Stabæk - Start 2014

Stabæk-Start: 1-2 (0-1)

Herlig og etterlengtet seier.

Betydningen av å få en seier var umåtelig til stede for Start på Nadderud. Med enda et tap ville avstanden oppover bli stor, og faren for å bli rotet helt inn i nedrykksstriden var overhengende.

Stabæk har vært et friskt pust og en overraskelse i årets serie, og ville bli en hard nøtt å knekke. Start manglet Paniagua, Mathisen og Acosta, men gikk offensivt til verks.

Mjeldes oppskrift på kompakthet og det å flytte beina kjapt, være oppi motstander, ble fulgt til punkt og prikke.

Etter 18 minutter fikk ett av lagene hull på byllen, og det var Start som tok ledelsen. Matti var på veg fremover og ser Nouri komme på høyre. Han stikker frem, og Nouri nølte ikke et millisekund. Han smelte til på direkten, og ballen gikk som det beryktede prosjektilet i nettet! Nouri første mål noensinne i Tippeligaen!

- Dette var bare flaks! Kun et lykketreff, gliste Espen Hoff til Cmore etter kampslutt.

Vi ble sakte, men sikkert spilt lave av et balljagende hjemmelag, men holdt tett og kompakt sammen.

I andre omgang klarte guttene å flytte laget høyere opp i banen. Det førte til mer spill i midtsonen, og til tider realt hawaii-spill.

Etter 67' fikk Stabæk frispark etter en gult kort-obstruksjon av Berger. Unge Trondsen tok frisparket og smelte det rett i nota over en heller tynn Startmur. 1-1 og like langt.

Etter 73' fikk Espen Hoffs akilleser hvile, og Castro inntok spissrollen. Børufsen byttet med Sarr, og dermed gikk Tripic over på venstre flanke. Gummi ut på høyre.

Med 10 minutter igjen på kampuret, fosset Tripic til dødlinjen og la inn. Castro hadde fulgt løpet og møtte innlegget presist på hodet, og ballen gikk kontant i nettet. Castros første for året i Tippeligaen.  Start i føringen. Ville det holde inn?

Sluttminuttene ble uhyre spennende, men vi holdt unna, og etter 94' blåste dommer Døvle av oppgjøret. Første seier siden 21. april mot Aalesund er bokført!

Brede smil over Sørlandet går! Grattis gutter! Dette fortjente dere!

Nå venter RBK på Sparebanken Sør Arena torsdag 12. juni før ferien venter.

Stadion: Nadderud stadion          IK START:

Dato: 9.juni