Start - Kongsvinger 2-1

Henrik Robstad og Espen Børufsen på scoringslisten da Start snudde til seier mot Kongsvinger. (Foto: NTB Scanpix)

Etter en tre ukers spillepause var det igjen klart for seriekamp, denne gangen mot fjorårets cupfinalist Kongsvinger. I vårens oppgjør på Gjemselund vant Start 2-0 etter scoringer av Dennis Antwi og Simon Larsen (straffe). Til kveldens kamp er derimot sistnevnte ute med karantene.

Med seier i dag, vil Start klatre opp til 2. plass på tabellen.

Slik fulgte vi kampen

Start stod for avsparket, og fikk kampen første corner allerede etter et halvt minutt. Den ble småskummel da en Start-spiller får flikket den i fanget på KIL-keeper Gorodovoi.

Etter sju minutter kommer Kongsvinger til et godt skuddforsøk, men Opdal får gitt til corner, som det ikke blir noe ut av.

Etter ti minutter avslutter Niels Vorthoren fra rundt 15 meter, som blir blokkert til corner. Der er Start farlig frampå, men keeper for bokset ut.

KIL-scoring

Etter 13 minutter spiller Kongsvinger seg gjennom Starts forsvar, og Mats Cato Moldskred sender laget fra Hedmark opp i ledelsen 1-0.

Etter 18 minutter forsøker Start med bl.a Dennis Antwi og Daniel Aase å spille seg gjennom i Kongsvingers16 meter, men gjestene får klarert.

Etter 20 minutter får Kongsvinger corner, som blir småskummel. Heldigvis for Start går forsøket til side for mål.

Like etter kommer Dennis Antwi på løp, men KIL får klarert til corner.

Etter 27 minutter får Start frispark noen meter utenfor KILs 16 meter. Niels Vorthoren får hodet på ballen, men forsøket går over mål.

To minutter senere serverer Daniel Aase en fin ball til Espen Børufsen. Dessverre klarer aldri sistnevnte å få kontroll på ballen, som går ut til utspill fra mål.

Etter 37 minutter får Start igen et hjørnespark. Denne gang blir det slått på bakre stolpe hvor Niels Vorthoren  som gir videre til Tapio Heikkilä som header på mål. Der er keeper og får avverget.

Etter 43 minutter er Start igjen nære. Espen Børufsen får ballen på venstresiden, slår inn til Dennis Antwi, som sender ballen over mål fra fem-seks meter.

Dermed går KIL til pause med ledelse 1-0.

2. omgang

Til 2. omgang stiller begge lag uforandret fra den første omgangen.

Den andre omgangen starter jevnspilt uten de helt store sjansene til noen av lagene.

Etter 53 minutter forsøker Vorthoren og Antwi å kombinere, men KIL-forsvaret får hindret dem.

Etter 56 minutter kommer målscorer Moldskred alene med Opdal, men heldigvis for Start går forsøket til side for mål.

Minuttet etter blir Dennis Antwi erstattet av Abubakar Ibrahim. Skal han få fart på Start-angrepet?

Etter 61 minutter forsøker Erlend Segberg seg med et skudd fra rundt 22 meter, som går like til siden for mål.

Etter 65. minutt får Thomas Zernichow sin hjemmedebut da han kommer inn for Niels Vorthoren.

Start-scoringer

I det 67. minutt sitter den endelig for Start. Start får frispark på hjørnet av 16 meteren, som blir slått inn i feltet og der står Henrik Robstad og setter inn utligningen til 1-1 med sin første scoring for sesongen.

Like etter er Start nære ved å ta ledelsen, men forsøket går til side for mål.

Etter 76 minutter sitter den igjen for Start! Innbytter Thomas Zernichow går et stykke med bakken og drar av en mann før han flikker videre til Espen Børufsen, som setter inn 2-1 til Start.

Etter 86 minutter kommer Ibrahim på en kontring og slår til Zernichow som kommer mot keeper. Dessverre kommer keeper ut og hindrer han fra sitt første Start-mål.

På overtid kommer Kongsvinger til en småskummel mulighet, men Start får avverget.

På over overtid er Kongsvinger nære på en corner, men forsøket går til side for mål.

Dermed vinner Start 2-1 og klatrer til 2. plass på tabellen.

Se intervju med Steinar Pedersen og Espen Børufsen nederst i saken.

Neste kamp for Start er førstkommende søndag, 30. juli, borte mot Sandnes Ulf. Avspark kl. 15.

Neste hjemmekamp er mot Mjøndalen lørdag 5. august kl. 15:00.

Kampfakta

Start - Kongsvinger 2-1 (0-1)

Sparebanken Sør Arena

OBOS-ligaen, 16. runde

Tilskuere: 3.298

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL.

Målscorere: 0-1 Mats Cato Moldskred (13), 1-1 Henrik Robstad (67), 2-1 Espen Børufsen (76)