Fredrikstad - Start 2-1

Fredrikstad vant sin jubileumskamp. Dermed kom Starts første tap på 11 kamper (Foto: NTB Scanpix).

Søndag møtte Start Fredrikstad i Østfold, en kamp som avrundet feiringen av byens 450 års-jubileum.

Før oppgjøret lå Start på en 2. plass mens Fredrikstad lå på en 14. plass. Da lagene møttes i Kristiansand i serieåpningen i april i fjor, endte oppgjøret uavgjort 2-2 etter en sen utligning av Tapio Heikkilä.

Til dette oppgjøret er Damion Lowe (rødt kort) og Daniel Aase (3 gule kort) suspendert.

Kampens første skumle mulighet fikk hjemmelagets Ludvig Begby på et frispark etter tre minutter, men forsøket gikk like til side for mål.

Åpningen av kampen bar ellers preg av å være nokså jevnspilt.

Etter 16 minutter forsøkte Skålevik seg fra rundt 16 meter, men forsøket gikk like over mål.

Sjanser

Etter 21 minutter var FFKs Sanel Kapidzic farlig frampå, men Opdal kom ut og avverget. Like etter kom hjemmelaget på nytt, og denne gangen var det Joona Veteli som forsøkte seg med et skudd, like til side for mål.

Etter 23 minutter har Start et balltap på egen halvdel, noe som gjør at også Ulrik Flo kommer seg til en god mulighet. Heldigvis for Start går også dette forsøket til side for mål.

Etter 33 minutter kommer Start seg til sitt beste angrep så langt i kampen. Start får kast høyt i banen. Ibrabim får ballen, gir til Skogmo, som akkurat klarer å hindre ballen i å gå ut til utspark, og slår inn til Floki Finnbogason som avslutter fra straffemerket rett på Jenssen i FFK-målet.

Scoringer

Så sitter scoringen for Start i det 37. minutt. Rolf Daniel Vikstøl slår en corner på bakre stolpe. Keeper bommer på ballen og der står Simon Larsen og header de gule og svarte i ledelsen.

Etter 45 minutter kommer Espen Børufsen seg til et god skuddmulighet, men forsøket går like til side for mål.

To minutter på overtid sitter derimot utligningen for hjemmelaget da Sanel Kapidzic scorer.

Dermed går lagene til pause på stillingen 1-1.

I pauseintervjuet med Eurosport var ikke trener Steinar Pedersen spesielt fornøyd med intensiteten i den første omgangen.

2. omgang

Til 2. omgang erstattet Eirik Wichne Abubakar Ibrahim.

Etter 50 minutter får Fredrikstad frispark på rundt 20 meter, og her gir Rocky Lekaj hjemmelaget ledelsen 2-1.

Etter 55 minutter vinner Skålevik en duell inne i feltet, men dessverre for Start fikk han ikke til en skikkelig avslutning, og ballen gikk til side for mål.

Muligheter

Etter en time fikk Start en corner hvor Skålevik var nære på. I forkant av denne corneren erstattet Tobias Christensen Gudmundur Kristjansson.

Etter 65 minutter kommer Start til en ok mulighet på en corner, men istedet kommer hjemmelaget på en kontring, som avsluttes med et forsøk i nettveggen.

Etter 66 minutter har hjemmelaget en ball i nettet etter at Opdal gir en retur, men linjedommer er oppe med flagget og målet blir annullert for offside.

Etter 73 minutter erstattet Henrik Robstad Tapio Heikkilä, og får dermed sine første minutter etter skadeavbrekket.

God Start-sjanse

Etter 84 minutter kom Conor O´Brien til et godt skudd fra rundt 20 meter, men keeper får gitt til corner. På denne corneren får en Start-spiller hodet på ballen, men forsøket går over.

På overtid får Espen Børufsen slått inn i feltet hvor det er tre Start-spillere. Dessverre blir forsøkene blokkert og det blir aldri noe farlig ut av det.

På overtid får også SImon Larsen til en heading retning mål, men forsøket til side for mål.

Dermed ender kampen med 2-1-seier til Fredrikstad i en kamp hvor Start ikke fikk ting helt til å stemme. Etter elleve kamper på rad uten tap, kom altså tapet i den 12. kampen.

Neste kamp for Start er hjemme mot Levanger førstkommende søndag kl. 15:00.

Fredrikstad - Start 2-1 (1-1)