Florø-Start 1-4

Dennis Antwi og Ibrahim på scoringslisten da Start vant 4-1 i Florø.

Lørdag dro Start til Sogn og Fjordane for å møte nyopprykkede Florø på bortebane, hvor hjemmelaget ikke tapt på et år. For Starts del var endelig Ibrahim spilleklar, men startet kampen på benken. Til kampen spilte Start i helhvite bortedrakter.

Slik fulgte vi kampen

De første minuttene åpnet jevnspilt med et lite overtak til Florø.

Etter sju minutter får Start kampens første corner, uten at det ble noe ut av denne.

Etter 13 minutter får Start frispark i god posisjon på 20-22 meter, som Daniel Aase tar. Skuddet går via muren til corner, som blir klarert av hjemmelaget.

Like etter får Florø sin første corner i oppgjøret. Den blir tatt godt, og Runar Hoved stanger hjemmelaget i ledelsen.

Men det tar ikke lang tid før Start svarer. I det 21. minutt får Børufsen avsluttet, og får lirket ballen over mållinjen til 1-1.

Etter utligningen er det Florø som har vært farligst frempå og har hatt flere gode muligheter til å ta ledelsen.

I det 37. minutt har også Florøs Monir Benmoussa en ball i nettet, men heldigvis for Start er linjedommeren oppe med offside-flagget.

Men i stedet for at hjemmelaget får en fortjent ledelse, er det Start som tar ledelsen. I det 39. minutt får nemlig Start frispark på 17-18 meter. Simon Larsen skyter under muren hvor keeper gir retur. Der er Dennis Antwi og sender Start i ledelsen.

Flere mål blir det ikke til pause, i en omgang hjemmelaget har hatt initiativet, men hvor Start har kommet noe mer med utover. Det er likevel Florø som har skapt flest sjanser. Men Start har vært effektive, og leder altså 2-1. I tillegg har Håkon Opdal levert noen gode redninger.

2. omgang

Til den 2. omgang stiller begge lagene uforandret fra de. 1. omgangen.

Etter 50 minutter roper Florøs Oliver Rotihaug på straffespark, men dommer Hansen Grøtta vinker spillet videre.

Etter pause ser Start ut til å ta mer kontroll på oppgjøret, og hjemmelaget er ikke like farlige innledningsvis som de var før pause.

Og etter 58 minutter minutter Espen Børufsen på løp på venstresiden og går alene mot mot mål og sender Start i ledelsen.

Like etter er Florø nære ved å redusere etter et knallhardt frispark, men Håkon Opdal får avklart.

Ibrahim-scoring

I det 63. minutt får endelig Abubakar Ibrahim sin debut for Start da han kommer inn for Dennis Antwi.

I det 68. minutt er Børufsen nære ved å score sitt tredje mål for kvelden, men denne gangen var treverket i veien.

Om kampen ikke var avgjort fra før, blir den det i det 82. minutt. Da får Abubakar Ibrahim satt inn sin først scoring i Start-drakten med en fin brassescoring.

Like etter er Florø nære ved å redusere, men Opdal er nede og redder.

Så får også vårens andre nysignering, Nigel Reo-Coker, sin debut da han kommer inn for Gudmundur Kristjansson i det 84. minutt.

Etter 88 minutter kunne Niels Vorthoren økt Starts ledelse ytterliggere, men hjemmelagets keeper er nede og redder til corner, som det ikke blir noe ut av.

På overtid er FLorø nok en gang nære et trøstemål, men forsøket går i stolpen.

Flere mål blir det ikke, og Start vinner til slutt komfortabelt 4-1 i Florø.

16. mai blir det toppkamp på Sparebanken Sør Arena når Start tar imot Sandnes Ulf på fotballens nasjonaldag.

Kampfakta

Florø - Start 1-4 (1-2)

Florø stadion

OBOS-ligaen, 7. runde

Tilskuere: 1.576

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Målscorere: 1-0 Runar Hove (16), 1-1 Espen Børufsen (21), 1-2 Dennis Antwi (39), 1-3 Espen Børufsen (58), 1-4 Abubakar Ibrahim (82)