Start-Bodø/Glimt 2-2

Det ble poengdeling i toppoppgjøret mot Bodø/Glimt. (Foto: NTB Scanpix)

Tirsdag kveld tok Start imot serieleder Bodø/Glimt til toppkamp på Sparebanken Sør Arena. I forrige kamp slo Start Jerv 3-1 i Grimstad mens Bodø/Glimt spilte 0-0 hjemme mot Sandnes Ulf.

Se videointervju med Daniel Aase lenger nede i saken

I helgen som var gikk resultatene Starts vei, noe som betyr at Start ved seier her vil få en luke på seks poeng ned til kvalikplassen.

I dette oppgjøret debuterer også sommerens nysignering Damion Lowe

Oppgjøret startet jevnspilt, hvor Starts første avslutning kom etter fem minutter ved Adnan Hadzic, et forsøk som gikk over mål.

Etter 10 minutter sitter scoringen for Start og Steffen Lie Skålevik. Spissen, som er på utlån fra Brann, får ballen på 17-18 meter og setter inn sitt femte seriemål for Start med en flott scoring.

Straffereding

Etter 14 minutter får Bodø/Glimt straffe etter en situasjon mellom debutant Damion Lowe og Glimts Ulrik Saltnes. Lowe får gult kort for forseelsen. Glimt-spilleren tar straffen selv, og Håkon Opdal redder mesterlig!

Etter strafferedningen til Opdal kommer gjestene fra nord til noen skumle muligheter, men er ikke presise nok i avgjørende øyeblikk.

Fra rundt 25 minutter og fremover var det en lengre periode hvor det ikke skjedde allverden.

På tampen av omgangen fikk Glimt til et visst press, men uten å få satt inn en utligning.

Dermed gikk Start til pause med en 1-0-ledelse etter en jevn 1. omgang.

2. omgang

Til 2. omgang stilte begge lag uforandret.

Omgangen åpnet med et frispark til Start før minuttet var spilt. Eirik Wichne forsøker seg, men skuddet gikk over.

Etter 47 minutter kom Trond Olsen seg til en god Glimt-sjanse, men Håkon Opdal fikk gitt til corner, som Start får klarert.

Etter 55 minutter lager Daniel Aase frispark på 25 meter. Martin Bjørnbak tar frisparket for Glimt og hamrer inn 1-1.

Midtveis i omgangen gjør begge lag spillerbytter. For Starts del blir Adnan Hadzic erstattet av Kristjan Floki Finnbogason i det 65. minutt. To minutter senere må Daniel Aase gi seg med en skade, og inn kommer Erlend Segberg.

Kampen bærer ellers preg av at det er to jevngode lag som møtes.

Scoringer og utvisning

Etter 80 minutter tar derimot Bodø/Glimt ledelsen ved Kristian Fardal Opseth.

I forkant av scoringen hadde Start et visst initiativ, men uten å komme til de store mulighetene.

Og etter 84 minutter satt utligningen for Start. Rolf Daniel Vikstøl slo et flott innlegg og Kristjan Floki Finnbogason headet ballen i mål.

Like etter scoringen, skøyt Steffen Lie Skålevik fra rundt 20 meter, men forsøket gikk like til side for mål.

Etter 88 minutter varter Opdal med en flott beinparade og reddet en god Glimt-mulighet.

I det 89. minutt får Damion Lowe sitt andre gule kort, og dermed rødt kort.

Fra utligningen til Finnbogason var det Start som jaget seiersmålet, men laget klarte ikke få inn det avgjørende målet. Dermed endte kampen med 2-2 og poengdeling.

Med det ene poenget har Start nå fire poeng ned til kvalikplassen.

Neste kamp er borte mot Fredrikstad førstkommende søndag kl. 17:00, en kamp som vises på Eurosport.

Start-Bodø/Glimt 2-2 (1-0)

• Obos-ligaen, 23. runde.

• Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

• Gult kort: Damion Lowe (15), Daniel Aase (55), Steffen Lie Skålevik (83), Start, Jose Jurado (46), Vegard Moberg (57), Martin Bjørnbak (69), Ricardo Friedrich (90), Bodø/Glimt.

• Rødt kort: Damion Lowe (89, to gule), Start.

• Mål: 1-0 Steffen Lie Skålevik (10), 1-1 Martin Bjørnbak (56), 1-2 Kristian Fardal Opseth (80), 2-2 Kristjan Floki Finnbogason (84)

• Tilskuere: 3.471

Starts lag: (1-4-3-3)

1. Håkon Opdal, 27. Eirik Wichne, 31. Damion Lowe, 6. Simon Larsen, 28. Rolf Daniel Vikstøl, 17. Gudmundur Kristjansson, 4. Conor O'Brien (Christensen fra 82), 5. Adnan Hadzic (Finnbogason fra 65),  9. Daniel Aase (Segberg fra 67), 11. Steffen Lie Skålevik, 14. Espen Børufsen

På benken: 25. Benjamin Boujar, 32. Thomas Zernichow, 19. Aboubakar Ibrahim Aliyu, 22. Kristjan Floki Finnbogason, 3. Tapio Heikkilä, 20. Tobias Christensen, 23. Erlend Segeberg.