Åsane-Start 3-2

Det ble tap i sesongens siste kamp i OBOS-ligaen. (Foto: NTB Scanpix)

Til tross for 0-1-tap hjemme mot Elverum, sikret Start seg opprykk til Eliteserien 2018 sist helg. Dermed kunne de gule og svarte senke skuldrene foran den siste kampen i OBOS-ligaen. Også hjemmelaget Åsane hadde på forhånd sikret plassen i neste års OBOS-liga. Dermed hadde begge lagene her kun æren igjen å spille for.

Mens Start som nevnt tapte 0-1 hjemme mot Elverum sist, kom Åsane fra et 0-6-tap i Bodø forrige helg.

Da Mons Ivar Mjeldes menn var i Kristiansand i den tredje serierunden, vant Start 4-0.

Slik var kampen:

Etter fire minutter fikk Start kampens første corner. Den ble småskummel, men endte med å gå over mål til utspill fra Borger Thomas i Åsane-målet.

De neste par minuttene fortsatte Start å holde trykket oppe, som avsluttes med et Børufsen-skudd fra 18 meter via en Åsane-spiller og i klypene på Åsanes keeper.

Etter elleve minutter kom hjemmelaget seg til et skummelt innlegg som Start fikk klarert til corner, som gikk ut til en ny corner, men heller ikke den ble farlig.

Hjemmelaget fortsatte derimot å holde oppe trykket og fikk sin tredje corner etter 13 minutter, men også den ufarlig. Etter dette kom Start seg noe høyere i banen igjen.

Annullert mål

Etter 18 minutter fikk Kristjan Floki Finnbogason slått inn fra høyre. På fem meter var Steffen Lie Skålevik på plass og satte ballen i mål, men dessverre for Start var assistentdommeren oppe med flagget og scoringen ble annullert for offside. TV-bildene ga ikke noe godt svar på hvorvidt annulleringen var riktig eller ikke.

Etter 25 minutter var den samme duoen igjen farlig frempå. Floki Finnbogason fikk slått inn fra høyre, men denne gangen satte derimot Skålevik ballen like utenfor.

Straffe-scoring

I det 34. minutt tok Start ledelsen. Tobias Christensen ble felt på 16 meter og dommer Per Erik Haugen pekte på straffemerket. Her sendte kaptein Simon Larsen Åsanes keeper feil vei og Start i ledelsen 1-0.

Etter 40 minutter forsøkte hjemmelagets Joakim Hammersland seg på et skudd fra rundt 20 meter, et forsøk som gikk to meter til side for mål.

Dermed gikk lagene til pause med en 1-0-ledelse til Start etter Simon Larsens straffescoring i det 34. minutt, en ledelse som alt i alt var fortjent.

2. omgang

Start sparket igang sesongens siste omgang, hvor begge lag stilte uforandret fra den første omgangen.

Etter 50 minutter kom Start seg til en dobbeltsjanse. Nærmest var Tobias Christensen, men forsøkene hans ble blokkert av Åsane-forsvaret.

Utligning

Istedet kom Åsane i angrep. Tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp fikk slått inn fra venstre og Senai Hagos satte inn 1-1.

Etter 57 minutter var Rolf Daniel Vikstøl for hard i en duell, og fikk det gule kortet, som var hans andre for sesongen.

Ettet en time tok Simon Larsen Åsanes Herrem for hardt like utenfor 16 meteren, og hjemmelaget fikk frispark i god posisjon. Forsøket gikk i muren. Åsane fikk ballen tilbake og forsøkte seg på nytt, som endte med corner, som det ikke ble noe ut av.

Sjanser

Etter 66 minutt kom Tobias Christensen seg til skudd fra 18-19 meter, et forsøk som gikk like til side for mål.

Like etter var også Steffen Lie Skålevik nære ved å sende Start i ledelsen, men headingsforsøket gikk rett på keeper.

I det 70. minutt gjorde Start sitt første bytte da Daniel Aase kom inn for Espen Børufsen.

Etter 71 minutter skaffet Skålevik Start frispark på hjørnet av 16 meteren. Christensen slo inn i feltet, men Åsane fikk klarert.

I det 74. minutt kom Adnan Hadzic inn for Conor O´Brien.

Etter at Start hadde en god periode, tok Åsane ledelsen i det 76. minutt da Senai Hagos scoret fra 16 meter.

Etter 80 minutter var SKålevik igjen farlig frempå. Åsane-forsvaret vil ha offside, men assistentdommer er aldri oppe med flagget. Dessverre kom forsøket fra for skrått hold og Åsane fikk klarert.

Minuttet senere kom Rolf Danel Vikstøl seg til et bra skudd, men Thomas i Åsane-målet fikk reddet. Han måtte gi retur, men Skålevik rakk ikke frem.

Floki-scoring

Etter 83 minutter fikk Start frispark i god innleggsposisjon. Christensen slo inn og forsøket gikk i tverrliggeren. På returen stod Kristjan Floki Finnbogason og satte inn utligningen.

På overtid fikk Start frispark på 18 meter, men Simon Larsens skuddforsøk gikk rett på keeper.

To og et halvt minutt på overtid avgjorde Åsane kampen da Joakim Hammersland fikk stå alene og heade inn seiersmålet.

Dermed avsluttet Start sesongen med to strake tap. Opprykket ble likevel sikret forrige helg. Neste kamp for Start blir derfor i Eliteserien 2018, med seriestart i mars.

• Pause: 0-1

• Myrdal stadion

• OBOS-ligaen, runde 30

• Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen

• Gult kort: Martin Skiftestad Ueland (33), Geir Andre Herrem (90), Åsane. Rolf Daniel Vikstøl (57), Kristjan Floki Finnbogason (87), Start.

• Mål: 0-1 Simon Larsen (34, str.), 1-1 Senai Hagos (51), 2-1 Hagos (76), 2-2 Kristjan Floki Finnbogason (84), 3-2 Joakim Hammersland (90)