Mjøndalen-Start 2-1

Start fikk det tøft i Mjøndalen. (Foto: NTB Scanpix)

Start møtte søndag  Mjøndalen på Isachsen stadion i Mjøndalen. Forrige gang lagene møttes i Buskerud var i Tippeligaen for to år siden. Da endte oppgjøret 1-1. Da lagene møttes til treningskamp på samme sted i februar i år, vant Start 4-0.

Mjøndalen på sin side kom rett fra 2-1-seier mot Strømsgodset i torsdagens cup-oppgjør.

Slik fulgte vi kampen:

Start tok avsparket, som for anledningen spiller i hvitt og svart. Oppgjøret starter tett og jevnt de første minuttene.

Etter fire minutter kommer derimot tidligere Start-spiller Jibril Bojang på løp på høyresiden. Han slår inn og finner Pellegrino som header i stolpen. På returen sender Boye bruntrøyene i ledelsen fra rundt elleve meter.

Etter 17 minutter er Pellegrino farlig frampå, men Start-forsvaret for stoppet han.

Etter 21 minutter er målscorer Boye igjen farlig frampå da han skyter fra rundt 20 meter og i tverrliggeren.

Start har så langt ikke fått det til å stemme i dagens kamp.

Etter 25 minutter får Start frispark fra rundt 20-22 meter, men forsøket går over mål fra Daniel Aase.

Etter dette har Start hatt noen gode tilløp med ballvinninger på midten, men foreløpig uten at det har ført til sjanser.

Etter 32 minutter får derimot Mads Hansen stå alene på 17 meter å skyte, men Opdal får reddet greit.

Like etter kommer Start, men forsøket går i nettveggen. Den påfølgende corneren blir det ikke noe ut av.

Etter 38 minutter er målscorer Boye igjen nære ved å score, men forsøket går over mål.

Etter dette fortsetter bruntrøyene å føre kampen, og har vært farligere foran mål enn Start.

Etter 42 minutter kommer Boye som gir til Pellegrino som skyter over mål, via en Start-spiller til corner. Nok en god mulighet for Mjøndalen. Corneren blir det derimot ikke noe ut av.

Flere mål blir det ikke, og Mjøndalen går til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

2. omgang

I pausen gjør Start to bytter. Ut går Tapio Heikkilä og Gudmundur Kristjansson. Inn kommer Abubakar Ibrahim og Rolf Daniel Vikstøl.

Etter pause går Start mer aggressivt ut i jakten på scoringer. Men det er likevel Amahl Pellegrino som etter 52 minutter kommer til omgangens første sjanse, men Opdal er nede og avverger.

Like etter er Dennis Antwi der og kommer til en brukar mulighet for Start.

Etter 56 minutter kommer Erlend Segberg til Starts beste mulighet sålangt i kampen da han skyter fra 16-17 meter, men forsøket går like til side for mål.

Etter 67 minutter kommer Start til et bra angrep. Eirik Wichne får ballen og gir til Daniel Aase kommer på høyresiden, finner Espen Børufsen i feltet som header i stolpen.

Etter dette er det en periode med flere stopp i spillet på grunn av dødballer og skader på Mjøndalen-spillere.

Scoringer

Så sitter den endelig for Start etter 84 minutter. Daniel Aase får slått slått inn fra høyre og finner Ibrahim på bakre stolpe som står alene og setter inn 1-1.

Like etter kommer Tobias Christensen inn for Erlend Segberg. Er det han som skal være med og avgjøre kampen til Starts fordel?

Men etter Starts utligning er det Mjøndalen som jager seiersmålet.

På grunn av alle stoppene i spillet, legger dommer til minimum seks minutter.

Halvannet minutt på overtid har Start et bra angrep og Antwi er nære ved å score for Start, men keeper er nede og redder.

Men tre minutter på overtid er det istedet bruntrøyene som scorer ved Andreas Hellum.