Arendal-Start 0-2

To mål av Steffen Lie Skålevik før pause sikret Start seieren i Arendal. (Foto: NTB scanpix)

Lørdag var det klart for årets siste lokaloppgjør. Til dette kampen kom Start fra to strake seirer, henholdsvis 2-1-seier borte mot Strømmen og 4-2-seier hjemme mot Ranheim på tirsdag. Arendal på sin side slo Kongsvinger 3-0 hjemme for to uker siden før laget spilte 2-2 borte mot Sandnes Ulf sist runde.

Dette var altså en viktig kamp for begge lag, men i hver sin ende av tabellen. Start lå før denne runden på 2. plass, fire poeng foran Sandnes Ulf på kvalik. Arendal lå sist på tabellen, a poeng med Elverum og med to poeng opp til Fredrikstad på kvalik.

Det var Arendal som fikk æren av å sparke igang oppgjøret i regnværet på Norac stadion.

Åpningen på kampen var jevnspilt. Tobias Christensen etter fire minutter felt på 17-18 meter og skaffer et frispark i god posisjon. Simon Larsen tok frisparket, men forsøket gikk rett til keeper Jørgensen i Arendal-målet.

Etter seks minutter fikk Start frispark i god innleggsposisjon. Tobias Christensen slo inn i feltet, men Arendal får klarert til corner. Denne ble klarert til et nytt hjørnespark, som går over hele feltet til kast for Start. Arendal fikk så avveget og kom høyrere i banen og skaffet seg en corner, et hjørnespark det ikke ble noe ut av.

Etter 14 minutter kom Start seg til en skummel mulighet. Espen Børufsen slo inn fra venstre og foran mål, hvor en Arendal-spiller fikk klarert til corner. Denne ble det ikke noe ut av, men Start fortsatte å holde trykket oppe. Start fikk derimot ikke noe ut av dette, og hjemmelaget kom mer med igjen.

Skålevik-mål

Etter 19 minutter fikk hjemmelaget hjørnespark, som Håkon Opdal fikk bokset ut. Det startet en kontring for Start som endte med at Steffen Lie Skålevik sendte Start i føringen.

Etter 23 minutter fikk Start igjen frispark i god innleggsposisjon. Tobias Christensen slo inn fra høyre, og der er Steffen Lie Skålevik igjen på plass og sender Start opp i 2-0.

Etter 27 minutter fikk Arendal frispark på rundt 20 meter. Jakob Rasmussen skøyt, men forsøket gikk i klypene til Håkon Opdal.

Etter 34 minutter fikk Arendals keeper Marco Priis Jørgensen seg en smell etter en duell med Steffen Lie Skålevik i feltet, og fikk behandling ute på banen. Keeperen kom seg derimot på beina igjen etter et par minutter.

Start fortsatte å være offensive, og etter 38 minutter var Kristjan Floki Finnbogason nære på da han avsluttet like utenfor.

Mot slutten av omgangen la Start seg lavere i banen, og hadde tilsynelatende god kontroll.

Dermed kunne de gule og svarte gå inn til pause med en 2-0-ledelse i regnværet i Arendal.

2. omgang

Ingen av lagene gjorde noen endringer til den andre omgangen.

Omgangen begynte med to cornere for Arendal, men Start fikk klarert.

Etter 51 minutter kom Arendal og Fabian Stensrud Ness til sin største sjanse i kampen. Stensrud Ness får headet, men Opdal får en hånd på ballen og reddet mesterlig.

Like etter var Damion Lowe i en situasjon med Arendals keeper, men dommer Omar Rafiq lot være å dele ut noen kort.

I det 61 minutt satt Damion Lowe seg ned på matta etter å ha fått en smell, og forsvarsspilleren ble erstattet av Tapio Heikkilä.

Muligheter

Etter 64 minutter fikk Start frispark i god posisjon på 20-22 meter. Skuddforsøket til Tobias Christensen gikk derimot rett i muren mens Conor O´Brien sitt forsøk på returen gikk til side for mål og utspill fra Jørgensen i Arendal-målet.

Etter 69 minutter kom Start i angrep, som ble avsluttet med et skudd over mål fra Espen Børufsen.

Etter 72 minutter ble Conor O´Brien erstattet av Erlend Segberg.

Like etter fikk Arendal frispark på hjørnet av 16 meteren, men skuddforsøket til Ylldren Ibrahimaj gikk over mål.

Etter 80 minutter erstattet Daniel Aase tomålsscorer Steffen Lie Skålevik.

I samme situasjon som byttet hadde hjemmelaget frispark like utenfor 16 meteren, men skuddforsøket fra Jakob Rasmussen gikk over mål.

I den andre omgangen blir det lagt til fire minutter.

Mål blir det derimot ikke i den andre omgangen, og Start vant 2-0 etter to mål av Steffen Lie Skålevik før pause.

Start har nå en luke på sju poeng ned til Sandnes Ulf på 3. plass, som spiller først søndag.

Neste kamp for Start er hjemme mot Elverum søndag 29. oktober kl. 12:00 (merk tiden).