LSK Start goal

LSK-Start: 3-2 (1-2)

LSK kjempet Start i senk, og påførte Start nok et knepent tap

Det ble ingen god opplevelse på Åråsen for Start. Spillemessig havnet vi bakpå tidlig. LSK dominerte i banespillet i lange perioder, men det var Start som litt mot spillets gang tok ledelsen.

Ett av Børufsens raid langs venstreflanken og innlegg, havnet etter 21 minutter i beina på Castro. Våkent manøvrerte han seg i posisjon og banket inn ledelse til Start.

Men jubelen hadde knapt lagt seg i startleiren før LSK kontret. Palmason kriget til seg ballen i Starts boks og ekspederte skuddet i nettet. 1-1.

Men dommer Johansen kom i kraftig fokus da han ikke så at Gummi ble feid beina under av målscoreren. Svak dømming, og LSKs utligning skulle vært avblåst!

Men Start var effektive. Etter 41 minutter dro Hoff i gang en kontring. Dro med seg ballen helt opp til LSKs 16-meter. Flikket videre til Matti som ekspederte ballen i nettet.

2-1 til Start ved pause. Litt mot spillets gang.

Andre omgang fortsatte litt i samme spor. LSK var hakket mer aggressive i ballpresset, og Start mistet ballen ofte og ble løpende i mellom. Likefullt holdt vi LSK unna, og slapp til få sjanser i mot.

Ti minutter inn i omgangen smeller det kjapt to ganger.
Først er Helstad på løp inn i vår boks, og Opdal feller ham i boksen. Dermed straffe,  som Vaagan Moen satte sikkert.
Minuttet etter tok LSK luften ut av Start med nok en scoring. En opplagt Helstad dro seg forbi både Gummi og Bismark og skjøt sikkert i nettet.

Mjelde prøvde å bryte litt på spillets gang. Byttet Børufsen med Asante, men rytmen ble ikke bedre. LSK tettet de rommene som Mjelde før kampstart annonserte at de skulle utnytte, og Start stanget.  Og ble løpende imellom.

Kortene ble hyppig tildelt Startspillere. Mer eller mindre fortjent. Matti, Owello, Opdal og Sarr.  Og da kvarteret gjenstod, fikk Sarr sitt andre - og dermed marsjordre. Dermed spilte Start med ti mann de siste minuttene.

Mathisen kom innpå i sluttminuttene, men i dag gikk det ikke Starts veg.

Castro hadde en god sjanse etter 64 minutter, men Udjus reddet skuddet hans. Det var vel Starts beste sjanse i andre omgang.

At banen på Åsråsen ikke var av typen biljardbord, får ikke være noen unnskyldning. Men LSK med deres spillestil mestret forholdene best. LSK løp mest, kjempet best og så ut til å ville mest. De vant krigen om midtbanen og flankene.

Dermed kan Start bokføre sitt andre knepne tap denne uken.

Det positive vi får ta med, er at spissene våre scorer to fine mål. To mål som normalt skal være nok til å ta poeng.

Neste hjemmekamp er mot Solskjærs gutter mandag 6. mai, men allerede 1. mai skal vi ut i cup-runde borte mot Egersund.

Stadion: Åråsen   IK START:
Dato: 27. april

Tilskuere: ca 4000
Håkon Opdal, Amin Nouri (Mathisen fra 83'), Bismark Acosta, Gudmundur Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Hoff, Solomon Owello, Babacar Sarr, Espen Børufsen (Ernest Asante 66'), Alejandro Castro og Matthias Vilhjalmsson
Hoveddommer : fløyte