret til Dagens Starter.

Flere mål ble det altså ikke i denne kampene, og lagene må nøye seg med et poeng hver.

Neste kamp for Start er borte mot Strømmen førstkommende søndag klokken 15:00, en kamp som vises på Eurosport Norge.

Neste hjemmekamp er mot Ranheim tirsdag 17. oktober klokken 19.

Start - Levanger 1-1 (0-0)