Start - Fredrikstad 2-2 (1-1)

Heikkilä reddet poeng i Christensens debut.

Start og Fredrikstad sparket i gang OBOS-ligaen 2017 på Sparebanken Sør Arena søndag ettermiddag. Her er vår oppsummering av kampen som endte 2-2 og poengdeling.

Jevne åpningsminutter

De første ti minuttene var litt preget av at det var serieåpning. Mye feilpasninger fra begge lag var en stor faktor i de innledende minuttene av kampen på Sparebanken Sør Arena. Start hadde ballen mest og trillet og trillet i håp om å finne åpninger i et kompaktliggende Fredrikstad, men litt unødvendig slurv i pasningsspillet gjorde at Start ikke fant mulighetene den første delen av kampen.

Start farlig frempå

Etter 24 minutter kombinerte Wichne og Christensen fint oppover høyresiden, sistnevnte fant mandalitten med en herlig stikker i bakrom som la ballen inn til Antwi i feltet, men Starts nummer 33 skjøt ballen like utenfor målet til Fredrikstad.

Tapio scoret igjen

Etter 33 minutter sendte Tapio Heikkilä start i føringen. Etter en klarering fra Fredrikstad fikk Børufsen ballen ute på høyrekanten. Der la han ballen til rette, siktet inn foten og fant den lysluggede finnen i feltet som stanget Start i ledelsen. Heikkilä scoret dermed Starts første mål i OBOS-ligaen 2017. Også i fjoråretssesong scoret finnen Starts første mål for sesongen.

Fredrikstad uliknet

Like etterpå fikk Start en ny kjempemulighet ved Salvesen som Fredrikstadkeeperen reddet på streken. Derfra gikk Fredrikstad rett i angrep og utliknet til 1-1, målscorer nummer 23 Rine Falk Larsen.

Ingen av lagene maktet å sette inn ledermålet før hoveddommer Bjørn Hansen blåste av første omgang og sendte lagene i garderoben.

God åpning av Start

Start kom best i gang i den andre omgangen og skapte sin første sjanse allerede etter fire minutter da Tobias Christensen fintet seg forbi et par Fredrikstad-forsvarere og fant Antwi alene med Fredrikstads keeper. Dessverre måtte Start-spissen igjen se at ballen ikke ville inn og at en ny redning ble registrert på Fredrikstads sisteskanse.

Start presset på

Det var Start som var det førende laget de første 20 minuttene av den andre omgangen, uten at det viste seg på resultattavla. Salvesen hadde den største sjansen da Robstad fant Starts nye nummer 8 i feltet, men lysluggen fikk headet ballen mot mål, men Jenssen i Fredrikstad-målet holdt stillingen på 1-1 med en god redning.

Fredrikstad i føringen

Etter at Start hadde ballen i store deler av den andre omgangen kom Fredrikstad seg lenger og lenger inn i kampen og etter 79 minutter brasset Ulrik Flo ballen i stanga fra 16-meter, men Start slapp med skrekken. Like etterpå gikk Fredrikstad i ledelsen etter en markeringsglipp i Start-forsvaret og Dinko Trebotic sendte laget fra plankebyen i ledelsen 1-2.

Heikkilä reddet poeng

Etter Fredrikstads ledermål presset Start på for å redde et poeng. Og i det 94. spilleminutt kommer utlikningen for hjemmelaget. Etter klabb og babb i feltet og flere redninger fra Jenssen i Fredrikstad-målet stikker Starts finske stopperkjempe frem foten og får kjempet inn, hans og Starts, andre mål for ettermiddagen. Like etter avsparket blåste hoveddommer av kampen, serieåpningen mellom Start og Fredrikstad endte dermed med 2-2.

Se kapteinens dom etter kampen i videovinduet under.

Kampfakta:

• Tilskuere: 3817

• Målscorere: Tapio Heikkilä (1-0), Rino Falk Larsen (1-1), Dinko Trebotic (1-2), Tapio Heikkilä (2-2)

• Gule kort: Kevin Wright (Fredrikstad)