Start-Jerv 3-2

Start dro i land seieren etter en nervepirrende avslutning! (Foto: NTB Scanpix)

Lørdag ettermiddag var det klart for sesongens første lokaloppgjør på Sparebanken Sør Arena da Jerv tok turen fra Grimstad til Kristiansand.

Slik fulgte vi kampen

Lokaloppgjøret åpnet jevnspilt, men hvor gjestene fra Grimstad stod for den første skumle muligheten etter fem minutter da ballen gikk gjennom nesten hele feltet etter et innlegg fra venstre.

Etter 10 minutter kommer Henrik Robstad til avslutning, men skuddforsøket går over mål.

I det 13. spilleminutt sitter den derimot for Start. Da får Start corner, som blir slått inn i feltet. Der er kaptein Simon Larsen på plass og sender Start i føringen!

Like etter roper Jerv på straffe da en spiller blir felt innenfor 16 meteren, men dommer Tennøy vinker spillet videre.

Scoringer!

I stedet kommer Start, og Jerv er nære ved å score selvmål, men ballen går til corner. På det påfølge hjørnesparket er Daniel Aase på plass og header Start opp i en 2-0-ledelse. Da er det spilt 17 minutter.

Og Start ser ut til å være farlige på cornere i dette oppgjøret. Etter 22 minutter får de gule og svarte nok et hjørnespark, og etter litt klabb og babb i feltet går ballen ut til utspark etter et slags brasseforsøk av en Start-spiller.

Etter en halvtime varter Espen Børufsen med en flott passering av en Jerv-spiler før han får slått inn i feltet. Dessverre for Start er ikke avslutningen i boks godt nok og forsøket går over mål.

Etter 38 minutter er Akintola nære ved å redusere for Jerv, men forsøket går til side for mål.

Etter at Start gikk opp til 2-0, har gjestene fra Grimstad kommet seg høyere i banen og fått noen dødballforsøk, men uten å komme til de helt store sjansene.

Dermed går Start til pause med en 2-0-ledelse.

2. omgang

To minutter etter pause kommer Dennis Antwi til en god mulighet, men forsøket går like til side for mål.

Starten av den andre omgangen bærer ellers preg av et Start-lag som har kontroll og et Jerv-lag som sliter med å komme til ordentlige muligheter.

Og etter 62 minutter blir Espen Børufsen spilt gjennom, og han gjør ingen feil  og sender Start opp en 3-0-ledelse.

Etter 71 minutter kommer Jerv til sin kanskje største mulighet sålangt i kampen da Alexander Lind forsøker seg fra fem meter. Håkon Opdal varder derimot opp med en flott beinparade og avverger forsøket.

Etter 72 minutter får Start hjørnespark, og her er Tapio Heikkilä relativt nære ved å øke ledelsen til 4-0, men headingen går til side for mål.

Etter 74 minutter får Jerv frispark på rundt 20 meter, et frispark innbytter Christopher MacConnacher benytter til å sette inn reduseringen for Jerv.

Spenning

Og etter 85 minutter blir det igjen spenning i kampen da Jerv nok en gang reduserer, denne gangen ved Eirik Haugstad.

Mot slutten jakter Jerv naturlig nok utligningsmålet, som gjorde at det ble noen nervepirrende avslutningsminutter. Men Start holder unna og vinner oppgjøret 3-2.

Neste kamp for Start er søndag 4. juni borte mot Mjøndalen med avspark kl. 15:00. Neste hjemmekamp er mot Strømmen lørdag 10. juni kl. 15:30

Kampfakta

Start-Jerv 3-2 (2-0)

Sparebanken Sør Arena

Obosligaen, 10. runde.

Tilskuere: 4.948

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

Målscorere: 1-0 Simon Larsen (13), 2-0 Daniel Aase (17), 3-0 Espen Børufsen (62), 3-1 Christopher MacConnacher (75), 3-2 Eirik Haugstad (85)