Bodø/Glimt - Start: 3-2 (2-0)

En sen frispark-scoring sørget for at Start drar poengløse hjem fra Bodø

Tirsdag dro Start nordover for å møte laget som tok følge ned fra fjorårets Tippeliga. Bodø/Glimt er også et lag Start tradisjonelt har slitt mot på Aspmya. Men etter sesongens fire første  oppgjør, stod lagene også likt med ti poeng, tre seirer, en uavgjort og lik målforskjell på 10-3.

Slik fulgte vi kampen

Kampen åpnet jevnt hvor Bodø/Glimt kom til den første muligheten etter et par minutter. Etter dette er det en periode hvor spillet bølger frem og tilbake, men foreløpig uten de helt store sjansene. Start står relativt høyt, og viser lovende tendenser innledningsvis.

Etter en god Start-periode, kommer Espen Børufsen til en god mulighet etter 19 minutter, men ballen går til side for mål.

Etter 22 minutter kommer også Henrik Robstad til skuddmulighet, men forsøket går over mål.

Scoringer

I det 25. minutt kommer istedet Bodø/Glimt, hvor Vegard Leikvoll Moberg stanger hjemmelaget i ledelsen etter et innlegg fra venstre.

I det 32. minutt kommer samme mann til nok en god mulighet for Glimt, men Håkon Opdal, som er tilbake i Start-målet etter skade, er nede og redder til corner.

Et par minutter senere er Leikvoll Moberg igjen på plass og dobler ledelsen for hjemmelaget etter en corner.

Til tross for at Start ligger under, har høyresiden til Start med blant annet Daniel Aase fungert bra. Dessverre har det foreløpig ikke gitt uttelling i målprotokollen.

Like før pause kom Start til sin største sjanse i kampen da Daniel Aase slo inn et frispark i feltet  som heades i tverrliggeren.

Dermed går Bodø/Glimt til pause med 2-0-ledelse, til tross for at Start hadde det spillemessige overtaket gjennom store deler av omgangen, men hvor Glimt har vært farligst foran mål.

2. omgang

Etter pause kommer Bodø/Glimt mer med også i banespillet, uten at noen av lagene kommer til de helt store sjansene til å begynne med.

I det 58. minutt er derimot hjemmelaget nære ved å gå opp til 3-0 hvor Opdal taper en duell og Simon Larsen redder på strek.

Etter en time får nyervervelsen Dany N´Guessan sin debut for Start da han kommer inn for Erlend Segberg.

To minutter senere får Start det endelig til å stemme foran mål. Gummi Kristjansson slår inn og finner Niels Vorthoren, som setter inn reduseringen.

Utligning

Etter reduseringen kommer Start høyere i banen.

Etter 68 minutter sitter også utligningen for Start. Etter klabb og babb i feltet, får til slutt debutant Dany N´Guessan satt ballen i mål.

Og i perioden etter utligningsmålet er det Start som er i flyten og jager et mulig seiersmål.

Etter 81 minutter er Start også nære ved å sette inn 3-2 på en corner.

Om høyresiden til Start var god før pause, er venstresiden god etter pause, og Start kunne fort straffet Glimt hardere.

Men istedet får Glimt frispark på 17 meter  i det 88 minutt, et frispark som blir satt i mål av Martin Bjørnbak.

På overtid er Daniel Aase nære ved å utligne nok en gang, men Glimts keeper får avverget.

Like etter blir også hjemmelagets Martin Bjørnbak utvist etter å ha fått sitt andre gule kort.

Men Start klarer ikke å utnytte overtallet i sluttsekundene, og Glimt vinner dermed 3-2 i et oppgjør Start hadde fortjent poeng.

Neste kamp for Start er hjemme mot Ull/Kisa førstkommende søndag, 7. mai, kl. 18:00

Kampfakta

Bodø/Glimt - Start 3-2 (2-0)

Aspmyra stadion

Obosligaen, 5. runde.

Tilskuere: 2.667

Målscorere: 1-0 Vegard Leikvoll Moberg (25), 2-0 Vegard Leikvoll Moberg (35), 2-1 Niels Vorthoren (62), 2-2 Dany N´Guessan (68), 3-2 Martin Bjørnbak