Jerv-Start 1-3

To mål av Skålevik og et av Hadzic sikret Start en viktig seier i Grimstad. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag ettermiddag var det klart for lokaloppgjør mellom Jerv og Start på Levermyr stadion i Grimstad. Før denne serierunden lå Start på 2. plass med 41 poeng mens Jerv lå på en 10. plass med 25 poeng.

Vårens oppgjør mellom lagene på Sparebanken Sør Arena endte med 3-2-seier til Start hvor Simon Larsen, Daniel Aase og Espen Børufsen scoret målene for Start mens Christopher MacConnacher og Eirik Haugstad stod for Jervs scoringer.

Til denne kampen fikk for øvrig nysigneringen Conor O´Brien, som ble hentet tidligere i uken, sin debut i Start-drakta.

Se garderobejubelen nederst i saken

Slik så vi kampen

Det var Jerv som tok avsparket, og kom til kampens første corner før minuttet var spilt. Corneren ble derimot ufarlig.

De neste minuttene var oppgjøret relativt jevnspilt, med et lite overtak til hjemmelaget.

Etter åtte minutter får Thomas Zernichow ballen på midtbanen og løpet framover, gir til Børufsen som skyter fra skrått hold fra rundt ti meter. Keeper redder, men på returen er Steffen Lie Skålevik og sender Start i ledelsen på Levermyr.

Etter 13 minutter får hjemmelaget corner, som blir slått inn i feltet. Etter litt klabb og babb kommer Andreas Hagen til skudd fra rundt 16 meter, men forsøket går like til side for mål.

Etter Starts ledermål la Start seg lavt og lot Jerv ha mye ball.

Etter 16 minutter får Jerv slått inn fra høyre. Andndreas Hagen får ballen, men får ikke til en skikkelig heading og ballen går til side for mål.

I det 19. spilleminutt sitter derimot utligningen for Jerv. Håkon Opdal gjør først en god redning, men på returen er Akintola på plass og setter ballen i mål.

Etter utligningen er det Jerv som fortsetter å kjøre kampen.

Etter en halvtime kommer også Jervs Erixon Danso seg til et skummel skudd fra 16. Opdal tar skuddet, men må gi retur, som blir klarert.

Etter at Jerv har hatt noen cornere i etterkant av Dansons mulighet, kontrer Skålevik og Start. Den blir det aldri noe ut av, men Start beholdt ballen på Jervs banehalvdel. Etterhvert får Start også satt et visst press på hjemmelaget.

Etter 42 minutter kommer Conor O´Brien seg til avslutning fra 17 meter, men forsøket går til side for mål.

Dermed står det 1-1 til pause etter en omgang hvor hjemmelaget var det førende laget de første 25 minuttene, men hvor Start kom mer med derfra og ut omgangen.

2. omgang

Til den andre omgangen stiller begge lagene uforandret.

Etter 49 minutter kom Eirik Wichne på løp på høyresiden og får slått inn, men forsøket ble stanset av Jerv-forsvaret.

Den andre omgangen har ellers åpnet jevnt.

Etter 56 minutter kom Start til kampens største sjanse til nå. Gummi Kristjansson fører opp, gir til Daniel Aase før han får ballen tilbake og gir til Steffen Lie Skålevik som skyter via en Jerv-spiller og i stolpen.

Ny Start-ledelse

Etter 64 minutter sitter 2-1-scorignen for Start etter corner, og det er Steffen Lie Skålevik som scorer sitt andre mål for dagen. En Jerv-forsvarer bommer på klareringen, og Skålevik får snudd seg rundt og satt ballen i mål. Dermed er spissen, som er på utlån fra Brann, oppe i fire OBOS-liga-scoringer på de tre kampene han har spilt for Start etter overgangen.

Etter 69 minutter blir dagens debutant Conor O´Brien erstattet med Kristjan Floki Finnbogason.

Etter 80 minutter kommer også Rolf Daniel Vikstøl til en god mulighet, men skuddet går rett på Øyvind Knutsen i Jerv-målet.

Etter 85 minutter er Jerv farlig frampå. Innbytter Gomes slår inn fra høyre, og Jakob Toft er akkurat litt for sen til å få en fot på ballen, og ballen triller forbi alle.

Etter 88 minutter er Gomes frampå med et skudd, men Opdal fanger ballen.

Et og et halvt minutt på overtid punkterer Adnan Hadzic kampen med sin 3-1-scoring etter fint forarbeid av Jens Kristian Skogmo.

Dermed vinner Start 3-1 i lokaloppgjøret mot Jerv i Grimstad.

Neste kamp for Start er hjemme mot Bodø/Glimt tirsdag 12. september kl. 19.

Garderoben like etter kampens slutt:

Jerv - Start 1-3 (1-1)

• Levermyr Stadion, runde 22

• Målscorere: 0-1 Steffen Lie Skålevik (9), 1-1 Babajide David Akintola (19), 1-2 Steffen Lie Skålevik (64), 1-3 Adnan Hadzic (90)

• Gult kort: Andreas Hagen (49), Jerv.

• Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

• Tilskuere: 2.470