Børufsen på scoringslisten da Start tok tre nye poeng.

Start tok søndag kveld imot Florø til kamp i OBOS-ligaens runde nr. 19.

Start tok initiativet innledningsvis og hadde ballen mest, men uten å få til stort fremover i banen. Det ble fort tydelig at Florø hadde studert Starts spill godt, for sunnfjordingene lå lavt i banen når Start var ballinnehaver og slo kontra så fort det var mulig.

Start i ledelsen

Like før klokken viste 15 spilte minutter vant Espen Børufsen ballen fra høyrebacken til Florø og kom en mot en med Florøs keeper. Startvingen fintet ut keeper og satte ballen i åpent mål, til stor jubel fra de mange fremmøtte på Sparebanken Sør Arena.

Etter flere farlige balltap i minuttene som fulgte kom Florø nærmere og nærmere en utlikning, men en oppofrende takling fra Henrik Robstad og en solid Håkon Opdal i Startmålet sto i veien for utlikningen til Florø.

Flere gode Start-muligheter

30 minutter ut i omgangen fikk Start to store muligheter; Først styrte Daniel Aase ballen like utenfor mål etter et innlegg fra Robstad, mens Ibrahims avslutning like etter led samme skjebne som Aases avslutning. Florø var også farlig frempå i etterkant av Starts to muligheter, men heller ikke denne gangen fikk de rødkledde ballen i mål bak Opdal.

Start hadde også inn mot pausen flere gode scoringsmuligheter, men maktet ikke å sette ballen i mål. Dermed gikk de gule og svarte til pause med enn 1-0 ledelse etter scoring av Espen Børufsen.

Start ledet an

Begge lagene startet andre omgangen med det samme mannskapet som avsluttet den første omgangen. Start åpnet omgangen best og var farlig frempå allerede to minutter ut i omgangen da Børufsen slo inn fra venstre og Ibrahim headet ballen utenfor målet til Florø-keeperen.

I løpet av de første 15 minuttene av den andre omgangen spilte Start seg fint frem til flere gode scoringsmuligheter, blant annet ved Thomas Zernichow og Daniel Aase. Florø hadde også sine muligheter og var ved flere anledninger på farlig visitt i Starts 16-meter. Både gjennom kombinasjonsspill og en rekke cornere.

Florø farlig frempå - men Start fikk uttelling

De rødkledde gjestene fra vest var ved flere anledninger farlig frempå i løpet av minuttene som fulgte. Både storscorer Endre Kupen og Rashad Muhammed fikk sine muligheter til å utlikne, uten at det ga resultater for Florø.

Det ble noen spennende sluttminutter på Sparebanken Sør Arena hvor både Florø og Start hadde muligheter til å endre på resultatet, men det var til slutt Start som fikk ballen i mål da Daniel Aase driblet seg lekkert forbi på venstresiden og kippet ballen lekkert i mål bak Frenderup i Florø-mål.

Start dro dermed i land en 2-0 seier og sikret seg tre nye, viktige, poeng i kampen om opprykk til Eliteserien 2018. Neste kamp spilles allerede torsdag når Ull-Kisa venter på Jessheim, før Tromsdalen gjester Sparebanken Sør Arena søndag 20.august klokken 18:00.

Se video fra Start-garderoben like etter kampslutt lenger nede på siden.