Opdal

Her er Starts nye keeper

Tidligere landslagskeeper Håkon Opdal blir Start-spiller.

Håkon Opdal er enig med Start om en treårsavtale. Bare den medisinske testen gjenstår før Opdal er Start-spiller.

- Dette føles riktig. Start er et lag med store muligheter og jeg er veldig motivert for å vise meg frem. De ambisjonene jeg har vil være mulig å realisere gjennom å spille for Start, sier Håkon Opdal.

Han legger ikke skjul på at landslagsspill frister.

- Jeg har vært med før og vet hva det krever. Det er et klart mål for meg å komme tilbake på landslaget. Men for å komme i den diskusjonen så må man bevise. Det har jeg tenkt å gjøre som keeper for Start.

Når Opdal kommer til Kristiansand blir han gjenforent med sine tidligere trenere i Brann, Mons Ivar Mjelde og assistenttrener Robert Hauge.

- De to er litt av grunnen til at jeg er sikker på å ha tatt et riktig valg. Jeg vet hvordan de jobber, at de har en plan og at de har ambisjoner. De er flinke til å skape engasjement og få resultater. Jeg gleder med til å bidra, sier Opdal.

Start har jobbet med keeperkabalen i lengre tid - og ledelsen er svært fornøyd med å ha en av nøkkelspillerne på plass foran returen til Tippeligaen.

- Vi får nå inn en erfaren keeper som har prestert på høyt nivå og som er svært motivert for å kjempe seg tilbake til en landslagsplass. Derfor er vi veldig godt fornøyde med denne signeringen. Vi har sagt at vi har jobbet med flere keeperalternativer den siste tiden. Opdal har vært blant disse og det har vært et mål for oss å lande en avtale med han, sier administrerende direktør i Start, Magne Kristiansen.

Opdal kommer fra danske Sønderjyske der han har spilt det siste halvåret, men han forbindes selvsagt mest med Brann. Debuten der kom i 2002. Fra 2005 til 2010 var han førstevalg mellom stengene – og en av Mjeldes viktigste menn i jubelsesongen som endte med gull i 2007.

- Han er – uansett spiller – en av de mest seriøse utøverne jeg noen gang har trent. Håkon er svært treningsvillig og har masse ledererfaring. Han setter seg mål og jobber hardt for å nå disse. Han har fortsatt store ambisjoner.  Når vi nå skulle velge en keeper så er vi veldig trygge på at dette er et veldig godt valg. Han kommer til å være god som sisteskanse for oss i Start, sier en svært tilfreds Start-trener.

Håkon Opdal fylte 30 år i sommer og har 12 kamper for Norges A-landslag. 13 ganger har han voktet målet for U21-landslaget. Starts nye keeper er opprinnelig fra Odda, men spilte i Brann fra han var 17. Det siste halvåret har han tilbrakt i dansk fotball. Neste stoppested er altså Start og Kristiansand for Opdal og hans familie. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: