Start - Åsane 4-0 (2-0)

Tre mål av Niels Vorthoren og et mål av Dennis Antwi sørget for seier for Start

For første gang noensinne møttes altså Start og Åsane til en obligatorisk kamp. Samtidig var tidligere Start-trener Mons Ivar Mjelde tilbake på Sparebanken Sør Arena som Åsane-trener, halvannet år etter at han forlot Start.

Kampen kom derimot sju minutter for sent i gang for at brøytemannskapene skulle få måkt ferdig banen etter det kraftige snøfallet i minuttene før kampstart.

Slik så vi kampen

Kampen åpnet jevnspilt uten de store sjansene mot et Åsane-lag som stod høyt og tidvis stresset Start-spillerne.

Etter elleve minutter kunne Start kommet til en god mulighet da laget vant ballen på midtbanen og stormet fremover, men dessverre ble passningen for dårlig og det ble aldri ordentlig farlig.

Utover i omgangen hadde Start det meste av banespillet, men uten å komme til de store sjansene. Åsane på sin side jaktet kontringsmuligheter.

Etter 24 minutter kombinerer Start innenfor 16-meteren, men Børufsens avslutning går i nettveggen. Minuttet senere kommer Åsane til omgangens største sjanse da Joachim Soltvedt skjøt like over.

Etter 27 minutter kommer Gummi Kristjansson i fint driv, og forsøker seg med et skudd fra 17-18 meter som går like til side for mål.

I ledelsen

I det halvtimen passeres kommer Eirik Wichne på løp, gir til Daniel Aase som slår inn i feltet og finner Niels Vorthoren, som stanger Start i ledelsen fra to-tre meter.

Etter at Start tok ledelsen kommer Åsane høyere i banen og flere dødballmuligheter. Etter 41 kommer Daniel Aase på en kontring, men blir stoppet av Åsanes Simen Helland Lassen, som blir belønnet med det gule kortet.

I det stadionuret skal til å runde 45 minutter, vinner Daniel Aase og Eirik Wichne en ball nede ved dødlinja og slår inn i feltet, og på bakre stolpe setter Niels Vorthoren inn sin andre scoring for kvelden.

Og på overtid kunne Start fort økt til 3-0, men Espen Børufsen rakk akkurat ikke frem til ballen. Dermed går Start til pause med 2-0-ledelse, etter en omgang hvor det tidvis har klabbet litt for de gule og svarte.

Keeperbytte

I pausen blir Håkon Opdal, som ble liggende etter en duell på tampen av 1. omgang, byttet ut med Benjamin Boujar, som dermed får sin første offisielle kamp for Start etter overgangen fra Vindbjart i vinter.

Start åpner den 2. omgangen med et visst initiativ.

Rødt kort

Etter 51. minutter blir det dramatisk på Sparebanken Sør Arena da Henrik Robstad blir taklet hardt av Åsanes Fredrik Heggland. Dommer Torkjell Jonsson Trædal drar opp det røde kortet retning Åsane-spilleren, noe som gjør at Start spiller med en mann mer resten av oppgjøret. Heldigvis for Start er Henrik Robstad tilbake på banen etter den harde taklingen han ble utsatt for.

Etter utvisningen fortsetter Start å ha kontroll på oppgjøret, men uten å komme til store sjanser.

Etter 66 minutter er det nesten utrolig at det ikke står 3-0 på resultattavla da Børufsen kommer på venstresiden, slår inn og finner Daniel Aase som står alene og sender ballen rett på keeper.

Scoring

Men flere mål skal det bli. Etter 73 minutter får Simon Larsen god tid med ballen i Åsanes 16 meter, og får til slutt gitt til Dennis Antwi, som setter inn Starts tredje mål for kvelden.

Og Start fortsetter å kjøre på. Fem minutter etter Antwis scotrng får Start corner som Niels Vorthoren nok en gang setter i mål. Dermed står nederlenderen med tre mål i kveldens oppgjør.

Etter Starts 4-0-mål har også Åsane kommet til sine muligheter, men  uten å få hull på byllen.

På tampen har også Start sine muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men flere mål ble det ikke, og Start tar alt i alt en fortjent seier.

Daniel Aase ble for øvrig kåret til dagens Starter.

Nå venter to bortekamper på rad for Start mot henholdsvis Tromsdalen og Bodø/Glimt. Neste hjemmekamp er mot Ull/Kisa 7. mai kl. 18:00.

Kampfakta:

Sparebanken Sør Arena

Obosligaen, 3. runde.

Tilskuere: 2.914

Målscorere: 1-0 Niels Vorthoren (31), 2-0 Niels Vorthoren (45), Dennis Antwi (73), 4-0 Niels Vorthoren (78)